M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Paris spécial

2 dagen  -  za 22 augustus t/m zo 23 augustus
Nieuw!
Paris spécial

Reisformule

Datum

2 dagen | zaterdag 22 augustus t/m zondag 23 augustus 2020 

Prijs per persoon

€ 178 op basis van 2 p. kamer
€ 50 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Kamer en ontbijtbuffet.

Niet inbegrepen

Middagmalen en avondmaal : de omgeving van Montmartre biedt ontelbare gelegenheden voor een gezellig etentje.

Hotel

Ibis Hotel Paris Montmartre (of gelijkwaardig) is centraal gelegen op een boogscheut van Montmartre en de Sacré Coeur. Ook ideaal om ’s avonds de echte sfeer van ‘Paris by night’ te gaan opsnuiven. Moderne kamers met alle nodige comfort.

Beleef deze wereldstad in de zomer.

Parijs kan roemen op een reeks wereldberoemde monumenten en pleinen. Maar tijdens dit weekend verlaten we de platgetreden paden en gaan op zoek naar het minder bekende maar daarom niet minder interessante Parijs. Deze verkenning gebeurt grotendeels te voet, dus neem makkelijke stapschoenen mee en zorg ervoor dat u in goede conditie bent om optimaal te genieten van deze immer boeiende metropool.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Parijs.

Vertrek om 6u30 uit Tielt. We verlaten de autocar in het noordoosten van de stad. Parc de la Villette, een voormalige arbeidsbuurt is getransformeerd tot een modern park met architecturale parels van o.a. Jean Nouvel. Een fijne wandeling langs het kanaal zorgt voor verwondering van dit door de Parisiens intens gebruikte park. Onze autocar brengt ons vervolgens naar Place de la République. Daar is ruim de tijd voor een vrije lunch. We wandelen vervolgnes eventjes tot aan Canal Saint Martin. In de namiddag staat een rustige wandeling gepland door le Haut-Marais: le Quartier du Temple, les Enfants Rouges, Musée Picasso (geen binnenbezoek) en le Quartier de l'Horloge. Eindigen doen we aan la Canopée voor wat vrije tijd alvorens we naar het verblijfshotel vertrekken. Vrij avondmaal en overnachting.

Dag 2: Parijs - Tielt.

We logeren in de buurt van Montmartre en dat deze buurt meer is dan de Sacré Coeur en Place du Tertre zal blijken tijdens deze ochtendwandeling. Via Cimétière du Montmartre (met de graven van Dalida en France Gall) gaan we klimmen tot aan de liefdesmuur en genieten we van street art in Parijs' bekendste buurt. Vervolgens trekken we met de bus tot aan het 5de arrondissement. In de schaduw van het Panthéon bevindt zich de Rue Mouffetard: een echte Parijse markt. Vrije lunch. Na de middag wandelen we tot aan Jardin de Luxembourg met de senaat en het Vrijheidsbeeld. Daarna piepen we nog even binnen in de Saint-Sulpicekerk, die een belangrijke rol speelde in het verhaal van de Da Vinci Code. Daar zal de autocar ons ook opwachten om de terugreis aan te vatten. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Tijdens deze citytrip maken we gebruik van onze audio guide systeem!

Alleen maar voordelen:

 • eenvoudig in gebruik
 • betere verstaanbaarheid van de gids
 • geen last van omgevingslawaai
 • meer bewegingsvrijheid voor de klant

Hoe gebeurt het autocarvervoer? (update 12.06)

 • We zorgen voor een volledig ontsmette en verluchte autocar. 
 • Bij het opstappen kan je je handen ontsmetten met desinfecterende gel.
 • Iedereen stapt op aan de tweede instapdeur. Bij het afstappen worden beide deuren gebruikt. Voorste helft 1° deur; achterste helft 2° deur.
 • Tijdens de autocarrit is het dragen van een mondmasker verplicht.
 • De eerste rij na de chauffeur en de gids mogen niet ingenomen worden.
 • De zitplaatsen op de autocar worden tijdelijk ook voor de daguitstappen toegewezen volgens datum van inschrijving. Het aantal deelnemers wordt beperkt, opdat iedereen verspreid kan plaatsnemen in de autocar. Mensen die behoren tot eenzelfde sociale bubbel kunnen samenzitten.
 • Het toilet en de koelkast in de autocar blijven verplicht gesloten.  
 • Tussen de zetels werden bewust geen tussenwanden geplaatst, omdat het net op gladde oppervlakken in kunststof is dat het virus langer overleeft en het ook geen afbreuk doet aan de verplichting van het dragen van een mondmasker.
 • Klanten die zich ziek voelen, vragen we om thuis te blijven!
 • We bewaren alle passagiersgegevens tot 4 weken na datum dit in functie van ‘contact tracing’. Alle persoonlijke gegevens worden veilig bijgehouden volgens de GDPR-regels.
 • Hopelijk gebeurt het niet maar mocht er een heropflakkering van het virus zijn, dan behoudt De Meibloem zich het recht om de uitstap te annuleren. U wordt dan als klant 100% terugbetaald.