3 dagen
Flexitrip

Flexitrip Parijs

Beleef deze wereldstad in de zomer.

t/m

Opnieuw bij De Meibloem in 2021: de flexitrip! Met dit concept kan jij zelf kiezen hoe je een stad ontdekt: per fiets en/of te voet en autocar. Twee reisleiders vergezellen je op deze reis: de ene reisleider neemt de fietsgroep mee op sleeptouw doorheen Parijs terwijl de andere gids te voet en per autocar op ontdekking gaat. Tijdens de reis voorzien we toch momenten dat beide groepen samen zijn, bijvoorbeeld voor de lunch of een bezoek. Uiteraard logeren we tijdens de reis ook in hetzelfde hotel!

Troeven van dit concept:

  • Kleinere groepen: zo bewegen we vlotjes doorheen de soms drukke straten van Parijs.
  • Eigen fiets: je ontdekt Parijs met je vertrouwde fiets!
  • Flexibiliteit: elke dag opnieuw kan jij kiezen met welke groep je meegaat. Liever een dagje fietsen? Of toch mee per autocar en te voet.

Opgelet: de fietsgroep is reeds volzet, maar u kan zich opgeven voor wachtlijst. Voor de wandelgroep zijn er wel nog plaatsen vrij!

Kaart Parijs
Parijs
Parijs
Parijs
Parijs
Parijs
Parijs
Parijs
Parijs

Dag 1

Tielt - Parijs

Vertrek om 6u30 uit Tielt.

Wandelgroep:

We starten onze 3-daagse aan een van de bekendste trekpleisters in Parijs: Arc de Triomphe. Op deze triomfboog, gebouwd in opdracht van Napoleon, lezen we alle overwinningen van het Franse leger. We wandelen op de veelbezongen Champs Elysées tot aan Grand et Petit Palais. Kort bezoek. In de buurt van de Jardin des Tuileries is er tijd voor een vrije lunch. Hierna verkennen we het hart van Parijs verder en passeren we het Louvre en de Pont Neuf met het vernieuwde Samaritainewarenhuis. Vlakbij is al de Notre Dame, waarvan de restauratie sinds 2019 volop bezig is. Vervolgens is er tijd om even te slenteren door de straatjes van Quartier Latin. Hier is het kloppend hart, waar bohemiens, intellectuelen, artiesten, schrijvers en studenten elkaar ontmoeten. Bekende namen als van Sartre, Simone de Beauvoir en Camus zijn onlosmakelijk met deze wijk verbonden. Per metro trekken we naar ons hotel. Vrij avondmaal en overnachting.

Fietsgroep:

Eenmaal de wandelgroep uitgestapt is, rijden we naar de bosrijke omgeving van Versailles, waar de fietsen uitgeladen worden. We fietsen kriskras doorheen het uitgestrekte park en genieten er van het prachtige uitzicht op de indrukwekkende gevel van het koninklijk kasteel. Vrij middagmaal. Daarna zetten we koers naar Parijs. Na een korte beklimming krijgen we in het Parc de St.-Cloud een eerste zicht op de Parijse skyline. Via een fietsbrug steken we de Seine over en dan zijn we reeds in het befaamde Bois de Boulogne beland. Daarna fietsen we voorbij de tennisvelden van Roland Garros en kort daarna passeren we ook het stadion van PSG. Even verder steken we nog eens de Seine over en via het park André Citroën bereiken we de Eiffeltoren. Via het Champ de Mars is het dan niet ver meer naar de Dôme des Invalides, waar de bus ons opwacht. Per autocar naar hotel. Vrij avondmaal.

Dag 2

Montmartre - Opéra Garnier - Pompidou

We logeren in de buurt van Montmartre en dat deze buurt meer bezienswaardigheden telt dan de Sacré Coeur en Place du Tertre zal blijken tijdens een gezamenlijke ochtendwandeling. Via Cimétière du Montmartre (met de graven van Dalida en France Gall) gaan we klimmen tot aan de liefdesmuur en genieten we van de street art in Parijs’ bekendste buurt. In de late voormiddag voor de 2 groepen bezoek aan Opéra Garnier, een van de meest in het oog springende gebouwen van Parijs met een schitterend interieur. Tijdens een rondleiding kijken we dan ook onze ogen uit bij zoveel pracht en praal. Vrije lunch.

