M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

De laars van Henegouwen

3 dagen  -  ma 13 juni t/m wo 15 juni
Nieuw!
De laars van Henegouwen

Datum

3 dagen | ma 13 t/m wo 15 juni 2022

Prijs per persoon

€ 374 op basis van 2 p. kamer
€ 82 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 2x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken (dagelijks kan er vrijblijvend ingeschreven worden op een lichte dagschotel)

Hotel****

Hotel Best Western Golden Lakes is een volledig nieuw en open hotelcomplex gelegen aan de boorden van Les Lacs de l’Eau d’Heure. Het beschikt over een wandelboulevard en eigen strand waar het ’s avonds aangenaam vertoeven is. Ruime kamers met alle hedendaags comfort zoals tv, radio, balkon, zithoekje en moderne badkamer met bad of douche. Ontspannen kan in het binnenzwembad, de jacuzzi en sauna. Het restaurant draagt het label “bistronomisch” omwille van de verfijnde gerechten op basis van streekproducten. Uitgebreid ontbijtbuffet. Bergplaats voor fietsen met oplaadpunt voor e-bikes.

Doorheen een waar natuurparadijs !

Fietsen in Henegouwen lijkt op het eerste zicht misschien niet evident maar dit klopt niet helemaal. Onze nieuwste fietsvakantie in België brengt je naar een waar natuurparadijs met bossen, meren, open velden en vooral heel veel rust. Dankzij het netwerk “Ravel” blijven we grotendeels weg uit het dagelijkse verkeer en fietsen over oude spoorwegbeddingen, jaagpaden en trage wegen. Onderweg ontdek je wellicht eerder onbekende maar toch leuke plekjes, elk met hun eigen karakter en charme.

We opteren voor de langste dagen van het jaar om specifiek van de mogelijkheden in en rond ons schitterend verblijfshotel te kunnen genieten, zoals een terrasje of avondwandeling aan het meer of een heerlijke zwembeurt ’s ochtends. Deze driedaagse zal je zeker en vast nog lang bij blijven!

Programma

Dag 1: Tielt - Momignies - Lacs de l’Eau d’Heure (ca. 50 km fietsen).

Vertrek om 7u. Via de snelwegen naar de omgeving van Mons. Over golvende en landelijke wegen naar het voormalige station van Momignies. Nadat de fietsen klaargezet zijn, gaan we onmiddellijk de Ravel op om naar Chimay te fietsen. Via het autocircuit verder doorheen een zeer landelijk en bosrijk gebied naar Froidchapelle. Vrij middagmaal.

Na de middag blijven we op de Ravel. In de omgeving van Rance draaien we oostwaarts. Een licht golvend rustig landschap voert ons langs vele landerijen en Lacs de l’Eau d’Heure. Na een verrassende pauze komen we op het fietspad dat rondom dit stuwmeer loopt om te eindigen aan het verblijfshotel. Intrek, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Véloroute les Lacs de l’Eau d’Heure (ca. 65 km fietsen).

Neem gerust de tijd voor een stevig ontbijt. De koninginnenrit van deze fietsvakantie vraagt toch wel wat inspanning. We starten aan het hotel en volgen het steeds kronkelende pad tot op de stuwdam van La Plate Taille. Hier ligt het grootste waterreservoir van België. Na de pauze verder langs de andere meren die samen Les Lacs de l’Eau d’Heure vormen. Vrij middagmaal in Cerfontaine.

’s Namiddags blijven we langs en over de stuwdammen fietsen. Na een stevige klim en snelle afdaling houden we halt in het mooie Silenrieux. Daarna voelen we ons even een echte wielrenner wanneer we de Petit Poggio oprijden. Ten slotte over een leuk bospad langs het meer terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Beaumont - Erquelinnes - Tielt (ca. 55 km fietsen).

Na een deugddoende nachtrust en lekker ontbijt verlaten we de meren. De Ravel leidt ons naar Beaumont, bekend om haar macarons, om zo verder doorheen een open maar gevarieerd landschap naar het dorpje Ragnies te fietsen. Hier houden we halt in de buurt van de distillerie de Biercée. Vrij middagmaal.

We volgen het fietspad nog tot in Thuin, het stadje met de hangende tuinen. Van hier af verder over het rustige jaagpad langs de groene oevers van de Samber. Onderweg passeren we langs historische sluizen en enkele verrassende bezienswaardigheden. De rit eindigt nabij het jachthaventje van Erquelinnes. Na het inladen van de fietsen keren we terug naar Tielt. Aankomst omstreeks 20u.

Moeilijkeheidsgraad 2

De moeilijkheidsgraad van deze fietsvakantie is variërend. Dag 1 is vlak tot licht heuvelachtig. Op dag 2 wisselen vlakkere stroken af met matige tot enkele kortere maar pittige beklimmingen. Dag 3 is dan weer grotendeels vlak. Precies deze wisselwerking zorgt ervoor dat iedereen met enige conditie en een fiets met voldoende versnellingen of elektrische fiets hier z’n gading kan vinden. Bijna volledig geasfalteerde wegen.