2 dagen
Citytrips

Paris spécial

Ook minder bekende plaatsen van de Lichtstad verrassen.

t/m

Dit weekend verlaten we de platgetreden paden en gaan we op ontdekking in het minder gekende Parijs. Laat je 2 dagen lang verrassen en leer deze grootstad - dankzij ‘les petites histoires’ - nóg beter kennen én nog meer appreciëren. April is overigens een schitterende maand om in Parijs te vertoeven, want de vele bloesems geven de lichtstad net dat tikkeltje meer.

Parijs
Paris spécial
Paris spécial
Paris spécial
Paris spécial

Dag 1

Tielt - Parijs.

Vertrek om 6u30 uit Tielt. Startpunt van onze 2-daagse is Bois de Boulogne. We houden even halt bij Fondation Louis Vuitton en rijden door het bos langs Roland Garros en Parc des Princes (PSG). Uitstappen doen we bij Île Séguin, waar de gloednieuwe Seine Musicale zich bevindt, een spectaculaire concertzaal. Na een korte wandeling brengt de autocar ons tot aan de buurt van Le Bon Marché. Vrije lunch ter plaatse. Dit warenhuis heeft een apart verhaal, waarin ook Eiffel een prominente rol speelde. Daarna verkennen we Rue du Bac, met de bijzondere verhalen van de Chapelle Notre-Dame de la Medaille Miraculeuse, kunstenaar Maillol en de winkel Deyrolles. Vervolgens verdwalen we in de pittoreske straatjes van Saint-Germain-des-Prés: het woonhuis van Gainsbourg, de kunstgalerijen, terrassen, de abdij van Saint-Germain-des-Prés en het Institut de France. Transfer naar het hotel. Vrij avondmaal.

Dag 2

Parijs - Tielt.

Na het ontbijtbuffet brengt de autocar ons tot aan een van de mooiste parken van Parijs: Parc Monceau. Tussen de joggers en vele wandelaars bekijken we de beelden, planten en vijvers. Via de Chinese pagode brengt de autocar ons via les grands boulevards tot aan de République en de Jardin de Luxembourg met de Medicifontein, het Vrijheidsbeeld en de senaat. Van hieruit wandelen we tot aan Rue de Mouffetard. Na de vrije lunch bezoeken we de grote moskee van Parijs. De decoraties binnenin zijn ronduit verbluffend! We wandelen verder via de Jardin des Plantes, dan over de Seine, naar een van de kleurrijkste straatjes van Parijs: Rue Crémieux. Via de Port d’Arsenal komen we aan bij de Bastille. In de vooravond pikt de autocar ons hier op voor de terugreis naar Tielt. Vrije avondstop onderweg en thuiskomst omstreeks 22u.

Prijs per persoon
€ 210
in een 2p. kamer
€ 62
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Kamer en ontbijt

Inbegrepen

Bezoek moskee

Niet inbegrepen

De middag- en avondmalen.

Hotel****

Mercure Paris 19 Philharmonie La Villette. Dit 4-sterrenhotel, gelegen in de hippe wijk La Villette, herbergt comfortabele kamers met alle moderne comfort.

Wandelniveau 3

Tijdens deze citytrip wordt er veel gewandeld. Een goede fysieke conditie is aangewezen. 

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.