Fietsgroep:

Na de vrije lunch duiken we de ‘passages’ in waar we allerlei leuke boetiekjes passeren. Ook Galeries Lafayette passeert de revue. We wandelen tot aan Centre Pompidou met het kleurrijke Igor Stravinsky plein. We eindigen onze dag bij een van de vele architecturale parels van Parijs: la Canopée en Pinault Collection. Vrij avondmaal en overnachting.

Wandelgroep:

Na de wandeling op het kerkhof van Montmartre fietsen we naar de opera voor een schitterend bezoek. Na het vrije middagmaal passeren doorheen de namiddag  nog heel wat Parijse highlights de revue: la Canopée, Palais Royal, Le Marais, Place des Vosges, la Bastille, la Salpetrière en het Parc de Bercy.

Met autocar naar hotel. Vrij avondmaal.

Facultatief: bij helder weer kunnen we een bezoek aan Tour Montparnasse organiseren. Vanop deze toren heb je een prachtig zicht over een verlicht Parijs. Per metro terug naar het verblijfshotel.

Dag 3

Parijs - Tielt

Wandelgroep:

Na het ontbijt trekken we met de metro naar het symbool van de stad : de Tour Eiffel. Van aan Palais Chaillot heb je een onvergetelijk zicht op de “Dame du fer”. Onze ochtendwandeling brengt ons vervolgens tot aan de Dôme des Invalides. Vlakbij musée Rodin nemen we de metro tot aan Place des Vosges. Hier start een verkennende wandeling tot aan de Place de la Bastille. Vrije lunch. Hierna zoeken we de buurt op van Place de la République. Na een terrasje is het tijd voor een volgende metrorit, richting de begraafplaats Père-Lachaise. Hier ontmoeten we de fietsers en maken we nog een wandeling langs de beroemdste graven van de stad.

Fietsgroep:

De fietsers starten aan La Défense, we maken een klein ommetje naar de nieuwe architecturale parel van de Fondation Louis Vuitton en vandaar gaat het via de historische “voie triomphale” naar de Place de l´Etoile, de Champs Elysées en het Parc des Tuileries. We volgen het parcours van de renners in de Tour dwars door het Louvre en via de Pont Neuf bereiken we het Île de la Cité. Daar springt natuurlijk de in de brand gespaarde voorgevel van de Notre Dame in het oog. We zoeken nu al gauw de rive gauche op en in de buurt van het Quartier Latin vinden we gezellige mogelijkheden voor de vrije lunch. ´s Namiddags gaat de tocht voorbij het Pantheon doorheen enkele misschien minder bekende wijken, maar net daar heerst dikwijls de meest typische Parijse sfeer. De promenade plantée, een tot fietspad omgevormde oude spoorlijn, verrast ons dan weer als rustige, groene zone.

Gezamenlijk:

We eindigen onze 3-daagse met een bezoek aan het wereldberoemde kerkhof van Père-Lachaise; deze uitgestrekte begraafplaats vormt als het ware een stad in de stad en brengt heel wat beroemde namen weer in herinnering: Edith Piaf, Oscar Wilde, Jim Morrison ... Daar zal de autocar ons ook opwachten om de terugreis aan te vatten. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Prijs per persoon
€ 290
op basis van 2p. kamer
€ 80
toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Kamer en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Bezoek Opéra Garnier + gebruik metro.

Niet inbegrepen

De middag- en avondmalen: de omgeving van Montmartre biedt ontelbare gelegenheden voor een gezellig etentje. / Facultatief bezoek Tour Montparnasse.

Hotel***

Ibis Hotel Paris Montmartre (of gelijkwaardig) is centraal gelegen op een boogscheut van Montmartre en de Sacré Coeur. Ook ideaal om ’s avonds de echte sfeer van ‘Paris by night’ te gaan opsnuiven. Moderne kamers met alle nodige comfort.