M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Groen Spanje 2019

5 december 2019
Geschreven door Charlotte Eelbode

Groen Spanje 2019

De meesten hebben het wellicht al gemerkt: ons reisprogramma 2020 staat online en alle vaste klanten hebben ondertussen ook onze reisbrochure 2020 ontvangen per post. 

Volgend jaar bieden we opnieuw een waaier aan diverse bestemmingen aan. Eén daarvan willen we in deze reisblog even toelichten, namelijk GROEN SPANJE. 

Deze reis werd reeds in 2019 georganiseerd. Deelneemster Ivette uit Gits wil dan ook graag haar ervaringen met u delen. Geniet mee van onderstaand verslag:

De reis was nooit saai maar vol afwisseling en natuurschoon! Biarritz verkenden we eerst met het treintje en wandelden dan door het natuurschoon naar de Rocher de la Vierge; het standbeeld van de maagd Maria boven.

We reden door de drukke hoofdstad van Cantabrië: Santander, de residentie van de Spaanse democratie, bezochten de immense kathedraal.

In Santillana del Mar(mijn favorietje op deze reis) was het heerlijk flaneren door de authentieke keienstraatjes en binnen neuzen in de vele souvenirwinkeltjes waar het niet eens zo duur was! Ook de prijs van een koffie op de vele terrassen viel goed mee!

In Bilbao verkenden we het stadsmidden en na de middag het Guggenheim museum: prachtig gebouw met veel glas, immense zalen vol moderne kunst.

Door de 19km lange, nauwe kloof  Desfiladero Hermida rijden was genieten van uitzonderlijk natuurschoon .

In het klooster van Santo Toribio de Liebana mochten we de splinter uit het kruis van Jesus even aaien en daarna de schitterende bergwereld rond het klooster fotograferen. De bergwereld van de Picos de Europa konden de meesten van ons enkel van op de begane grond bewonderen want wegens de mist werd ons afgeraden de kabelbaan naar boven te nemen. Dus terug naar het oude, pittoreske Potes en er kuieren in zijn levendige centrum.

In de grotten El Soplao was het soms heel donker maar wel stapten we op verharde wegels begeleid door een Franssprekende, vriendelijke gidse.

In Comillas wandelden we naar El Caprichio, de amusante villa van Gaudi en het enorm Universiteitsgebouw fotograferen.

Op de terugweg verraste ons het sprookjesachtige San Sebastian, aan een schelpvormige baai. Ook het overvloedige middageten in een typische, stemmige sidreria waar we allemaal samen aan lange tafels schoven om te proeven van de cider, de entrecote enz.enz .smaakte enorm.

Zowel de overnachtingshotels als het verblijfshotel waren zeer comfortabel en overal heel lekker eten, gratis wijn en water op de ganse reis!

De kinderfoutjes in deze reis zal het Meibloem-team wel verbeteren maar ik wil u nu al deze reis ten zeerste aanraden!

Ivette uit Gits.

Ivette stuurde ons overigens ook enkele sfeerbeelden door:

Biarritz

Bilbao

IMG 4318

IMG 4353

Interesse in deze reis? Lees het volledige reisprogramma hier na.

comments powered by Disqus