10 dagen
Meerdaagse reizen

Kroatië

Alle toeristische toppers van een van mooiste Europese landen in één reis verzameld. 

t/m

De prachtige natuur en het weergaloos cultureel erfgoed zijn de troeven die van de Dalmatische kust een van de aantrekkelijkste streken van Europa maken. Kroatië is een land van superlatieven en heeft alles te bieden om u een onvergetelijke reis te bezorgen: schitterend natuurschoon zijn de meren van Plitvice en de Dalmatische kust met zijn honderden prachtige eilandjes; een zeer rijk cultureel erfgoed met Unescotoppers zoals Dubrovnik en Split. Maar ook kleinere, schilderachtige plaatsjes zoals Trogir zullen u bekoren! Voeg daarbij nog een aantrekkelijke terugreis met bezoeken aan Zadar, Opatija, logement in zeer goede hotels, lekkere maaltijden… en u begrijpt: dit wordt genieten van een onvergetelijke reis!

Kaart Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië

Dag 1

Tielt - Rohrdorf.

Vertrek in Tielt om 5u. Via Luik naar de omgeving van Aken voor een koffiestop. Verder langs de Duitse autostrades langs Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Verder over Würzburg naar Rohrdorf voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Rohrdorf - Zagreb.

Na het ontbijtbuffet via de Tauerntunnel, doorheen Karinthië naar het mooie Bled in Slovenië voor het vrij middagmaal. Daarna naar Zagreb voor een geleid bezoek van een tweetal uur aan deze prachtige hoofdstad van Kroatië. Blikvanger is een van de oudste gebouwen in Zagreb: de Marcuskerk. De kerk zelf dateert uit de 13de eeuw en het opvallend met mozaïek betegeld dak dateert uit de 19de eeuw. Avondmaal en overnachting in Zagreb.

Dag 3

Zagreb - Meren van Plitvice - Vodice.

Na het ontbijt doorreis naar Plitvice, een der spectaculairste natuurwonderen van Europa. Dit nationaal park pronkt al sinds 1979 op de Unesco Werelderfgoedlijst! 16 wondermooie meren liggen trapsgewijs boven elkaar, met elkaar verbonden door maar liefst 92 watervallen! De uitzonderlijke schoonheid van de meren met hun contrasterende kleuren, de hoge bergen en de gezonde berglucht vormen een ideaal decor voor een adembenemende wandeling door het park. In de late namiddag naar Sibenik, gelegen aan de monding van de rivier Krka. Geleid bezoek aan deze pittoreske stad en aan de machtige kathedraal van Sint-Jacobus, die wegens zijn grote kunsthistorische waarde sinds 2001 ook op de Unesco Werelderfgoedlijst is opgenomen. We verblijven 2 nachten in Vodice. 

Dag 4

Vodice - Trogir - Split - Sibenik.

Na het ontbijtbuffet wacht ons een heel bijzondere dag met nog twee plaatsen die opgenomen zijn in de lijst van Unesco Werelderfgoed: Trogir en Split. Trogir is een goed bewaarde middeleeuwse stad en zal je charmeren met zijn prachtige gebouwen uit de Venetiaanse tijd en met zijn gezellige palmenpromenade langs de luxueuze jachthaven. Na het vrij middagmaal gaat het naar Split, de tweede grootste stad van het land, en een belangrijke havenstad. Wandelen in Split is een tocht door 2.000 jaar geschiedenis. De Romeinse keizer Diocletianus verbleef er lange tijd. Zijn toenmalig paleis is al 17 eeuwen lang in gebruik als woonwijk en religieus centrum. Onder leiding van de plaatselijke gids bezoeken we de fantastische kathedraal en het paleis van keizer Diocletianus.

Dag 5

Vodice - Makarska - Dubrovnik.

Na het ontbijt naar Makarska voor een bezoek aan deze badstad. Makarska ligt tussen de Adriatische Zee en het Biokovo-gebergte. Het heeft een langgerekt kiezelstrand met direct daarachter een gezellige boulevard met terrasjes, restaurants en winkeltjes. Daarna verder zuidwaarts naar Dubrovnik voor 2 overnachtingen.

Dag 6

Dubrovnik ‘parel van de Adriatische Zee’.

Vandaag bezoeken we Dubrovnik, de beroemdste stad van Kroatië. Deze middeleeuwse stad geniet van een prachtige ligging op een uitstulping aan de Adriatische Zee. We starten met een sightseeing tour rond Dubrovnik, wat de gelegenheid geeft om je fotoalbum te verrijken met prachtfoto’s. Daarna verkennen we het oude historische centrum: een uniek openluchtmuseum met een enorme rijkdom aan uitzonderlijke monumenten, o.a. het klooster der franciscanen met zijn apotheek uit de 14de eeuw, maar ook de Sint-Blasiuskerk, het Paleis van de Rector, de fontein van Onofrio en de kathedraal zitten in het stadsbezoek verwerkt. Na het vrij middagmaal hebben we wat vrije tijd om lekker rond te kuieren in de Stradun, de gezellige winkelstraat van de oude stad.

Dag 7

Dubrovnik - Zadar.

We verlaten de regio Dubrovnik en rijden langs de prachtige kustweg naar Zadar. In de namiddag bezoek aan Zadar, de magnifieke vroegere hoofdstad van Dalmatië. Schilderachtige steegjes en prachtige historische gebouwen zoals de Anasthasiakathedraal, het Romeins Forum, de immense rondbouw van St.-Donaas,… Daarna naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Zadar - omgeving Lovran.

In de loop van de voormiddag bereiken we de mondaine badplaats Opatija. Deze parel van de Kvarner Riviera wordt gekenmerkt door tal van imposante, pastelkleurige villa’s en hotels die nog de Habsburger grandeur van vroeger uitstralen. Vrije tijd in deze aangename badstad: flaneren langs de kustpromenade, tijd voor een terrasje,… Avondmaal en overnachting in omgeving Lovran.

Dag 9

Lovran - Adelsried.

Na het ontbijtbuffet via Bled en de bergwereld van Karinthië naar het pittoreske stadje Gmünd voor het middagmaal. Daarna via Salzburg en München naar ons hotel in Adelsried voor avondmaal en overnachting.

Dag 10

Adelsried - Tielt.

Na het ontbijt rijden we via Ulm - Stuttgart - Karlsruhe naar Hinterweidenthal voor het middagmaal. Daarna via Luxemburg - Wanlin (halte) - Brussel terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.740
in een 2p. kamer
€ 298
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension (uitgezonderd dag 1, 9 en 10)

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle vermelde inkomgelden + middagmalen dag 1, 9 en 10.

Niet inbegrepen

Middagmalen (uitgezonderd dag 1,9 en 10) en tafeldranken.

Hotels***(*)

Tijdens deze rondreis logeren we in goede 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers zijn uitgerust met bad/douche, wc, telefoon en tv, bar. ‘s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet en de andere maaltijden bestaan uit drie gangen. Tijdens de heen- en terugreis logeren we in goede 3-sterrenhotels.

Wandelniveau 2

Op deze reis zijn er wandelmomenten, maar niet al te veel in aantal of in duur.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.