M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Flexitrip Parijs

3 dagen  -  vr 20 augustus t/m zo 22 augustus
Volzet
Flexitrip!
Flexitrip Parijs

Reisformule

Datum

3 dagen | vr 20 t/m zo 22 augustus 2021

Prijs per persoon

€ 279 op basis van 2 p. kamer
€ 80 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Kamer en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Bezoek Opéra Garnier + gebruik metro.

Niet inbegrepen

De middag- en avondmalen: de omgeving van Montmartre biedt ontelbare gelegenheden voor een gezellig etentje.
Facultatief bezoek Tour Montparnasse.

Hotel***

Ibis Hotel Paris Montmartre (of gelijkwaardig) is centraal gelegen op een boogscheut van Montmartre en de Sacré Coeur. Ook ideaal om ’s avonds de echte sfeer van ‘Paris by night’ te gaan opsnuiven. Moderne kamers met alle nodige comfort.

Bekijk hier onze online voorstelling over de 3-daagse Flexitrip Parijs.

Beleef deze wereldstad in de zomer.

Nieuw bij de Meibloem in 2021: de flexitrip! Met dit concept kan jij zelf kiezen hoe je een stad ontdekt: per fiets en/of te voet en autocar. Twee reisleiders vergezellen u op deze reis: de ene reisleider neemt de fietsgroep mee op sleeptouw doorheen Parijs terwijl de andere gids te voet en per autocar op ontdekking gaat. Tijdens de reis voorzien we toch momenten dat beide groepen samen zijn, bijvoorbeeld voor de lunch of een bezoek. Uiteraard logeren we tijdens de reis ook in hetzelfde hotel!

Troeven van dit concept:

  • Kleinere groepen: zo bewegen we vlotjes doorheen de soms drukke straten van Parijs.
  • Eigen fiets: je ontdekt Parijs met je vertrouwde fiets!
  • Flexibiliteit: elke dag opnieuw kan jij kiezen met welke groep je meegaat. Liever een dagje fietsen? Of toch mee per autocar en te voet.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Parijs.

Vertrek om 6u30 uit Tielt. 

Wandelprogramma:
We starten onze 3-daagse aan één van de bekendste trekpleisters in Parijs: Arc de Triomphe. Op deze triomfboog, gebouwd in opdracht van Napoleon, lezen we alle overwinningen van het Franse leger. Per metro rijden we naar Place de la Concorde. Vanaf dit plein hebben we een prachtig zicht: de veelbezongen Champs Élysées, nogmaals Arc de Triomphe en verder vangen we een glimp op van La Défense met La Grande Arche! Maar onze wandeling gaat voorlopig de andere kant uit: doorheen Jardins des Tuileries stappen we naar het Louvre. Vrij middagmaal. Verder naar Île de la Cité met de gotische Notre Dame die jammer genoeg in 2019 zwaar beschadigd werd tijdens een brand. We eindigen onze dag in Quartier Latin. Hier is het kloppend hart, waar bohemiens, intellectuelen, artiesten, schrijvers en studenten elkaar ontmoeten. Bekende namen als Sartre, Simone de Beauvoir en Camus zijn onlosmakelijk met deze wijk verbonden. Opnieuw per metro naar ons hotel.

Fietsprogramma:
Eenmaal we de toeristische groep afgezet hebben, rijden we naar de bosrijke omgeving van Versailles. Hier starten we onze tocht. We fietsen kriskras doorheen het schitterende park en genieten er van het prachtige uitzicht op de indrukwekkende gevel van het koninklijk kasteel. Vrij middagmaal. Daarna zetten we koers naar Parijs. Na een korte beklimming krijgen we in het Parc de St.-Cloud een eerste zicht op de Parijse skyline. Via een fietsbrug steken we de Seine over en dan zijn we reeds in het befaamde Bois de Boulogne beland. Daarna fietsen we voorbij de tennisvelden van Roland Garros en langs het Parc des Princes. Even verder steken we nog eens de Seine over en via het park André Citroen bereiken we de Eiffeltoren. Via het Champ de Mars is het dan niet ver meer naar de Dôme des Invalides waar we de fietsen inladen. Per autocar naar ons hotel. 

Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 2: Montmartre - Opéra Garnier - Pompidou.

We logeren in de buurt van Montmartre en dat deze buurt meer bezienswaardigheden telt dan de Sacré Coeur en Place du Tertre zal blijken tijdens een gezamenlijke ochtendwandeling. Via Cimétière du Montmartre (met de graven van Dalida en France Gall) gaan we klimmen tot aan de liefdesmuur en genieten we van de street art in Parijs’ bekendste buurt. In de late voormiddag voor de 2 groepen bezoek aan Opéra Garnier, één van de meest in het oog springende gebouwen van Parijs met een schitterend interieur.  Tijdens een rondleiding kijken we dan ook onze ogen uit bij zoveel pracht en praal. Vrije lunch.

Wandelprogramma:
Na de vrije lunch duiken we de ‘passages’ in waar we allerlei leuke boetiekjes passeren. Ook Galeries Lafayette passeert de revue. We wandelen tot aan Centre Pompidou met het kleurrijke Igor Stravinsky plein. We eindigen onze dag bij één van de vele architecturale parels van Parijs: la Canopée.

Fietsprogramma:
De fietsers starten in de buurt van de opera en doorheen de namiddag passeren er nog heel wat Parijse highlights de revue: la Canopée, Palais Royal, Le Marais, Place des Vosges, la Bastille, la Salpetrière en het Parc de Bercy.

Met autocar naar hotel. Vrij avondmaal en overnachting.

Facultatief: bij helder weer kunnen we een bezoek aan Tour Montparnasse organiseren. Vanop deze toren heeft u prachtig zicht over een verlicht Parijs. Per metro terug naar het verblijfshotel.

Dag 3: Parijs - Tielt.

Vandaag starten we met een verkenning van de moderne wijk “La Défense”, met de indrukwekkende “Grande Arche”.

Wandelprogramma:
Daarna rijden we per autocar naar Jardin du Luxembourg met de senaat en het Vrijheidsbeeld. We piepen ook nog even binnen in de Saint-Sulpicekerk, die een belangrijke rol speelde in het verhaal van de Da Vinci Code. De vrije lunch organiseren we in Rue Mouffetard, een echte Parijse markt gelegen in de schaduw van het Panthéon.

Fietsprogramma:
De fietsers starten aan La Défense. We maken een klein ommetje naar de nieuwe architecturale parel van de Fondation Louis Vuitton en vandaar gaat het via de historische “voie triomphale” naar de Place de l´Etoile, de Champs Elysées en het Parc des Tuileries. We volgen het parcours van de renners in de Tour dwars door het Louvre en via de Pont Neuf bereiken we het Île de la Cité en daar bewonderen we natuurlijk de in de brand gespaarde voorgevel van de Notre Dame. Daarna zoeken we de rive gauche op en in de buurt van het Pantheon is de Rue Mouffetard een ideale plaats voor de vrije lunch. ´s Namiddags zoeken we enkele misschien minder bekende wijken op, maar net daar heerst dikwijls de meest typische Parijse sfeer. De Promenade Plantée, een tot fietspad omgevormde oude spoorlijn, verrast ons dan weer als rustige, groene zone.

Gezamenlijk programma:
We eindigen onze 3-daagse met een bezoek aan het wereld-beroemde kerkhof van Père Lachaise; deze uitgestrekte begraafplaats vormt als het ware een stad in de stad en brengt ons heel wat beroemde namen weer in herinnering: Edith Piaf, Oscar Wilde, Jim Morrison ... Daar zal de autocar ons ook opwachten om de terugreis aan te vatten. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Moeilijkheidsgraad

Fietsers 1

Gemiddelde dagafstand max. 45 km, dus haalbaar voor iedereen. Enkele korte beklimmingen in het parcours.

Wandelaars 2

Voor deze citytrip is het belangrijk dat u goed kunt stappen want in Parijs mag onze autocar niet overal rijden/parkeren. Voor verre afstanden maken we gebruik van de metro. Hou ermee rekening dat u dan enkele trappen moet doen. Ook is de omgeving rond Montmartre vrij heuvelachtig.