M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

De Grote Meren van de Champagne

4 dagen  -  ma 17 augustus t/m do 20 augustus
De Grote Meren van de Champagne

Prijs per persoon

€ 478 op basis van 2 p. kamer
€ 107 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 3 x 3-gangenavondmaal inclusief ¼ wijn, water en koffie, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Bezoek champagnekelder + degustatie.

Niet inbegrepen

Middagmalen.

Hotel***

Voor deze fietsvakantie verblijven we in het Golden Tulip Hotel, gelegen in Barbery-Saint-Sulpice nabij Troyes. Het is een recent en modern ingericht hotel in laagbouw en is heel rustig gelegen in een groene omgeving. De ruime kamers zijn er voorzien van bad of douche, toilet, flatscreen-TV, gratis Wi-Fi en airconditioning. Bar, terras en buitenzwembad. De avondmalen worden bereid op basis van regionale producten. Uitgebreid ontbijtbuffet. Fietsstalling met oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Een uitgelezen streek voor een ontspannende fietsvakantie.

Deze vernieuwde fietsreis brengt ons naar de boorden van de Seine en het Parc Régional de la Fôret d’Orient, gekenmerkt door enkele grote meren. Na het succes van onze eerste editie vorig jaar hebben we deze fietsvakantie aangepast naar een vierdaagse om je nog meer te laten genieten van deze regio. De omgeving is een waar juweeltje voor de vakantiefietser. Rivierbeddingen, grote meren, groene bossen en verkeersluwe wegen vormen het decor van onze fietstochten. Er werd hier trouwens een schitterende infrastructuur opgezet voor fietsers. We maken dankbaar gebruik van de Voie Vertes en de goed bewegwijzerde fietspaden die je naar de mooiste plekjes in de omgeving zullen brengen. Dit wordt een absolute topvierdaagse die je zeker niet mag missen.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Grands Lacs - Lusigny-sur-Barse (ca. 50 km fietsen).

Nadat alle fietsen ingeladen zijn verlaten we Tielt om 7u. De Franse snel- en autowegen zorgen voor een vlotte heenrit met onderweg een vrije koffiepauze in een wegrestaurant. Rond de middag bereiken we Dienville aan het Lac d’Amance. Na het vrij middagmaal, worden de fietsen uitgeladen. Via de boorden van het meer fietsen we naar Mathaux waar we het merkwaardige kerkje bezoeken. Daarna trappen we doorheen de groene bossen van het Fôret du Temple langs kaarsrechte, lichtglooiende wegen naar Mesnil-Saint-Père waar we even verpozen aan de boorden van het Lac d’Orient. We eindigen onze eerste etappe in Lusigny-sur-Barse waar de fietsen in de trailer gezet worden. Van hieruit rijden we per autocar naar ons verblijfshotel ten noorden van Troyes. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Piney - Troyes - Montgueux (ca. 70 km fietsen).

Na het ontbijt rijden we naar de omgeving van Piney van waaruit we onze fietstocht aanvatten. Doorheen een bosrijk gebied gaat het naar Géraudot. Van hieruit volgen we de Vélovoie des Lacs om zo tegen de middag in het centrum van de middeleeuwse stad  Troyes aan te komen. Vrij middagmaal en korte rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden en de talrijke vakwerkhuizen. ’s Namiddags zoeken we dan de Voie Verte Canal de la Haute Seine op. Dit kanaal loopt parallel met de vallei van de Seine. Het fietspad is omgeven door hoge bomen en struiken welke voor de nodige lommer zorgen. Na een gezapig klimmetje bereiken we tenslotte Montgueux waar we een plaatselijke champagneboer bezoeken. Ondertussen worden de fietsen ingeladen en na de onvermijdelijke degustatie rijden we met de autocar naar het verblijfshotel (wie het wenst kan per fiets terug; ca 7.5 km extra). Avondmaal en overnachting.

