6 dagen
Nieuw!
Meerdaagse reizen

Nantes met Bretoense Kusten & Puy du Fou

Reis voor échte Frankrijkliefhebbers met verblijf in bijzonder hotel!

t/m

Onbekend is onbemind en dat geldt zeker voor Nantes. Met haar moderne en creatieve sfeer heeft de stad aan de Loire in het westen van Frankrijk heel wat te bieden. Sinds 2014 is Les Machines de l'île met z’n 12 meter hoge olifant een topattractie, maar er is zo veel meer te ontdekken in Nantes. We doen dat vooral wandelend en bezoeken de omgeving van deze bruisende stad, van de Bretoense kusten tot het spectaculaire themapark Puy du Fou. Opgelet: voor deze reis is slechts een beperkt aantal singlekamers beschikbaar in ons fraai verblijfshotel, een voormalige rechtbank.

Kaart Nantes

Dag 1

Tielt – Rouen – Nantes.

Vertrek om 6u30 vanuit Tielt. We rijden via Rijsel en Amiens naar Rouen, stad van Jeanne d’Arc, patrones van Frankrijk. Na een mooie wandeling in het historisch centrum gaan we aan tafel voor het middagmaal. Daarna zetten we onze busreis verder naar Nantes voor check-in, avondmaal en overnachting in ons centraal gelegen verblijfshotel.

Dag 2

Nantes - Les Machines de l'île.

Vandaag verkennen we onze verblijfplaats Nantes. In de voormiddag bezoeken we het historisch hart van de stad. Starten doen we bij het Château des Ducs de Bretagne, de plek waar de stad werd gesticht. Vlakbij bevindt zich la Tour LU, bekend van de gelijknamige koekjes. We volgen de ‘groene lijn’ en die brengt ons tot aan de passage Pommeraye, een winkelgalerij uit 1843. Ook het Mémorial de l’Abolition missen we niet. Dit monument herdenkt de slachtoffers van het slavernijverleden van de stad. Aansluitend gaan we naar Les Machines de l’Ïle, waar je na de lunch met eigen ogen zult zien hoe voormalige scheepswerven een bijzonder fantasierijke nieuwe invulling kregen. Dé attractie is natuurlijk Le Grand Elephant, maar ook Le Carrousel des Mondes Marins zal je verbazen.

Dag 3

Carnac – Vannes – Golf van Morbihan.

Na het ontbijt rijden we met onze autocar naar het verre verleden : de prehistorie. Die vinden we in  Carnac. We bekijken er de megalieten. In Le Menec alleen al staan er 199 menhirs in 11 rijen over een lengte van 1,2 km. Verkenning met een toeristisch treintje. Na deze historische verwondering bezoeken we het sympathieke middeleeuwse stadje Vannes, waar een vrij middagmaal op het programma staat. Restaurantjes genoeg. Vanuit Vannes verkennen we de Golf van Morbihan, ‘kleine zee’ in het Bretoens. Die behoort tot de selecte club van ‘de mooiste baaien ter wereld’. In dit natuurfenomeen vind je dan ook een uniek spektakel waar de zee en het land zich verbinden, wat tot verrassende landschappen heeft geleid. Het wordt ongetwijfeld een prachtige dag aan de Bretoense kust.

Dag 4

Le Puy du Fou, het beste historische park ter wereld.

C’est fou, le Puy du Fou, un spectacle ‘du jamais vu’. Jaarlijks genieten meer dan 2 miljoen bezoekers van de indrukwekkende spektakels en 20 historische shows die het themapark in petto heeft. Er zijn zeven hoofdshows, die elk een halfuur duren. Enkele thema’s zijn : de Romeinen, de Vikingen, de musketiers, roofvogels… Dat wordt kiezen. Tussendoor kan je genieten van een vrij middagmaal. ’s Avonds blijven we om na het diner de spectaculaire slotshow (La Cinéscénie) te bekijken. Het is de grootste avondvoorstelling ter wereld met een duurtijd van anderhalf uur en zomaar eventjes 2.500 acteurs op een scène van 23 hectare. Een dag die nog lang zal nazinderen.

Dag 5

Saint-Nazaire - Trentemoult.

Na de lange dag van gisteren starten we vandaag iets later. Met het ontbijt achter de kiezen rijden we naar Saint-Nazaire. De stad staat bekend om haar haveninstallaties en scheepswerven. We pikken er de duikboot l’Espadon uit die er een lange militaire carrière heeft opzitten. De 78 meter lange onderzeeër kon wel 5 tot 6 dagen onder water blijven. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar Trentemoult, een charmant Frans vissersdorpje met kleurrijke huisjes, smalle straatjes en vele boten. We kiezen er zelf ook het ruime sop, want met de navibus keren we terug naar Nantes, waar we ons parcours langs de ‘groene lijn’ voortzetten tot aan ons hotel.

Dag 6

Le Mans – Tielt.

We vatten de terugreis aan met enkele ferme ervaringen in onze reiskoffer en onderweg naar Tielt komt er nog eentje bij met een bezoek aan Le Mans. Middagmaal en bezoek aan le Cité Plantagenêt, een harmonieus geheel omringd door een indrukwekkende Romeinse muur. Het is de wieg van de Plantagenêts met stenen straatjes vol met vakwerkhuizen en renaissanceherenhuizen. De wijk bevat ook een van de grootste gotische kathedralen van heel Frankrijk.

Prijs per persoon
€ 1.118
in een 2p. kamer
€ 276
toeslag 1p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 6, uitgezonderd dag 3, 4 en 5.

Inbegrepen

Alle bezoeken, vermelde inkomgelden, tafeldranken bij de diners.

Niet inbegrepen

Middagmalen op dag 3, 4 en 5.

Hotel****

We verblijven in het uitstekende Radisson Blu Hotel**** hartje Nantes. Dit chique hotel was tot tien jaar geleden het oude ‘Palais de Justice’. Er worden smaakvolle gerechten geserveerd met heerlijke wijnen uit de wijnkelder, de voormalige rechtskamer. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort en gratis wifi.

Reserveer je plaats

Voeg een
toe.

Hoe boeken?


Je kunt een of meerdere kamers reserveren in een en dezelfde boeking.
1. Kies een kamertype en klik op ‘toevoegen’.
2. Vul alle gegevens in en klik op ‘Toevoegen aan boeking’.

Om extra kamers toe te voegen, volg bovenstaande werkwijze opnieuw.
In het overzicht krijg je de lijst van gereserveerde kamers.