M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Het groene hart van Holland

4 dagen  -  za 1 augustus t/m di 4 augustus
Volzet
Nieuw!
Het groene hart van Holland

Reisformule

Datum

4 dagen | za 1 augustus t/m di 4 augustus 2020

Prijs per persoon

€ 468 op basis van 2 p. kamer
€ 102 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 3 x 3-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Gebruik veerponten.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Hotel***

We verblijven in het Van der Valk Hotel in Breukelen, gelegen ten noorden van Utrecht. Het is recent gebouwd en modern ingericht met alle hedendaagse faciliteiten. De comfortkamers zijn voorzien van flatscreen-TV, koffiezet, airco, bad of douche en gratis Wi-Fi. Verder is er een hoteleigen restaurant, bar, wellness en overdekt zwembad. De avondmalen bestaan er uit drie gangen en het ontbijt is een uitgebreid buffet. Fietsbergplaats met oplaadpunt voor e-bikes.

Fietsen langs water, bos en heide.

Onze nieuwste fietsvakantie brengt je meteen naar het groene hart van Holland. Deze streek heeft haar bekoorlijk en landelijk karakter weten te bewaren, ondanks de ligging tussen Amsterdam en Utrecht. Het is een geliefkoosd gebied voor wie van water, bos, heide en open weiden houdt. Al fietsend ontdekken we ook de Loosdrechtse Plassen, een aaneenschakeling van diverse meren en waterpartijen waarin de Vecht zich een weg vormt. De talrijke villa's met hoge bomen en strakke gazons geven je een beeld van de Hollandse Gouden Eeuw. We maken er dan ook gebruik van de zeer goede infrastructuur om er een rustige en aangename fietsvakantie van te maken die je absoluut niet missen wil!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Gouda - Breukelen (ca. 50 km fietsen).

We vertrekken in Tielt om 7u. Via Belgische en Nederlandse snelwegen, met onderweg een vrije koffiepauze, bereiken we tegen de middag Gouda. Bij aankomst worden de fietsen klaargezet en trappen we meteen het historische hart van deze kaasstad binnen. Vrij middagmaal.

Daarna gaat het terug de fiets op voor onze eerste rit. Langs indrukwekkende boerderijen en uitgestrekte weilanden bereiken we het dorpje Oudewater waar we halt houden bij de middeleeuwse heksenwaag. Via de oevers van de Oude Rijn en het verrassende Woerden komen we aan het statige kasteel De Haar voorbij. Tenslotte gaat het gezwind verder naar Breukelen waar ons verblijfshotel zich bevindt. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Soestdijk - Amersfoort (ca. 60 km fietsen).

Vandaag wordt het een heel diverse dag. Na het ontbijt volgen we een koninklijke route tot aan het prachtige paleis Soestdijk. Dit kasteel was jarenlang de verblijfplaats van Koningin Juliana en haar echtgenoot. Daarna verder naar Amersfoort waar het vrij middagmaal voorzien is.

Na een wandeling door de stad trappen we verder doorheen het natuurgebied De Soesterduinen, gekenmerkt door de omvangrijke zandverstuivingen, heidelandschappen en bossen. Doorheen de boswachterij Heiderstein bereiken we de Pyramide van Austerlitz, een herinnering aan het verblijf van Franse troepen ten tijde van Napoleon. Na het inladen van de fietsen keren we met de autocar terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Nieuwkoopse Plassen (ca. 65 km fietsen).

Na het ontbijt fietsen we langsheen de Amsterdamse waterlinie. In de verte zie je zelfs de ArenA, het voetbalstadion van Ajax Amsterdam liggen. Via uitgestrekte akkers, groen, riet en water komen we tegen de middag aan de Nieuwkoopse Plassen waar we meteen halt houden voor een vrije lunch.

’s Namiddags springen we terug het stalen ros op en fietsen verder langs diverse schilderachtige plekjes, bebloemde dorpjes, weilanden, ... In deze omgeving bepalen veeteelt en landbouw het landschappelijk uitzicht. Onze rit eindigt voor de deuren van het verblijfshotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 4: Loosdrechtse Plassen (ca. 60 km fietsen).

De vierde etappe van onze fietsvakantie brengt ons naar de unieke Loosdrechtse Plassen. Na het ontbijt volgen we de Vecht waar in de 17de eeuw rijke kooplieden hun buitenverblijven bouwden. Vele van deze gebouwen zijn omgeven door groene parken en  siertuinen. In Naarden, één van de mooiste Nederlandse vestingsteden, maken we eerst een korte wandeling om er daarna de vrije lunch te gebruiken.

We vervolgen onze tocht doorheen “De Gooi” en bereiken zo het schitterende natuurgebied van de Loosdrechtse Plassen. Waar vroeger de turfstekers hard labeur verrichtten, liggen nu talrijke bootjes te dobberen. Na een ritje langs de oevers van de plassen komen we terug in Breukelen aan. Terwijl de fietsen ingeladen worden, kan je nog genieten van een drankje in de bar van het hotel. Daarna rijden we terug richting Tielt waar we omstreeks 21u30 aankomen.

Moeilijkheidsgraad 1

De uitgestippelde fietstochten zijn voor elke fietser een haalbare kaart. De trajecten volgen grotendeels vrijwel vlakke wegen. Enkele bruggetjes en af en toe een beetje wind zijn de enig mogelijke hindernissen. De wegen zijn geschikt voor stads- en toerfietsen met normale bandbreedte.