M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Praktisch

Enkele praktische weetjes voor onze reizigers 

Hoe inschrijven?

Breng gerust een bezoek aan ons reisbureau, we verschaffen u graag alle nuttige info. U kunt ook telefonisch contact opnemen, maar dan vragen we u binnen één week de wettelijke verplichte bestelbon te komen ondertekenen op ons kantoor. U kunt ook reserveren via deze website.

Betaling voorschot
 • Voor reizen < 5-daagse: € 75
 • Voor reizen > 5-daagse: € 200
 • Voor vliegtuigreizen: € 600 / voor vliegreizen van + 10 dagen: € 800
Kortingen
 • Kinderkorting op aanvraag (- 12 jaar)
 • Bij boeking van een 2de grote autocarreis (telkens minimum 5 dagen) in hetzelfde brochurejaar ontvangt u 3% korting. (dit geldt niet bij onze vliegvakanties)

Waardebon

 • U wilt uw partner verrassen met een origineel verjaardagsgeschenk?
 • Uw ouders vieren hun huwelijksverjaardag?
 • Uw vader of moeder gaat met pensioen?
 • U zoekt een passend kerst- of nieuwjaarsgeschenk?

Wat kan meer vreugde schenken dat een waardebon voor een reis van de Meibloem? Contacteer ons en we vinden voor u het gedroomde geschenk! 

Opmerking: onze waardebonnen kunnen enkel gebruikt worden voor de reizen in onze reisbrochure.

Prijzen: All-in – Weet wat u betaalt!

In onze prijzen zijn inbegrepen:

 • Alle maaltijden vanaf het eerst tot het laatste middagmaal
 • Alle excursies en inkomgelden
 • Alle vergoedingen chauffeur en reisleider

Bij enkele reizen zijn niet alle of zelfs geen middagmalen inbegrepen. Lees daarom aandachtig de prijsafspraken bij elke reisbestemming. Zo kunt u uw vakantiebudget makkelijk op voorhand bepalen.

Begeleide reizen

Al onze reizen en uitstappen worden begeleid door een ervaren reisleider, die garant staat voor een zorgeloze reis.

Audio guide systeem

Gebruik van een tourguide systeem bij de culturele rondreizen en de citytrips. Alleen maar voordelen:

 • eenvoudig in gebruik
 • betere verstaanbaarheid van de gids
 • geen last van omgevingslawaai
 • meer bewegingsvrijheid voor de klant

(in de brochure ziet u aan het icoontje bij welke reizen ons systeem wordt gebruikt).

Opstapplaats

We werken met 1 enkele opstapplaats en die is aan onze garage in Tielt. Adres: Kasteelstraat 149, 8700 Tielt. Er is hier een ruime parking waar u uw wagen kunt parkeren.

Een reisverzekering, is die nuttig?

Onze autocars zijn verzekerd volgens de wettelijke bepalingen. Als klant moet u zich wel steeds in orde stellen met de mutualiteit. Vraag zeker uw Europese ziekteverzekeringskaart aan.

Maar daarnaast kunnen wij u een annulatie- en bijstandsverzekering alleen maar aanraden! Elk jaar opnieuw moeten reizigers hun reis annuleren, onderbreken, of moet er een beroep gedaan worden op professionele bijstand. In zo'n noodgeval is een betrouwbare reisverzekering de beste waarborg voor een efficiënte hulpverlening en het kan u ook heel wat geld besparen.

Interieur Nieuwe SETRA

Onze reisverzekering: 'Exclusive Selection' van Allianz Global Assistance

Voor onze reisverzekering werken we samen met Allianz Global Assistance

Sinds 1 september 2020 zijn de verzekeringspremies gestegen naar 7% op het reisbedrag. Met deze verhoging gaat weliswaar ook de dekking omhoog en zullen ook voorafbestaande ziektes gedekt zijn. Gaat u verschillende keren per jaar op vakantie? Kies dan misschien voor een jaarformule. Neem voor meer uitleg gerust contact op met ons.

Thuisophaling bij meerdaagse reizen

Om onze service verder te optimaliseren bieden we u de mogelijkheid om bij u thuis afgehaald en teruggebracht te worden. Daarvoor gebruiken we een ruime luxe-privéwagen aan volgend tarief per persoon:

 • Binnen een straal van 10 km rond Tielt: € 15
 • Tussen 10 à 30 km: € 25
 • Meer dan 30 km: af te spreken

Uw plaats in de autocar

Uw zitplaats in de autocar wordt toegewezen volgens volgorde van inschrijving. We willen toch benadrukken dat alle plaatsen hetzelfde comfort bieden. Bij de daguitstappen/kerstuitstappen is dit niet van toepassing en kiest u vrij uw zitplaats.

Bagage

We vragen u uw bagage te beperken tot 1 koffer per persoon en een klein handbagage. Voor onze vliegvakanties gelden bagagevoorwaarden van de vliegmaatschappij.

Rij- en rusttijden

Onze ervaren chauffeurs staan garant voor stiptheid en een veilig gevoel aan boord van hun autocar. Ze zijn evenwel gebonden aan de strenge verordening EG 561/2006. Die verordening houdt in dat hun dagelijkse rijtijd beperkt is tot 9 uur.

Na een ononderbroken rijtijd van 4u30’ is er een verplichte pauze van 45 minuten (of 15’ + 30’). Hun dagtaak garage – garage mag niet langer duren dan 13 opeenvolgende uren. Slechts 3x in de week wordt een uitzondering toegestaan tot 15 opeenvolgende uren. Na 6 opeenvolgende rijdagen is er een verplichte rustdag.

Brandstofprijzen

De Meibloem heeft het recht een toeslag te rekenen indien de brandstofprijzen abnormaal stijgen.

Over de Meibloem

Met De Meibloem reizen, dat is pas écht zorgeloos genieten!
Voor u hebben we een ruim aanbod van o.a. meerdaagse reizen, fietsvakanties, vliegvakanties, citytrips, daguitstappen, fietsdaguitstappen en gastronomische weekends. Lees meer

Reizen met de autocar

De Meibloem investeert jaar na jaar in nieuwe, luxueuze autocars die uitgerust zijn met een volwaardige muziekinstallatie met micro, DVD-speler, TV, GPS, airco, toilet, koelkast en comfortabele, ruime zitplaatsen. Lees meer