M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Fietsen in de Achterhoek

4 dagen  -  do 30 mei t/m zo 2 juni
Volzet
Fietsen in de Achterhoek

Reisformule

Datum

4 dagen | do 30 mei t/m zo 2 juni 2019 (O.H. Hemelvaart)

Prijs per persoon

€ 476 op basis van 2 p. kamer
€ 30 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 3 x driegangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Gebruik veerpont en inkom Brandweer- en Stormrampenmuseum.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Hotel ***

De huisslogan van hotel Hof van Gelre is “wij maken het verschil”. En of ze dat daar doen! De inzet van het volledige personeel zorgt er voor een ongekende dienstverlening en persoonlijke touch. Hier zal je je direct thuis voelen. De kamers zijn er sfeervol ingericht en beschikken over alle comfort zoals douche of bad, toilet, TV, Wi-Fi ... Na elke fietstocht kan je er gratis gebruik maken van het verwarmde binnenzwembad. Dagelijks wordt een heerlijk 3-gangen keuzemenu (1x warm / koud buffet) geserveerd en ’s ochtends tank je de nodige energie aan het rijkelijk buffet. Oplaadpunt voor e-bikes.

Uitgeroepen tot beste fietsregio van Nederland!

We starten ons fietsseizoen met een totaal nieuwe bestemming. De Achterhoek is zo’n typisch Nederlandse bestemming die bijna onbekend is in Vlaanderen. Je vindt er een landschap met bossen, weiden, kastelen, riviertjes en kwistig uitgestrooide akkers. Deze mooie streek ligt een beetje weggeduwd tussen Apeldoorn, Enschede en de Duitse grens. Men spreekt er zelfs een eigen taal. Nergens in Nederland is het landschap zo afwisselend. Na elke bocht ontdek je wel een heerlijk vergezicht of een karakteristieke houtwal, het zogenaamde coulisselandschap. Als fietser word je in de watten gelegd want de wegen zijn er goed onderhouden en de regio is aangesloten op het fietsknooppuntennetwerk. Fietsen in de Achterhoek is dan ook een zalige belevenis. Kortom, we verwachten je aan de start van deze onvergetelijke vierdaagse!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Deventer - Lochem (ca. 45 km fietsen).

Vertrek uit Tielt om 6u30. We rijden per autocar naar de omgeving van Deventer. Onderweg vrije ontbijtpauze. Net buiten deze Hanzestad, die net haar 1250ste verjaardag heeft gevierd, laden we onze fietsen uit. Met behulp van het goed ingerichte  knooppuntennetwerk fietsen we richting Gorssel waar we het vrije middagmaal voorzien langs de IJssel, door bossen en velden gaat het naar Laren. Deze omgeving is vooral gekend voor zijn uitgestrekte landgoederen en bijhorende landhuizen. Wat verder dwarsen we het Twentekanaal om tenslotte in Lochem, onze verblijfplaats aan te komen. Intrek in het hotel, welkomst drankje, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Rondje Graafschap (ca. 65 km fietsen).

Na een deugddoend ontbijt starten we aan het hotel voor een rondrit doorheen De Graafschap zoals de streek hier ook genoemd wordt. We peddelen opnieuw over mooie landwegen en tussen de natuurgebieden. De eerste halte wordt Almen, een dorpje te midden het frisse lentegroen. Daarna fietsen we verder naar Zutphen. De vele torens en kerken zie je al van ver boven het landschap uitsteken. Vrij middagmaal. Is het een dorp of een stadje? Bronkhorst is officieel het kleinste stadje van Nederland maar eigenlijk heeft het, met haar 150 inwoners, de allures van een schattig dorpje. Via Wichmond en Vorden met de 8 kastelen fietsen we verder en genieten alvast van mooie uitzichten. Zo bereiken we opnieuw ons hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Lochem - Groenlo - Lochem (ca. 70 km fietsen).

Vandaag zoeken we de oostzijde van de Achterhoek op. Na het ontbijt nemen we de fiets en trappen we gezwind naar Borculo. Hier brengen we een bezoek aan het Brandweer- en Stormrampenmuseum, qua collectie het grootste in z’n soort. Een gids zorgt er voor de nodige uitleg. Daarna fietsen we verder naar Groenlo, een voormalig vestingstadje aan de Duits-Nederlandse grens met gezellige pleintjes en leuke straatjes. Na het vrij middagmaal fietsen we via Eibergen terug naar het hotel, hierbij gebruik makend van autoluwe landwegen. Avondmaal en overnachting.

Dag 4: Lochem - Doesburg - Tielt (ca. 55 km fietsen).

Na het ontbijt vangen we onze laatste rit in de Achterhoek aan. Onze tocht start aan het hotel. Handig gebruik makend van de knooppunten en de goede infrastructuur krijgen we een mooie route onder de wielen geschoven die over Ruurlo, Zelhem en Doetinchem naar Doesburg leidt. Dit voormalig Hanzestadje is een leuk plaatsje om deze fantastische fietservaring te eindigen. In het middeleeuwse centrum is het stratenpatroon perfect bewaard gebleven. Terwijl de fietsen terug in de trailer geladen worden, kan je nog een rustige wandeling maken en genieten van een vrije maaltijd of een lenteterrasje. Misschien eens proeven van een lekker mosterdsoepje, de specialiteit in Doesburg. Daarna vangen we de terugreis aan naar Tielt en kan je samen met de medereizigers nakaarten over deze heerlijke fietsvakantie. Onderweg halte voor een vrije avondsnack. Thuiskomst omstreeks 21u.

Moeilijkheidsgraad 1

De Achterhoek is een vlakke regio, zeker geschikt voor een ietwat geoefende fietser. Een fiets met enkele versnellingen of een e-bike zijn ideaal om deze fietsreis met een gerust gemoed mee te maken.