M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Het groene hart van Holland

4 dagen  -  ma 26 juli t/m do 29 juli
Het groene hart van Holland

Reisformule

Datum

4 dagen | ma 26 t/m do 29 juli 2021

Prijs per persoon

€ 498 op basis van 2 p. kamer
€ 124 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 3 x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Overzet Amstel.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken. (dagelijks kan er ter plaatse vrijblijvend ingeschreven worden voor een lichte dagschotel)

Hotel***

We verblijven in het Van der Valk Hotel in Breukelen, gelegen ten noorden van Utrecht. Het is recent gebouwd en modern ingericht met alle hedendaagse faciliteiten. De comfortkamers zijn voorzien van flatscreen-TV, koffiezet, airco, bad of douche en gratis Wi-Fi. Verder is er een hoteleigen restaurant, bar, wellness en overdekt zwembad. De avondmalen bestaan er uit drie gangen en het ontbijt is een zeer uitgebreid buffet. Fietsbergplaats met oplaadpunt voor e-bikes.

Herbekijk hier de voorstelling van deze fietsvakantie.

Fietsen langs water, bos, venen en statige woningen.

Deze schitterende fietsvakantie brengt je meteen naar het Groene Hart van Holland. De streek heeft haar bekoorlijk en landelijk karakter weten te bewaren, ondanks de ligging tussen Amsterdam en Utrecht. Het is een geliefkoosd gebied voor wie van water, bos, heide, venen en open weiden houdt. Al fietsend ontdekken we de Loosdrechtse, Vinkeveense en Nieuwkoopse Plassen, een aaneenschakeling van diverse meren en waterpartijen. De talrijke prachtige villa’s langs de Vecht met strakke gazons en kleurrijke bloemperken geven je een beeld van de Hollandse Gouden Eeuw. We maken gebruik van de zeer goede wegeninfrastructuur om er een rustige en aangename fietsvakantie van te maken die je absoluut niet missen wil.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Gouda - Breukelen (ca. 50 km fietsen).

We vertrekken in Tielt om 7u. Via Belgische en Nederlandse snelwegen, met onderweg een vrije koffiepauze, bereiken we tegen de middag Gouda. Bij aankomst worden de fietsen klaargezet en trappen we meteen het historische hart van deze kaasstad binnen. Vrij middagmaal.

Daarna terug de fiets op voor onze eerste rit. Langs indrukwekkende boerderijen en uitgestrekte weilanden bereiken we het dorpje Oudewater waar we halt houden bij de middeleeuwse heksenwaag. Via de oevers van de Oude Rijn en het verrassende Woerden komen we aan het statige kasteel De Haar voorbij. Tenslotte fietsen we langs de pittoreske Vecht naar Breukelen waar ons verblijfshotel zich bevindt. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Lage Vuursche - Amersfoort (ca. 65 km fietsen).

Vandaag wordt het een heel diverse dag. Na het ontbijt brengt de autocar ons naar Lage Vuursche. Van hieruit volgen we een koninklijke route tot aan het prachtige paleis Soestdijk, jarenlang de verblijfplaats van Koningin Juliana en haar echtgenoot. Onderweg bezoeken we ook de grafzerk van prins Friso. Daarna verder naar Amersfoort waar het vrij middagmaal voorzien is.

Na een verkenning van de stad fietsen we verder doorheen het natuurgebied De Soesterduinen,  gekenmerkt door de omvangrijke zandverstuivingen, heidelandschappen en bossen. Doorheen de boswachterij Heiderstein bereiken we de Pyramide van Austerlitz, een herinnering aan het verblijf van Franse troepen ten tijde van Napoleon. Na het inladen van de fietsen keren we met de autocar terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Vinkeveense en Nieuwkoopse Plassen - Breukelen (ca. 70 km fietsen).

Na het ontbijt rijden we met de autocar naar de Vinkeveense Plassen. We fietsen dwars door deze waterpartij en zo verder langsheen de Amsterdamse waterlinie. In de verte kan je zelfs de ArenA, het voetbalstadion van Ajax Amsterdam zien. Via uitgestrekte akkers, groen, riet en water en een plezant overzetje op de Amstel komen we tegen de middag aan de Nieuwkoopse Plassen waar we meteen halt houden voor een vrije lunch.

’s Namiddags springen we terug het stalen ros op en fietsen verder langs diverse schilderachtige plekjes, bebloemde dorpjes, weilanden, … In deze omgeving bepalen veeteelt en landbouw het landschappelijk uitzicht. Onze rit eindigt voor de deuren van het verblijfshotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 4: Breukelen - Loosdrechtse Plassen - Breukelen - Tielt (ca. 60 km fietsen).

De vierde etappe van onze fietsvakantie brengt ons naar de unieke Loosdrechtse Plassen. Na het ontbijt volgen we de Vecht waar in de 17de eeuw rijke kooplieden hun buitenverblijven bouwden. Vele van deze gebouwen zijn omgeven door groene parken en siertuinen. In Naarden, één van de mooiste Nederlandse vestingsteden, maken we eerst een korte wandeling om er daarna de vrije lunch te gebruiken. We vervolgen onze tocht doorheen ‘Het Gooi’ en bereiken zo het schitterende natuurgebied van de  Loosdrechtse Plassen. Waar vroeger de turfstekers hard labeur verrichtten, dobberen nu talrijke bootjes. Na een ritje langs de oevers van de plassen komen we terug in Breukelen aan. Terwijl de fietsen ingeladen worden, kan je nog genieten van een drankje in de bar van het hotel. Daarna terug naar Tielt waar we omstreeks 21u30 aankomen.

Moeilijkheidsgraad 1

De uitgestippelde fietstochten zijn voor elke fietser een haalbare kaart. De trajecten volgen grotendeels de knooppunten en verlopen over vlakke wegen. Enkele bruggetjes, een paar korte zand- en grindstroken en een beetje wind zijn de enige mogelijke hindernissen. De wegen zijn geschikt voor toerfietsen en lichtere fietsen met iets bredere banden.