Topreis!
10 dagen
Meerdaagse reizen

Kroatië

Ontdek één van de aantrekkelijkste streken van Europa!

t/m

De prachtige natuur en het weergaloos cultureel erfgoed zijn de troeven die van de Dalmatische kust één van de aantrekkelijkste streken van Europa maken. Kroatië is een land van superlatieven en heeft alles te bieden om u een onvergetelijke reis te bezorgen: schitterend natuurschoon zijn de meren van Plitvice en de Dalmatische kust met zijn honderden prachtige eilandjes; een zeer rijk cultureel erfgoed met Unescotoppers zoals Dubrovnik en Split. Maar ook kleinere schilderachtige plaatsjes zoals Trogir zullen u bekoren! Voeg daarbij nog een aantrekkelijke terugreis met bezoeken aan Zadar, Opatija, logement in zeer goede hotels, lekkere maaltijden… en u begrijpt: dit wordt genieten van een onvergetelijke reis!

Kaart Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië
Kroatië

Dag 1

Tielt - Rohrdorf

Vertrek om 5u. Via Luik naar de omgeving van Aken voor een koffiestop. Verder langs de Duitse autostrades langs Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Verder over Würzburg naar Rohrdorf voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Rohrdorf - Zagreb

Na het ontbijtbuffet via de Tauerntunnel, doorheen Karinthië naar het mooie Bled voor het middagmaal. Daarna naar Zagreb voor een geleid bezoek van een tweetal uur aan deze prachtige hoofdstad van Kroatië. Blikvanger is één van de oudste gebouwen in Zagreb: de Marcuskerk. Avondmaal en overnachting in Zagreb.

Dag 3

Zagreb - Meren van Plitvice - Sibenik

Na het ontbijt doorreis naar Plitvice, één der spectaculairste natuurwonderen van Europa en Unesco Werelderfgoed! 16 wondermooie meren liggen trapsgewijs boven elkaar, met elkaar verbonden door 92 watervallen. De uitzonderlijke schoonheid van de meren met hun contrasterende kleuren, de hoge bergen en de gezonde berglucht vormen een ideaal decor voor een  adembenemende wandeling door het park. In de late namiddag via de nieuwe autostrade naar Sibenik, gelegen aan de monding van de rivier Krka. Geleid bezoek aan deze pittoreske stad en aan de machtige kathedraal van Sint-Jacobus die wegens zijn grote kunsthistorische waarde sinds 2001 ook op de Unescowereldlijst is opgenomen. We blijven 2 nachten in Sibenik.

Dag 4

Sibenik - Trogir - Split - Sibenik

Na het ontbijtbuffet wacht ons een heel bijzondere dag met nog twee plaatsen die opgenomen zijn in de lijst van Unesco  Werelderfgoed: Trogir en Split. Trogir is een goed bewaarde middeleeuwse stad en zal u charmeren met zijn prachtige gebouwen uit de Venetiaanse tijd en met zijn gezellige palmenpromenade langs de luxueuze jachthaven. Na het vrij middagmaal gaat het naar Split, de tweede grootste stad van het land, en een belangrijke havenstad. Wandelen in Split is een tocht door 2.000 jaar geschiedenis. De Romeinse keizer Diocletianus verbleef er lange tijd. Zijn toenmalig paleis is al 17 eeuwen lang in gebruik als woonwijk en religieus centrum. Onder leiding van de plaatselijke gids bezoeken we de fantastische kathedraal en het paleis van keizer Diocletianus.

Dag 5

Sibenik - Makarska - Dubrovnik

Na het ontbijt naar Makarska voor een bezoek aan deze badstad en dan verder naar Dubrovnik voor 2 overnachtingen. 

Dag 6

Dubrovnik ‘parel van de Adriatische Zee’

Vandaag bezoeken we Dubrovnik, de meest beroemde stad van Kroatië. Deze middeleeuwse stad geniet van een prachtige ligging op een uitstulping aan de Adriatische Zee. We starten met een sightseeing tour rond de stad wat de gelegenheid geeft om uw fotoalbum te verrijken met prachtfoto’s. Daarna verkennen we het oude historische centrum: een uniek openluchtmuseum met een enorme rijkdom aan uitzonderlijke monumenten, o.a. het klooster der Franciscanen met zijn apotheek uit de 14de eeuw, maar ook de Sint-Blasiuskerk, het Paleis van de Rector, de fontein van Onofrio en de kathedraal zitten in het stadsbezoek verwerkt. Vrij middagmaal.Vrije tijd om lekker rond te kuieren in de Stradun, de gezellige winkelstraat van de oude stad.

Dag 7

Dubrovnik - Zadar

We verlaten de regio Dubrovnik en rijden langs de prachtige kustweg naar Zadar. In de namiddag bezoek aan Zadar, de magnifieke vroegere hoofdstad van Dalmatië. Schilderachtige steegjes en prachtige historische gebouwen zoals de Anasthasiakathedraal, het  Romeins Forum, de immense rondbouw van St. Donaas … Daarna naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8

Zadar - Opatija

In de loop van de voormiddag bereiken we de mondaine badplaats Opatija. Deze parel van de Kvarner Riviera wordt gekenmerkt door tal van imposante, pastelkleurige villa’s en hotels die nog de Habsburger grandeur uitstralen. Vrije tijd in deze aangename badstad: flaneren langs de kustpromenade, tijd voor een terrasje … Avondmaal en overnachting in Opatija.

Dag 9

Opatija - Adelsried

Na het ontbijtbuffet via Bled en de bergwereld van Karinthië naar het pittoreske stadje Gmünd voor het middagmaal. Daarna via Salzburg en München naar ons hotel in Adelsried voor avondmaal en overnachting.

Dag 10

Adelsried - Tielt

Via Ulm - Stuttgart - Karlsruhe naar Hinterweidenthal voor het middagmaal. Daarna via Luxemburg - Wanlin (halte) - Brussel terug naar Tielt.

Prijs per persoon
€ 1.532
op basis van 2p. kamer
€ 215
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension (uitgezonderd in Trogir (dag 4) en Dubrovnik (dag 6)).

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden.

Niet inbegrepen

De tafeldranken en middagmalen dag 4 en dag 6.

Hotels ***

We logeren tijdens deze reis in goede *** hotels. Alle kamers zijn uitgerust met bad/stortbad, WC, telefoon en TV, bar, in Sibenik ook zwembad. ‘s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet en de andere maaltijden bestaan uit drie gangen.

Munt

Kroatische Kuna (HRK)

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.