M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Reisblog

17 mei 2018
Geschreven door Charlotte Eelbode

Lourdes 2018

Elk jaar gaat de Meibloem met O.H. Hemelvaartweekend naar Lourdes. Deze traditie houdt al jaren stand!  Met onze groep ontdekten we deze bijzondere locatie. We gingen naar het Heiligdom en sommigen namen 's avonds deel aan de kaarsjesprocessie, een bijzondere ervaring.  Op onze eerste dag ter plaatse gingen we naar één van de hoogtepunten van de Pyreneeën: de Gavarnie. Sommigen genoten van een terrasje in de deugddoende zon en anderen ondernamen een stevige wandeling tot aan de Cirque de Gava...

Lees meer...

4 april 2018
Geschreven door Charlotte Eelbode

Daguitstap Keukenhof 2018

Op Paasmaandag trokken we met een volle autocar richting Keukenhof. De weergoden waren ons niet zo goedgezind maar het werd toch een mooie dag vol kleurenpracht. Mira stuurde ons enkele foto's door, waarvoor dank.

Lees meer...

29 maart 2018
Geschreven door Charlotte Eelbode

Noord-India / Rajasthan 2018

2018 werd kleurrijk ingezet met onze vliegreis naar Noord-India / Rajasthan. We gingen met een groep van maar liefst 24 klanten naar deze prachtige regio. Iedereen werd goed voorbereid door eerst een infovergadering waarbij het programma haarfijn werd uitgelegd door reisleidster Annemie en daarna nog eens een voorreisvergadering. Tijdens deze laatste vergadering maakte iedereen kennis met zijn medereizigers en werden alle praktische zaken (munt, kledij, gebruiken & gewoontes, ...) uitgele...

Lees meer...

26 maart 2018
Geschreven door Charlotte Eelbode

Nieuwe autocars 2018

Dag iedereen Het is al eventjes geleden dat we nog iets gepost hebben, toch zijn we reeds druk in de weer en klaar voor het nieuwe reisseizoen! Dit jaar mochten we 2 nieuwe autocars verwelkomen. Vorige week werd onze nieuwe Van Hool liftcar geleverd. Deze autocar telt 54 plaatsen: Vandaag werd onze nieuwe Setra autocar geleverd, deze car telt 50 zitplaatsen.  Zo onze vloot is opnieuw compleet. Graag verwelkomen we u graag op één van onze luxe-autocars. Hartelijke groeten het Meibloem-team.

Lees meer...

19 december 2017
Geschreven door Charlotte Eelbode

Kerst in de Champagnestreek 2017

Afgelopen weekend trokken we met een volle autocar naar de Champagnestreek! De groep heeft genoten van de gezellige kerstsfeer in Reims, is uiteraard champagne gaan proeven en is het lichtspektakel op de kathedraal van Reims gaan bewonderen ...  Hieronder enkele sfeerfoto's. Fotograaf van dienst was reisleider Luc Bouckhuyt, waarvoor dank! Voor de geïnteresseerden: een kerstuitstap naar de Champagnestreek komt terug, ditmaal als een daguitstap. Onze 2-daagse kerstweekend gaat in 2018 richting...

Lees meer...

17 november 2017
Geschreven door Charlotte Eelbode

Verrassingsweekend 2017

Elk jaar in de maand oktober gaan we op verrassingsweekend! Dit jaar ging het richting Engeland met o.a. bezoek aan Brighton met het prachtige Royal Paviljoen én we gingen ook kijken bij o.a. bij Bateman's (huis Rudyard Kipling - schrijver Jungleboek). Hierbij enkele sfeerfoto's van deze gezellige 2-daagse met dank aan fotograaf van dienst Nicole Verborg!  

Lees meer...

31 oktober 2017
Geschreven door Charlotte Eelbode

Daguitstap Château de Modave, Yeunten Ling & Hoei

Op de eerste dag van de herfstvakantie gingen we naar Château de Modave, het Tibetaans-Boeddhistisch instituut Yeunten Ling en het gezellige centrum van Hoei. Onze reisleider Luc Bouckhuyt stuurde enkele foto's door van deze geslaagde uitstap:

Lees meer...

31 oktober 2017
Geschreven door Charlotte Eelbode

Japan - herfst 2017

Vorige vrijdag is onze groep vertrokken naar het land van de rijzende zon: Japan! Momenteel zijn er prachtige herfstkleuren te bewonderen. Met dank aan reisleider Yves voor de prachtige foto's. Neem even de tijd om weg te dromen ... ;-)

Lees meer...

3 oktober 2017
Geschreven door Charlotte Eelbode

Champagnestreek met boottocht & Biscuit Rose

Gisteren gingen we opnieuw naar de Champagnestreek. Ditmaal bezoek aan de bakkerij van de gekende roze boudoir koekjes, les 'biscuits roses de Reims'. Daarna een croisière op de Marne (lunch aan boord). Tot slot bezoek aan Champagnehuis Vadin Plateau voor een degustatie ...  Met dank aan reisleider Luc voor de foto's!

Lees meer...

2 oktober 2017
Geschreven door Charlotte Eelbode

Vliegreis Portugal 2017

Vorige week zaterdag kwam onze groep thuis van een zonnige 7-daagse in Portugal. Hier enkele sfeerbeelden van deze schitterende reis. Met dank aan reisleider & fotograaf Jean-Marie voor de foto's!   

Lees meer...