M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Parijs

Reisformule

Datum

2 dagen | zaterdag 10 t/m zondag 11 augustus 2019

Prijs per persoon

€ 178 op basis van 2 p. kamer
€ 50 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Kamer en ontbijtbuffet.

Niet inbegrepen

Middagmalen en avondmaal: de omgeving van Montmartre biedt ontelbare gelegenheden voor een gezellig etentje.

Hotel

Ibis hotel Paris Montmartre (of gelijkwaardig) is centraal gelegen op een boogscheut van Montmartre en de Sacré Coeur. Ook ideaal om ’s avonds de echte sfeer van “Paris by Night” te gaan opsnuiven. Moderne kamers met alle nodige comfort.

Beleef deze wereldstad in de zomer.

Een klassieker op ons programma: citytrip Parijs! Tijdens deze 2-daagse ontdekken we vooral te voet deze prachtige wereldstad. Zo zien we onder andere de moderne wijk la Défense met als hoogtepunt 'Grande Arche', de Eiffeltoren, Dôme des Invalides, Pont Alexandre III, Grand- en Petit Palais, Opéra Garnier, Montmartre met de Sacré Coeur, Père Lachaise, Places des Vosges ... U krijgt ook de gelegenheid om het Louvre of Musée d'Orsay te bezoeken. 

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Parijs.

Vertrek om 6u30. Bij aankomst in Parijs starten we met een verkenning van de ultra-moderne wijk “La Défense”, met als sluitstuk de indrukwekkende “Grande Arche”. Daarna gaat het naar de omgeving van de Arc de Triomphe en het Champs Elysées voor het vrije middagmaal.

Vervolgens rijden we naar Place du Trocadero waar we een mooie wandeling starten. Op de trappen van het paleis Chaillot genieten we van één der mooiste uitzichten van Parijs: heel dichtbij de tuin en fonteinen aan het Champs de Mars en de Seine met de machtige Eiffeltoren. Daarna stadsrondrit langs vele belangrijke bezienswaardigheden: Hôtel en Dôme des Invalides, Pont Alexandre III, Grand- en Petit Palais, Palais de l’Elysée, de kerk La Madeleine, de Opéra Garnier, Place Vendôme met het Ritzhotel, de Jardin des Tuileries, Place de la Concorde, over het Île de la Cité met de prachtige gotische Notre Dame kathedraal, en verder naar de autocarparking onder het Louvre. Kunstliefhebbers kunnen hier het fantastische museum van het Louvre bezoeken of het nabijgelegen Musée d’Orsay. Ofwel maakt u een boeiende wandeling met de gids door de tuinen van het Palais Royal en de gezellige oude winkelstraatjes uit de voorgaande eeuw. We sluiten de dag af in het gezellige Montmartre met als hoogtepunt de Sacré Coeur. Ga zeker ook ijken naar het nabije Place de Tertre, waar u kunt genieten van de gezellige sfeer met zijn vele schilders en pittoreske pleintjes en steegjes. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 2: Parijs - Tielt.

We starten deze tweede dag met een bezoek aan het wereldberoemde kerkhof van Père Lachaise; deze uitgestrekte begraafplaats vormt als het ware een stad in de stad en brengt ons heel wat beroemde namen weer in herinnering: Edith Piaf, Oscar Wilde en Jim Morrison ... 

Daarna rijden we via Place de la Bastille terug naar het centrum voor het vrij middagmaal. Vervolgens maken we een boeiende wandeling in 'le Marais', één van de wijken van Parijs die volop in de 'mode' zijn. Via het prachtige hotel Sully komen we op Place des Vosges, één der mooiste pleinen van Parijs met o.a. het huis van Victor Hugo op nr. 6. Verder langs de typische winkeltjes met een uniek aanbod naar Rue des Rosiers, het centrum van het oude Jodenkwartier. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Tijdens deze citytrip maken we gebruik van onze audio guide systeem!

Alleen maar voordelen:

  • eenvoudig in gebruik
  • betere verstaanbaarheid van de gids
  • geen last van omgevingslawaai
  • meer bewegingsvrijheid voor de klant