M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Fiets de Bodensee

6 dagen  -  zo 20 juni t/m vr 25 juni
Fiets de Bodensee

Reisformule

Datum

6 dagen | zo 20 juni t/m vr 25 juni 2021

Prijs per persoon

€ 798 op basis van 2 p. kamer
€ 92 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 5x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Inkom Mainau, gebruik van de veerboten.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken. (dagelijks kan ter plaatse vrijblijvend ingeschreven worden op een lichte dagschotel)

Hotel ***

Bodenseehotel Kreuz wordt geleid door de familie Renfert. Zij waken erover dat elke gast zich er onmiddellijk thuis voelt. Het is rustig gelegen op een 3-tal km van het meer. De heldere en sfeervolle inrichting van het hotel dragen bij tot een aangenaam verblijf. Verzorgde kamers met alle comfort zoals bad of douche, toilet, TV en gratis Wi-Fi. Het hotel beschikt ook over een ruim zonneterras en knusse bar. De gevarieerde, verse maaltijden en het rijkelijke ontbijtbuffet zijn er een grote troef! Afgesloten fietsenstalling met oplaadpunt voor elektrische fietsen. 

Munt

Euro + Zwitserse Frank

Europa’s meest populaire fietsbestemming.

Dankzij z’n beschutte ligging in de driehoek Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland geniet de Bodensee van een zacht en mild klimaat. Geen wonder dat het een favoriet vakantiegebied is voor velen. Groene Alpentoppen weerspiegelen zich in het blauwe meer maar de fietstrajecten zijn er vlak of slechts licht hellend. Fietsen is hier een echt plezier! In één vakantie passeren drie landen de revue en bezoeken we interessante plaatsen als Konstanz, Lindau, Stein am Rhein, Meersburg, Bregenz en het fantastische bloemeneiland Mainau. De Bodensee moet je zeker en vast eens gefietst hebben, vraag het maar aan de talrijke Meibloemklanten die deze vakantie door de jaren heen al meegemaakt hebben.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Uhldingen.

Vertrek om 6u30 vanuit Tielt. Na een comfortabele autocarrit via Luxemburg, Straatsburg en dwars doorheen het Zwarte Woud bereiken we in de vooravond Uhldingen. Dit stadje is de uitvalsbasis voor onze verkenning van de Bodensee. Onderweg vrije koffiepauze en vrij middagmaal. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Salem - Überlingen (ca. 45 km fietsen) + bezoek Mainau.

Na het uitgebreid ontbijtbuffet rijden we met de autocar naar Salem. We starten onze fietstocht bij het indrukwekkende klooster- en kasteeldomein. Via lichtgolvende wegen bereiken we na een uurtje trappen Meersburg, de eerste toplocatie van deze reis. We bezoeken er de beneden- en bovenstad om dan over vlakke wegen verder te fietsen naar Unteruhldingen. Dit dorp is gekend voor de prehistorische paalwoningen in het meer. Via een klimmetje naar de barokkerk van Birnau bereiken we Überlingen. De aanlegplaats voor rondvaartboten, het kuurpark en het middeleeuwse centrum zorgen er voor een gezellige drukte. Vrij middagmaal.

We fietsen nog even verder tot het meest noordelijke punt van het meer. Hier stappen we op de autocar die ons naar het enig mooie bloemeneiland Mainau brengt. We nemen er rustig de tijd om de unieke bloemen- en natuurpracht te bewonderen of een terrasje te doen. Per autocar en via de ferry naar Meersburg terug naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3 : Uhldingen - Bregenz (ca. 65 km fietsen).

Vanaf het hotel zoeken we, al fietsend, de oevers van het Bodenmeer op. Via Meersburg en het wijndorpje Hagnau trappen we naar
Friedrichshafen. Deze belangrijke handelsstad herbergt het Zeppelinmuseum en is dan ook verbonden met de luchtvaartindustrie.

Na de middagpauze in Langenargen is het niet ver meer naar Lindau. De oude binnenstad ligt er op een bijna 70 ha groot eiland in de Bodensee. We bewonderen er het prachtige stadhuis en de wereldberoemde havenmond met Beierse leeuw en witte vuurtoren. Langs de oeverpromenade, die beschouwd wordt als de mooiste aan de Bodensee, ontdekken we een indrukwekkend panorama op de Alpen en het meer. 

Na al dat moois fietsen we naar de Oostenrijkse Festspielstadt Bregenz, het eindpunt voor vandaag. Dwars door de binnenstad zoeken we, aan de rand van het meer, de Seebühne op. Deze vormt het fantastische decor van de jaarlijkse Festspiele. Met de autocar terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 4: Stein am Rhein - Radolfzell - Reichenau (ca. 60 km fietsen).

We nemen een stevig ontbijt want vandaag krijgen we een toprit voor de wielen geschoven. Met de autocar zetten we koers naar de omgeving van Stein am Rhein. Dit charmante Zwitserse stadje, waar de Rijn het Bodenmeer verlaat, is zeker één van de mooiste plekjes uit de omgeving. De façades van de middeleeuwse gebouwen zijn er kleurrijk beschilderd en met bloemen versierd. Van hieruit fietsen we langs de oever van de Untersee met 2 steilere maar korte klimmetjes naar Radolfzell, centrum van de watersport op het meer.

Na de middagpauze verder naar het schiereiland Reichenau met zijn vele serres en gevarieerde groententeelt. We maken een lus rond de 3 kerken om dan de fietsen in te laden. Vanuit Konstanz nemen we het veerpont naar Meersburg en zo terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: Konstanz - Romanshorn - Gaissau (ca. 60 km fietsen).

We hebben reeds heel wat van de Bodenseeradweg afgelegd. Alleen de zuidelijke oever ontbrak nog op ons palmares. Dit gaan we vandaag met een drielandentocht aanvullen. Na het ontbijt nemen we opnieuw de ferry naar Konstanz. Deze historische Duitse stad is bekend als bisschoppelijke zetel en universiteitsstad en was ooit het schouwtoneel van een belangrijk concilie. Vanuit de binnenstad fietsen we de Zwitserse grens over om voortdurend de zonnige boorden van het meer te volgen tot in Romanshorn. Vrij middagmaal.

’s Namiddags genieten we verder van prachtige panorama’s op het meer en de omliggende bergen. Zo bereiken we Rorschach. Na de deugddoende pauze trappen we in de richting van de Oostenrijkse grens, precies daar waar de Rijn de Bodensee binnen stroomt. In Gaissau vinden we onze vertrouwde autocar terug. Na het inladen van de fietsen terug naar Uhldingen. Avondmaal en overnachting.

Dag 6: Uhldingen - Tielt.

Na het ontbijt kunnen we nog even vergeten dat we net de terugreis aangevat hebben. We volgen de loop van de Rijn tot in Schaffhausen, waar we de Rheinfälle, de mooiste en grootste waterval in Europa, gaan bewonderen. Daarna dwarsen we opnieuw het Zwarte Woud. Vrij middagmaal in het gezellige Freiburg. Over Duitse, Franse en Belgische snelwegen terug naar Tielt. Vrij avondmaal onderweg. We sluiten deze fietsvakantie in schoonheid af omstreeks 22u.

Moeilijkheidsgraad 1,5

De Bodenseeradweg is grotendeels vlak maar enkele malen zijn er korte, pittige klimmetjes te overwinnen. Voorzie een goede toer- of stadsfiets met enkele versnellingen of een elektrische fiets. Racefietsen met smallere bandjes zijn minder geschikt want enkele stukken van het parcours lopen over onverharde grindwegen.