M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Fietsen in Zeeland

Reisformule

Datum

3 dagen | ma 12 augustus t/m wo 14 augustus 2019

Prijs per persoon

€ 396 op basis van 2 p. kamer
€ 52 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 2 x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Inkomgelden van alle vermelde bezoeken; ferry naar Breskens.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Hotel ***

Strandhotel Bos en Duin is een heel degelijk toeristenhotel gelegen op een zonnige locatie op wandelafstand van het strand van Oostkapelle. Moderne kamers voorzien van douche en toilet, Wi-Fi, ruime terrassen, een sfeervolle bar en restaurant. ’s Avonds serveert men er een lekkere maaltijd en ’s morgens wacht je een uitgebreid ontbijtbuffet. Oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Fietsen op sterrenniveau!

Onze nieuwe fietsdriedaagse is er meteen eentje met allure! Zeeland is nl. benoemd tot vijfsterrenfietsprovincie, de hoogste quotering die een regio in Nederland kan krijgen. Je fietst er als het ware op de grens tussen land en water. Terwijl je aan de ene kant de boten
ziet voorbijtrekken, ligt aan de andere kant van het fietspad het Zeeuwse achterland. Het uitgebreide knooppuntensysteem brengt ons langs diverse prachtige locaties en vergezichten.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Renesse - Neeltje Jans - Oostkapelle (ca. 65 km fietsen).

Vertrek in Tielt om 7u. Via de Westerscheldetunnel gaat het naar Oosterland. Vandaag staat het programma in het teken van de dramatische watersnoodramp van 1953, toen grote gedeeltes van Zeeland onder water kwamen te staan. Via Zierikzee, waar we halt houden in het beste café van Nederland (2018) fietsen we naar Renesse. Vrij middagmaal.

’s Namiddags leiden de knooppunten ons naar Neeltje Jans. Hier werd het sluitstuk van de Deltawerken gerealiseerd, nl. de
Oosterscheldedam. Vrij bezoek aan het Deltapark of wandeling in de afdamming. Tenslotte fietsen we naar Oostkapelle. Intrek in het verblijfshotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Veere - Middelburg (ca. 65 km fietsen).

Neem alvast een stevig ontbijt want vandaag staat het Zeeuwse binnenland op het programma. Het wordt zalig fietsen over vlakke wegen, langs kanaaltjes, plassen en weiden. Halte in het pittoreske en leuke toeristenplaatsje Veere. Daarna fietsen we langs de dijken van het Veerse Gat om zo Lewedorp te bereiken. Vrij middagmaal.

Via het dorpje Arnemuiden met haar beroemde klokken, trappen we verder naar Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. Pauze in het gezellige centrum en daarna terug naar Oostkapelle. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Valkenisseroute - Sluis - Tielt (ca. 60 km fietsen).

Na het ontbijt fietsen we vooral langs de zee. We volgen een gedeelte van de Valkenisseroute. Deze schitterende route volgt de duinenlijn langs de zuidkust van Walcheren. Met z’n allen zingen we het liedje “Zoutelande” tijdens onze passage door het bekendste badplaatsje van Nederland.

Na het vrije middagmaal nemen we dan de ferry naar Breskens en fietsen tot in het hart van Sluis. Nog wat vrije tijd voor een wandeling of frisse drink op een zomerterras, fietsen inladen en vertrek naar Tielt, waar we omstreeks 20u30 aankomen.

Moeilijkheidsgraad 1

Heuvels vind je niet in Zeeland. Niettemin kan er hier en daar een lichte helling zijn, zeker op dag 3 wanneer we op de dijkenrug fietsen. Misschien zal een beetje wind nog de grootste natuurlijke tegenstander zijn. Een degelijke stadsfiets met enkele versnellingen volstaat; toerfietsen met smallere banden kunnen ook.