M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Londen

3 dagen  -  za 26 oktober t/m ma 28 oktober
Volzet
Héél veel inbegrepen!
Londen

Reisformule

Datum

3 dagen | zaterdag 26 t/m maandag 28 oktober 2019 (herfstvakantie)

Prijs per persoon

€ 399 op basis van 2 p. kamer
€ 115 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Op basis van kamer en ontbijt, incl. avondmaal dag 1.

Inbegrepen
  • Avondmaal dag 1
  • Boottocht Greenwich - Westminster Bridge
  • Bezoek Shard
  • Bezoek Tower of London.
Niet inbegrepen

Middagmalen, avondmaal dag 2 en tafeldranken.

Hotel ****

Verblijf in Hotel Novotel London West. Dit 4-sterrenhotel is gelegen in Hammersmith. De metro bevindt zich op 5 minuten stappen van het hotel en u kan zich makkelijk naar het centrum verplaatsen. Alle moderne kamers zijn uitgerust met toilet, bad/douche, TV, gratis Wi-Fi, … ’s Morgens genieten we van een heerlijk ontbijtbuffet. 

TIJD

Plaatselijke tijd = Belgische tijd -1u!

Munt

Pond Sterling (£)

London is always a good idea!

Londen is een bruisend jonge stad waar de grootse Britse geschiedenis toch overal opduikt. Tijdens deze 3-daagse brengen we u een boeiend programma: de belangrijkste highlights van deze wereldstad zult u met eigen ogen kunnen bewonderen. Letterlijk hoogtepunt is het bezoek aan the Shard, het hoogste gebouw van West-Europa. Van op het glazen uitzichtsplatform krijgt u een prachtig panorama over de stad! Maar ook de Tower is een echt icoon voor Londen en dus gaan we ook daar uitgebreid op verkenning. En we voorzien vrije tijd om te shoppen en de sfeer van de stad op te snuiven.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Greenwich - Londen.

Vertrek om 6u30. Overtocht per shuttle. We rijden naar Greenwich en maken er een verkennende wandeling. Bezienswaardigheden als het zeilschip Cutty Sark, Queen’s House, Old Royal Naval College en Maritime Museum passeren daarbij de revue. Aan The Old Royal Naval College houden we even halt want hier is een prachtig staaltje kunst te bewonderen: The Painted Hall van Sir James Thornhill.

Daarna varen we over de kronkelende Thames onder Tower Bridge door en zo verder naar het centrum van Londen. Ter hoogte van Westminster Bridge start onze wandeling langs het parlement met de Big Ben, Westminster Abbey en de ambtswoning van de Prime Minister in Downing Street nr. 10. Verder via the Horse Guards naar één van de bekendste pleinen van Londen: Trafalgar Square. Vrije tijd. Tot slot brengt de bus ons naar het bekende warenhuis Harrods en na een uurtje exclusieve shopping rijden we naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 2: Londen.

Na het ontbijt stappen we de bus op voor een stadstoertje dat ons tot bij St. Paul’s Cathedral (geen binnenbezoek) leidt. We wandelen via de Millennium Bridge, Tate Modern, The Globe, Borough Market naar The Shard. Dit gebouw is met zijn 310 m het hoogste gebouw in West-Europa! We begeven ons naar het uitkijkplatform en genieten van een schitterend 360° graden zicht over Londen.

Na het vrij middagmaal bezoek aan The Tower of London. Dit oudste kasteel van London is bekend als bewaarplaats van de kroonjuwelen, maar ook de raven die hier verblijven en de tragische verhalen over opsluitingen en executies zal u niet willen missen. Daarna vrije tijd in de buurt van Leicester  Square en Piccadilly  Circus. ‘s Avonds geleide wandeling door Soho en Chinatown. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 3: Londen - Tielt.

Deze voormiddag snuiven we de alternatieve sfeer op van de straatmarkt Camden Market. Daarna is het niet ver rijden naar het British Museum, één van de grootste musea ter wereld! Vooral de afdelingen over de Oudheid, de verzameling Egyptische mummies en sarcofagen, de schat van Sutton Hoo en de Elgin Marbles van het Parthenon genieten bij velen de voorkeur!

Na dit bezoek wandelen we naar Covent Garden voor wat vrije tijd op deze gezellige markt met straatanimatie. Vrij middagmaal. In de namiddag keren we opnieuw met de shuttle huiswaarts. Thuiskomst rond 22u30.

Tijdens deze citytrip maken we gebruik van onze audio guide systeem!

Alleen maar voordelen:

  • eenvoudig in gebruik
  • betere verstaanbaarheid van de gids
  • geen last van omgevingslawaai
  • meer bewegingsvrijheid voor de klant