M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Toeren rond de Vennbahn

3 dagen  -  do 6 augustus t/m za 8 augustus
Volzet
Deze reis gaat door!
Toeren rond de Vennbahn

Reisformule

Datum

3 dagen | do 6 augustus t/m za 8 augustus 2020

Prijs per persoon

€ 394 op basis van 2 p. kamer
€ 42 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 2 X 4-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Hotel ***

We selecteerden Hotel Haus Tiefenbach in Büllingen. Het is een traditioneel hotel met familiale uitbating. Het hotel is gelegen aan de boorden van een meer waar je geniet van een pittoresk uitzicht. Het interieur en de kamers zijn aangepast aan de noden van de  moderne toerist. Kamers met bad of douche, LED-TV en gratis Wi-Fi. Dagelijks ontbijtbuffet. Avondmalen in het eigen restaurant waar de chef zorgt voor lekkere en gevarieerde maaltijden. Het hotel beschikt over een overdekt zwembad met sauna.

 

Fietsen langs de ‘gekste’ grens van Europa.

De Vennbahn-fietsroute bevindt zich in het grensgebied van Duitsland, België en het Groothertogdom Luxemburg. Het fietspad volgt het traject van een voormalige spoorlijn. Je fietst er te midden de groene natuur, indrukwekkende landschappen, over oude spoorwegbruggen, viaducten en doorheen tunneltjes. Vanuit onze verblijfplaats maken we trouwens een zijsprongetje op de Vennquerradweg (Ravel 45A) en Kyllradweg. De Vennbahn werd meerdere malen internationaal gelauwerd en is dan ook een must op je fietslijst.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Pronsfeld - Büllingen (ca. 60 km fietsen).

Vertrek uit Tielt om 6u. Onderweg vrije koffiepauze. In het Duitse Pronsfeld starten we de eerste etappe. Tot aan de Belgische grens volgen we de Eifel-Ardennenradweg die zich een weg baant op een voormalig spoortracé. Vrij middagmaal. ’s Namiddags fietsen we dan verder op de Vennbahn. Doorheen een dichtbebost landschap flirten we voortdurend met de Duitse grens. Van hier af gaat het nu lichtjes bergop tot in Büllingen, onze verblijfplaats. De bekoorlijke omgeving en de schitterende panorama’s doen je de extra inspanning al snel vergeten. Intrek in het verblijfshotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Vennquerradweg - Kyllradweg (ca. 60 km fietsen).

Ontbijtbuffet. De Vennquerradweg (Ravel 45A) passeert kortbij de deur van ons hotel en dus kunnen we onmiddellijk beginnen fietsen. Via Honsfeld gaat het voortdurend lichtjes op en af tot aan de grens met Duitsland. Vanaf de Kronenburgsee gaat de Ravel naadloos over in de Kyllradweg, één van de mooiste fietsroutes in het Eifelgebergte. In het luchtkuuroord Stadtkyll houden we halt voor een vrij middagmaal.

’s Namiddags trekken we steeds dieper het Kylltal in. Het fietspad volgt de loop van de rivier in licht dalende lijn. Zo ontdekken we de natuurpracht van de Vulkaneifel. De rit eindigt in Gerolstein. Wat vrije tijd om rond te wandelen in het kuurpark en te proeven van het gekende water van de Helenenbron. Daarna terug per autocar naar Büllingen. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Roetgen - Monschau (ca. 45 km fietsen).

Ontbijtbuffet. Vandaag vangen we het tweede deel van de Vennbahn aan. We vertrekken aan het hotel en fietsen nog een tijdje doorheen de Oostkantons. Het gaat voortdurend zachtjes op en af. Oude stationnetjes, overwegen en hier en daar een verloren wagon zijn stille getuigen van het vroegere treinverkeer. De eindstreep ligt in Roetgen, ten noorden van Monschau.

Na het vrije middagmaal en het inladen van de fietsen rijden we naar Monschau, de parel van de Eifel. Vrije tijd om het stadje, gekenmerkt door de vele vakwerkhuizen en zomerse sfeer, te verkennen. Daarna huiswaarts. Aankomst in Tielt omstreeks 20u na ongetwijfeld een deugddoende, sportieve driedaagse fietsvakantie!

Moeilijkheidsgraad 2

Niettegenstaande we in een heuvellandschap fietsen is een groot deel van het parcours voor zowat elke geoefende fietser makkelijk haalbaar. De gemiddelde hellingsgraad is ca. 2% met enkele uitschieters naar een hoger percentage. Een goede toerfiets met de nodige versnellingen, racefiets of e-bike zullen je helpen deze hoogteverschillen te overwinnen. Volledig geasfalteerde wegen.

COVID-19: belangrijke maatregelen i.v.m. de autocar:

 • We zorgen voor een volledig ontsmette en verluchte autocar. 
 • Bij het opstappen je handen ontsmetten met desinfecterende gel.
 • Eerste rij na chauffeur en gids worden niet ingenomen.
 • Iedereen krijgt een vaste zitplaats tijdens de volledige reis.
 • Het op- en afstappen verloopt steeds volgens een vast circulatieplan dat ter plaatse duidelijk wordt uitgelegd door de reisleider.
 • Tijdens de autocarrit is het dragen van een mondmasker verplicht.
 • Het toilet blijft verplicht gesloten. Voor uw comfort zorgen we voor voldoende tussenstops.
 • Tussen de zetels werden bewust geen tussenwanden geplaatst, omdat het net op gladde oppervlakken in kunststof is dat het virus langer overleeft en het ook geen afbreuk doet aan de verplichting van het dragen van een mondmasker.
 • Tijdens elke tussenstop wordt de autocar extra verlucht en worden alle oppervlakten waarmee u in aanraking komt ontsmet.
 • Blijf altijd voldoende afstand houden bij het laden en lossen van bagage en fietsen.
 • Tijdens het fietsen bewaren we voldoende afstand en respecteren we de nodige veiligheidsmaatregelen die op dat moment van kracht zijn.
 • Klanten die zich ziek voelen, vragen we om thuis te blijven! We zoeken samen naar een gepaste oplossing.