Dag 3 : vallei van de Seine - Provins (ca. 75 km fietsen).

Ontbijtbuffet in het hotel. Onze volgende etappe vertrekt in het landelijke Châtres. Het eerste deel van deze fietstocht volgt min of meer de vallei van de Seine. Via Pont-sur-Seine peddelen we gezwind over landelijke, lichtglooiende wegen naar Nogent-sur-Seine, gelegen aan de grenzen van de regio’s Champagne, Bourgogne en Brie. Vrij middagmaal.

Via het Canal de l’Aube en de boorden van de Seine fietsen we verder over rustige, verkeersluwe wegen naar Provins. Dit toeristisch stadje behoort tot het UNESCO Werelderfgoed omwille van de middeleeuwse jaarmarkten en haar middeleeuwse omwalling met 22 torens. Na een bezoek aan dit uitzonderlijk erfgoed keren we per autocar terug naar het verblijfshotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 4 : Lac du Der-Chantecoq - Tielt (ca. 50 km fietsen).

Ook onze laatste rit wordt een fietshoogdag. Na een stevig ontbijt brengt de autocar ons naar de omgeving van Saint-Dizier. Vanaf hier fietsen we naar het Lac du Der-Chantecoq. Dit meer ontstond in 1974 om het debiet van de Marne en de Seine te regelen. Met z’n 4.800 ha is het één van de grootste kunstmatige meren in Europa. Het is niet alleen een paradijs voor vogelliefhebbers maar ook een festijn voor de fietser. Het fietspad loopt bijna volledig over de dijken die het meer afboorden. Je hebt er dan ook voortdurend zicht op het glinsterende water en de vele watersporters die er ongetwijfeld actief zijn. Vrij middagmaal in Giffaumont-Champaubert. We eindigen aan het Village-Musée du Der. Tijdens de terugrit naar Tielt kunnen we terugblikken op heel wat ontspannend fietsplezier. Avondstop langs de snelweg. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Moeilijkheidsgraad 1,5

De voorgestelde fietstochten zijn voor iedereen met enige fietservaring een haalbare kaart. We volgen zoveel mogelijk verkeersluwe en veilige paden om maximaal van de omgeving te kunnen genieten. Sporadisch vind je er enkele zachtlopende hellingen. De wegen zijn geschikt voor alle types fietsen maar hier en daar is het asfalt vrij ruw. Voor racefietsen raden we aan banden met een extra rubberlaag te gebruiken.

COVID-19: belangrijke maatregelen i.v.m. de autocar:

 • We zorgen voor een volledig ontsmette en verluchte autocar. 
 • Bij het opstappen je handen ontsmetten met desinfecterende gel.
 • Eerste rij na chauffeur en gids worden niet ingenomen.
 • Iedereen krijgt een vaste zitplaats tijdens de volledige reis.
 • Het op- en afstappen verloopt steeds volgens een vast circulatieplan dat ter plaatse duidelijk wordt uitgelegd door de reisleider.
 • Tijdens de autocarrit is het dragen van een mondmasker verplicht.
 • Het toilet blijft verplicht gesloten. Voor uw comfort zorgen we voor voldoende tussenstops.
 • Tussen de zetels werden bewust geen tussenwanden geplaatst, omdat het net op gladde oppervlakken in kunststof is dat het virus langer overleeft en het ook geen afbreuk doet aan de verplichting van het dragen van een mondmasker.
 • Tijdens elke tussenstop wordt de autocar extra verlucht en worden alle oppervlakten waarmee u in aanraking komt ontsmet.
 • Blijf altijd voldoende afstand houden bij het laden en lossen van bagage en fietsen.
 • Tijdens het fietsen bewaren we voldoende afstand en respecteren we de nodige veiligheidsmaatregelen die op dat moment van kracht zijn.
 • Klanten die zich ziek voelen, vragen we om thuis te blijven! We zoeken samen naar een gepaste oplossing.