5 dagen
Nieuw!
Meerdaagse reizen

Kerstsprookje aan Zwitsers meer

Seelisberg betovert met besneeuwde bergtoppen en magnifieke kersttaferelen.

t/m

Beleef het begin van de kerstperiode zoals nooit tevoren, in het Zwitserse Seelisberg. Dit dorp op 800 meter hoogte  is prachtig gelegen op een schiereiland in het Vierwoudstrekenmeer, dat in de winter nog een tikkeltje schilderachtiger oogt dan anders. We bezoeken de grootste kerstkribbe ter wereld, charmante kerstmarkten, verkennen wonderbaarlijke, besneeuwde berglandschappen, het dorp van Willem Tell, maken een romantische boottocht… Kortom: deze 5-daagse zal je lang bijblijven!

De Meibloem Kerst in Seelisberg
De Meibloem Kerst in Seelisberg
De Meibloem Kerst in Seelisberg
De Meibloem Kerst in Seelisberg
De Meibloem Kerst in Seelisberg

Dag 1

Tielt – Seelisberg.

Vertrek uit Tielt om 5u30. Via Brussel, Wanlin (koffiehalte), Luxemburg en Straatsburg naar Obernai voor het middagmaal. Daarna rijden we via Colmar, Bazel en Luzern verder naar Seelisberg. Aankomst in de vroege avond in Hotel Bellevue, subliem gelegen in het noorden van het Vierwoudstrekenmeer. Verwelkoming door onze plaatselijke (Vlaamse) gids met een aperitiefje en aansluitend diner.

Dag 2

Grootste kerstkribbe ter wereld – kerstmarkt Einsiedeln - Distillerie Fassbind.

Na het ontbijt nemen we plaats in de autocar voor een reis door een stukje onbekend Zwitserland. Via Beckenried naar Flüelen, waar we de Axenstrasse nemen, tot Brunnen en verder via Schwyz, Sattel en Rothenthurm naar Einsiedeln. Eerst bezoeken we de grootste kerstkribbe ter wereld . Het kerstverhaal wordt hier geïllustreerd in een natuurgetrouwe kopie van het landschap rond Betlehem, waarvoor decennia geleden meer dan 450 figuren uit hout werden gesneden. Vervolgens bewonderen we de grootste barokkerk van Zwitserland. Je zult bijna ogen tekortschieten, want er wacht ook een vrij bezoek aan de prachtige kerstmarkt van Einsiedeln, met zowat 130 kraampjes een van de grootste van het land. In dit prachtplaatsje lunchen we ook. Op de terugreis naar het hotel houden we halt in Arth voor een degustatiebezoek aan Distillerie Fassbind, in Zwitserland een naam als een klok.

Na het diner zit de dag er nog niet op, want wie dat wenst kan ’s avonds nog de autocar op naar Beckenried om de intrede van de Sint mee te maken. Dit gaat gepaard met een optocht van 500 koebel-dragers en fakkels. Tegen 22 uur terug in het hotel.

Dag 3

Bergdorp Isenthal en Altdorf (Willem Tell).

Vandaag ruilen we onze eigen De Meibloem-autocar in voor een kleiner, lokaal exemplaar, dat ons via een smalle bergweg naar het bergdorpje Isenthal brengt. Isenthal torent bijzonder idyllisch boven het Meer van Luzern uit. Kennismaking met het dorpje en middagmaal met streekspecialiteiten. Vervolgens terug naar Isleten, waar we weer op onze eigen autocar stappen voor een rit naar Altdorf, hoofdplaats van het kanton Uri en thuishaven van Willem Tell, waar hij vereeuwigd is in een standbeeld. Na een korte wandeling rijden we via de Seelisbergunnel terug naar Beckenried, waar we ons in een lokaal restaurant een kop warme wijn laten welgevallen. Vervolgens terug naar ons verblijfsoord.

Dag 4

Kerstmarkten van Luzern – boottocht op Vierwoudstrekenmeer.

Eens het ontbijtbuffet achter de kiezen  nemen we de snelste route naar de stad die bekend staat als de mooiste van Zwitserland: Luzern. Na een rondleiding van ongeveer een uur met bezoek aan de Kapelbrug, Jezuïetenkerk en de oude stad krijg je de kans om Luzern om eigen houtje verder te verkennen. Vervolgens zetten we koers naar Küssnacht, waar we halthouden aan de Astridkapel, opgetrokken als aandenken aan het dodelijke auto-ongeval in 1935 van onze Belgische koningin Astrid.. Lunchen doen we in een restaurant aan het meer van Küssnacht. Daarna is Weggis aan de beurt, een heel fraai vakantieoord aan het Vierwoudstrekenmeer.  Na even van vrije tijd te hebben genoten, varen we op het meer via Vitznau naar Beckenried, om vervolgens over te stappen op de boot die ons via Gersau naar Treib leidt. Terugkeren richting hotel doen we met de TSB-Bahn. Dit kabeltreintje brengt ons in enkele minuten van Treib naar Seelisberg, waar we in het hotel genieten van ons laatste 3-gangendiner op Zwitserse bodem.

Dag 5

Seelisberg - Tielt.

Na het ontbijtbuffet vatten we de terugreis aan naar België. Via Bazel-Mulhuse-Straatsburg (lunch onderweg) rijden we richting Luxemburg en Wanlin voor de avondstop. Vervolgens via Brussel terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 952
in een 2p. kamer
€ 116
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf de lunch dag 1 t/m lunch dag 5.

Inbegrepen

Alle uitstappen en inkomgelden (ook boottocht en kabelbaan) en water bij de avondmalen.

Niet inbegrepen

Andere tafeldranken.

Hotel***

We verblijven in Hotel Bellevue***, een gezellig hotel in typisch Zwitserse chaletstijl, met een panoramisch zicht op het meer. Alle kamers beschikken over modern comfort zoals badkamer, tv, haardroger en balkon. ’s Morgens wacht je een uitgebreid ontbijtbuffet en de lekkere avondmalen worden met veel zorg bereid door een uitstekende chef. Er is ook wifi aanwezig in het hotel.

Wandelniveau 1

Deze reis vraagt weinig fysieke inspanningen. 

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.