M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Lourdes 2018

17 mei 2018
Geschreven door Charlotte Eelbode

Lourdes 2018

Elk jaar gaat de Meibloem met O.H. Hemelvaartweekend naar Lourdes. Deze traditie houdt al jaren stand! 

Met onze groep ontdekten we deze bijzondere locatie. We gingen naar het Heiligdom en sommigen namen 's avonds deel aan de kaarsjesprocessie, een bijzondere ervaring. 

Op onze eerste dag ter plaatse gingen we naar één van de hoogtepunten van de Pyreneeën: de Gavarnie. Sommigen genoten van een terrasje in de deugddoende zon en anderen ondernamen een stevige wandeling tot aan de Cirque de Gavarnie. Een prachtig natuurspektakel.

Tijdens onze tweede dag waren de weergoden ons wat minder gunstig gezind maar toch bleef de groep positief. In de voormiddag gingen we naar Bartrès waar we het huis van Bernadette zagen (enkel langs buiten, het is jammer genoeg (tijdelijk?) gesloten), de plaatselijke kerk en de bergerie. In de namiddag stond er een excursie naar de Col du Tourmalet op het programma maar deze was helaas gesloten. Dus deden we een alternatief bezoek dat ook de moeite was: de Grotten van Bétharram. Deze grotten werden geopend voor het grote publiek in 1903. We werden er rondgeleid door een look-a-like van Louis de Funès. We hebben gewandeld, een klein boottochtje gemaakt en sloten af met een treinrit. 

Zondagavond kwamen we na wat verkeersperikelen terug thuis van een leuke 4-daagse. Hieronder enkele sfeerbeelden:

 Foto Tom Charlotte Lourdes

Bus Lourdes

Gavarnie Wandeling 3

P.S.: in 2019 gaan we opnieuw met het Hemelvaartsweekend naar Lourdes! :-) 

comments powered by Disqus