M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

De Grote Meren van de Champagne

Reisformule

Datum

3 dagen | za 27 juli t/m ma 29 juli 2019

Prijs per persoon

€ 330 op basis van 2 p. kamer
€ 66 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 2 x 3-gangenavondmaal, incl. ¼ wijn en koffie, overnachting en ontbijtbuffet.

Niet inbegrepen

Middagmalen.

Hotel **(*)

We verblijven in het Hotel des Sources, gelegen in Creney, in de buurt van Troyes en door Logis de France bekroond met 2 schoorsteentjes. Het werd in 2005 gebouwd en bestaat uit drie gebouwen die los van elkaar staan. We verblijven er in de superieure, ruime kamers voorzien van bad of douche, toilet, TV, airco en gratis Wi-Fi. Kleine bar en terras. De avondmalen worden genomen in restaurant Courte Paille dat eveneens tot het hoteldomein behoort. Het hotel beschikt over een overdekte fietsenstalling met oplaadpunt voor e-bikes.

Een uitgelezen streek voor een ontspannende fietsvakantie.

Deze nieuwe fietsreis brengt ons naar Troyes en het Parc Régional de la Fôret d’Orient, gelegen in het hart van de Champagnestreek. Deze omgeving is een waar juweeltje voor de vakantiefietser. Rivierbeddingen, grote meren, groene bossen en verkeersluwe wegen vormen het decor van onze fietstochten. We maken dankbaar gebruik van diverse Voie Vertes en goed bewegwijzerde fietspaden.
Dit wordt een absolute topdriedaagse die je zeker niet mag missen.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Romilly-sur-Seine - Creney (ca. 50 km fietsen).

We verlaten Tielt om 7u. Via de Franse snelwegen naar het gezellige stadje Romilly-sur-Seine. Vrij middagmaal ter plaatse en klaarzetten van de fietsen. Na een vlakke aanloop zoeken we de Voie Verte Canal de la Haute-Seine op. Het kanaal loopt parallel met de vallei van de Seine. We fietsen langs velden, weiden en bossen. Tussendoor verlaten we even het fietspad voor een rustpauze op een zonnig terras. Het laatste deel van de etappe volgt de buitenwijken van Troyes tot in Creney. Intrek in ons verblijfshotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Troyes - Vélovoie des Lacs (ca. 70 km fietsen).

We vertrekken aan het hotel en rijden naar het centrum van de middeleeuwse stad Troyes. In de schaduw van de kathedraal  begeven we ons op de Vélovoie des Lacs. We volgen het afwateringskanaal dat de grote meren met de Seine verbindt. Wat volgt is werkelijk sensationeel. Je fietst er langs de noordelijke boorden van het Lac d’Orient, het Lac du Temple en het Lac d’Amance, samen goed voor meer dan 5.000 ha wateroppervlak. Het is meteen ook een beschermd natuurgebied met vogelreservaten en wildparken. Vrij middagmaal.

’s Namiddags rijden we dwars door het Fôret du Temple tot de omgeving van Géraudot. Hier worden de fietsen ingeladen en per autocar terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Lac du Der-Chantecoq - Tielt (ca. 40 km fietsen).

Vandaag wordt opnieuw een hoogdag! Na een stevig ontbijt brengt de autocar ons naar Giffaumont-Champaubert. Dit is zowat de belangrijkste plaats aan het Lac du Der-Chantecoq. Met z’n 4.800 ha is het één van de grootste kunstmatige meren in Europa. Het is niet alleen een ornithologisch paradijs maar ook een festijn voor de fietser. Het fietspad loopt bijna volledig over de dijken die het meer afboorden. Je hebt er dan ook voortdurend zicht op het glinsterende water en de vele watersporters die er ongetwijfeld actief zullen zijn. Vrij middagmaal. De rit zelf vormt een grote lus die eindigt aan de startlijn. Nog even nagenieten van de vakantiesfeer in Giffaumont-Champaubert, fietsen inladen en terug naar Tielt waar we omstreeks 21u30 aankomen. 

Moeilijkheidsgraad 1,5

De voorgestelde fietstochten zijn voor iedereen haalbaar. Sporadisch is er een korte, zachte helling. De wegen zijn geschikt voor alle types fietsen maar hier en daar is het asfalt vrij ruw. Voor racefietsen raden we aan banden met een extra rubberlaag te gebruiken.