M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

De Grote Meren van de Champagne

4 dagen  -  zo 15 augustus t/m wo 18 augustus
Volzet
De Grote Meren van de Champagne

Datum

4 dagen | zo 15 t/m wo 18 augustus 2021

Prijs per persoon

€ 514 op basis van 2 p. kamer
€ 120 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 3 x 3-gangenavondmaal inclusief ¼ wijn, water en koffie, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Bezoek champagneboer + degustatie.

Niet inbegrepen

Middagmalen. Dagelijks kan er ter plaatse vrijblijvend ingeschreven worden op een lichte dagschotel.

Hotel ***

Voor deze fietsvakantie verblijven we in het Golden Tulip Hotel, gelegen in Barberey-Saint-Sulpice nabij Troyes. Het is een modern ingericht hotel in laagbouw, rustig gelegen in een landelijke omgeving. De ruime kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, TV, gratis Wi-Fi en airco. Zonneterras met bar en buitenzwembad. De smakelijke, verzorgde avondmalen worden bereid op basis van regionale producten. Energierijk ontbijtbuffet. Oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Een uitgelezen streek voor een ontspannende fietsvakantie.

Deze fietsvakantie brengt ons naar de boorden van de Seine en naar het Parc Régional de la Fôret d’Orient. Dit natuurgebied rond enkele grote meren is een echt juweeltje voor de vakantiefietser. Verkeersluwe wegen en piekfijn aangelegde jaagpaden die enkele middeleeuwse steden verbinden, vormen het decor van onze fietstochten. De nu al schitterende fietsmogelijkheden worden nog steeds verder uitgewerkt en zo kunnen we dankbaar gebruik maken van de “Voie Vertes” en de goed bewegwijzerde fietspaden die je naar de mooiste plekjes in de omgeving zullen brengen. We brengen ook een degustatiebezoek aan een authentieke champagneboerderij. Dit is een absolute topvierdaagse die je zeker niet mag missen!

Reisprogramma

Dag 1 : Tielt - Grands Lacs - Lusigny-sur-Barse (ca. 45 km fietsen).

Na het inladen van de fietsen verlaten we Tielt om 7u. De Franse snel- en autowegen zorgen voor een vlotte heenrit met onderweg een vrije koffiepauze in een wegrestaurant. Rond de middag bereiken we Dienville aan het Lac d’Amance. Na het vrij middagmaal worden de fietsen klaar gezet voor de eerste rit. Via de boorden van het meer fietsen we naar Mathaux waar we het merkwaardige kerkje bezoeken. Daarna gaat de tocht doorheen de groene bossen van het Fôret du Temple langs kaarsrechte, lichtglooiende wegen naar Mesnil-Saint-Père waar we even verpozen aan de boorden van het Lac d’Orient. We eindigen onze eerste etappe in Lusigny-sur-Barse waar de fietsen in de trailer gezet worden. Van hieruit rijden we per autocar naar ons hotel ten noorden van Troyes. Check-in, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Piney - Troyes - Saint-Lyé (ca. 55 km fietsen) + bezoek champagneboer.

Na het ontbijt gaat het naar Piney. Onder de middeleeuwse overdekte markthal vatten we er onze volgende etappe aan. Doorheen een bosrijk gebied fietsen we naar Géraudot. Van hieruit volgen we de verrassend mooie Vélovoie des Lacs om zo tegen de middag in het centrum van de stad Troyes aan te komen. Vrij middagmaal en rondrit langs de talrijke bezienswaardigheden en middeleeuwse vakwerkhuizen.

’s Namiddags zoeken we dan de Voie Verte Canal de la Haute Seine op. Het fietspad loopt parallel met de vallei van de Seine en dankzij de hoge begroeiing fietsen we er meestal heerlijk in de schaduw. In Saint-Lyé worden de fietsen ingeladen waarna we in het hoger gelegen Montgueux een plaatselijke champagneboer bezoeken. Na de degustatie rijden we met de autocar naar het verblijfshotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Provins - Châtres (ca. 70 km fietsen).

Ontbijtbuffet in het hotel. Vandaag staat de koninginnerit van deze fietsvakantie geprogrammeerd. Per autocar naar Provins, een uitzonderlijk goed bewaarde middeleeuwse stad. We fietsen o.a. langs de indrukwekkende omwalling met 22 torens en verkennen zo dit mooie stukje Unesco Werelderfgoed. Eens buiten Provins komen we meteen in een rustig, landelijk en golvend gebied tot aan de boorden van het Canal de Seine. We volgen het fietspad langs het stille water naar Nogent-sur-Seine. Vrij middagmaal.

’s Namiddags fietsen we verder doorheen de vallei van de Seine. Nabij Conflans gaan we de nieuwe Chemin de Halage op die ons terug naar de Voie Verte Canal de la Haute Seine brengt. Onderweg geniet je van watersporters, oude sluizen en de schaduw van het riet en de hoge bomen. In deze omgeving bereiken we tenslotte het dorpje Châtres. Van hieruit per autocar terug naar het hotel. Sportieve fietsers kunnen het traject ook per fiets afleggen (ca. 20 km). Avondmaal en overnachting.

Dag 4: Lac du Der-Chantecoq - Tielt (ca. 50 km fietsen).

Onze laatste rit wordt opnieuw een fietshoogdag. Na een stevig ontbijt brengt de autocar ons naar Saint-Dizier. Van hieruit fietsen we langs het toevoerkanaal naar het Lac du Der-Chantecoq. Dit meer ontstond in 1974 om het debiet van de Marne en de Seine te regelen. Met z’n 4.800 ha is het één van de grootste kunstmatige meren in Europa. Het is niet alleen een ornithologisch paradijs maar ook een festijn voor de fietser. Het fietspad loopt bijna volledig over de dijken die het meer afboorden. Je hebt er dan ook voortdurend zicht op het glinsterende water, de watersporters en zonnekloppers die er ongetwijfeld zijn.

Vrij middagmaal in Giffaumont-Champaubert. We eindigen onze rit aan het kleine openluchtmuseum Village-Musée du Der. Tijdens de terugrit naar Tielt kan je terugblikken op heel wat ontspannend fietsplezier. Avondstop langs de snelweg. Thuiskomst omstreeks 21u30.