3 dagen
Nieuw!
Meerdaagse reizen

Lekker wandelen in Voerstreek & Land van Herve

Fruitstreek leidt ons naar prachtig Bourgondisch stukje België vlakbij Nederlandse grens.

t/m

In de week na de paasvakantie lanceert De Meibloem een ietwat nieuw concept waarbij we ons de smaak van streekspecialiteiten – in dit geval in de Voerstreek en het Land van Herve – laten welgevallen. Dat doen we zowel tijdens bezoeken aan een fruitbedrijf annex wijndomein, siroopmakerij en brouwerij (Val-Dieu). Elke namiddag binden we na zo’n excursie en de lunch onze stapschoenen aan voor een wandeling op gematigd tempo van om en bij de 10 kilometer.

voerstreek
Lekker wandelen in Voerstreek & Land van Herve
Lekker wandelen in Voerstreek & Land van Herve
Lekker wandelen in Voerstreek & Land van Herve
Lekker wandelen in Voerstreek & Land van Herve
Lekker wandelen in Voerstreek & Land van Herve
Lekker wandelen in Voerstreek & Land van Herve

Dag 1

Tielt - Wilderen - ‘s-Gravenvoeren.

Vertrek om 6u30 uit Tielt voor een rit die ons over Gent, Brussel en de omgeving van Leuven en Tienen naar Wilderen brengt. Na een koffiestop in Sint-Truiden bezoeken we op het kruispunt van Haspengouw en het Hageland Gloire de Duras, waar Peter Nijskens zowel fruitteler als wijnboer is. De 7 ha wijngaarden spreiden zich uit over de regio Sint-Truiden, waar de fruitbloesems met een beetje meeval aardig in bloei zullen staan. Na een rondleiding met proeverij blijven we in het dorp voor de lunch. Aansluitend rijden we naar ons verblijfshotel in ’s-Gravenvoeren, waar we ons na de check-in opmaken voor een wandeling (max. 10 km), die ons met een gezapig tempo laat kennismaken met de Voerstreek. Deze Vlaamse enclave in Wallonië is groen, pittoresk en heuvelachtig. Maar geen nood: we hebben er de wandelingen met niet al te zware moeilijkheidsgraad uitgekozen. Pauze onderweg (indien mogelijk met facultatief drankje in horecazaak op onze route). De verbrande koolhydraten vullen we aan met een lekker 3-gangendiner in ons hotel.

Dag 2

Aubel - Limbourg - Moelingen - Mesch.

Vandaag begeven we ons over de taalgrens naar Aubel in het prachtige Land van Herve, waar we morgen nog eens terugkeren om de stapschoenen aan te binden. Nu gaan we echter naar de ambachtelijke siroopfabriek van de familie Nyssen, waar we kennismaken met de productie-installaties en met een film verder ingewijd worden in deze delicatesse, die een smeuïge textuur en bijzondere smaak prijsgeeft. Aansluitend proeverij en mogelijkheid tot aankoop. Vervolgens brengt de autocar ons naar Limbourg, erkend als een van de ‘plus beaux villages de Wallonie’. De vesting was vroeger de hoofdstad van het voormalige Hertogdom Limburg en stond bekend als oninneembaar. We vergapen ons onder meer aan de gotische kerk van Saint-Georges. Voor de lunch en onze namiddagwandeling (ong. 10 km) keren we terug naar de Voerstreek. Vanuit onze verblijfplaats in ’s Gravenvoeren stappen we via Moelingen de grens met Nederlands-Limburg over, waar we de dorpjes Withuis en Mesch doorkruisen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Val-Dieu - Aubel - Tielt.

De laatste dag van deze minitrip wijden we helemaal aan het Land van Herve, gelegen net ten zuiden van de Voerstreek aan de grens met Nederland en Duitsland. Dit gebied tussen Vesder en Maas is een land van boomgaarden en heggenlandschappen, bezaaid met een opmerkelijk erfgoed. Parel aan de Herve-kroon is Val-Dieu (Aubel), waar we een uitgebreide gidsbeurt krijgen in de voormalige cisterciënzerabdij (13de eeuw) en de brouwerij, inclusief proeverij van twee bieren (of appelsap) en een stuk kaas. Na de lunch, op basis van enkele Val-Dieuspecialiteiten, trekken we een laatste keer de stapschoenen aan voor een wandeling van een 9-tal kilometer vanuit het centrum van Aubel. We laten ons door het riviertje Berwijn (Frans: Berwinne) leiden langsheen weilanden, valleien, bosjes en vooral door de landelijke en vredige landschappen die het Land van Herve zo kenmerken. Aansluitend terugreis naar Tielt, waar we omstreeks 20u30 aankomen. (Bij tegenvallend weer behoudt De Meibloem zich het recht voor het programma te wijzigen.)

Prijs per persoon
€ 480
in een 2p. kamer
€ 46
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 3.

Inbegrepen

Alle vermelde uitstappen, inkomgelden en (wandel)gids.

Niet inbegrepen

Tafeldranken en eventuele drankpauzes tijdens de wandeltochten.

Hotel

Hotel Blanckthys in ’s Gravenvoeren is een baken van gastvrijheid aan het riviertje de Voer in het historische centrum van ’s-Gravenvoeren. Samen met de brasserie, die garant staat voor een voortreffelijke keuken, is het ondergebracht in een prachtig gerestaureerde vierkantshoeve uit de 16de eeuw. De comfortabele kamers hebben wifi, flatscreen-tv, telefoon, ijskastje, koffie- en theefaciliteiten. Ruime badkamer met inloop douche/toilet (sommigen met bad). Bij goed weer kan je op een van de drie terrassen nagenieten van ons excursie- en wandelprogramma.fitnesscentrum, sauna´s en bubbelbad. Gratis wifi.

Wandelniveau 3

Gezien de aard van deze 3-daagse is belangrijk dat je fysiek goed te been bent!

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.

3. Klik verder tot aan de betaalpagina. Pas na betaling is je inschrijving definitief en ontvang je een bevestigingsmail van je boeking.