M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Toeren rond de Vennbahn

3 dagen  -  wo 11 augustus t/m vr 13 augustus
Vakantie dicht bij huis!
Toeren rond de Vennbahn

Reisformule

Datum

3 dagen | wo 11 t/m vr 13 augustus 2021

Prijs per persoon

€ 402 op basis van 2 p. kamer
€ 42 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 2 X 4-gangenavondmaal, overnachting en ontbijtbuffet.

Niet inbegrepen

Middagmaal en tafeldranken. (dagelijks kan er ter plaatse vrijblijvend ingeschreven worden op een lichte dagschotel)

Hotel***

We selecteerden Hotel Haus Tiefenbach in Büllingen, een traditioneel hotel met familiale uitbating. Het interieur en de kamers zijn aangepast aan de noden van de moderne toerist. Kamers met bad of douche, TV en gratis Wi-Fi. Dagelijks ontbijtbuffet en de chef zorgt voor héél lekkere en gevarieerde avondmalen. Het hotel beschikt ook over een prachtig overdekt zwembad en een sauna. Laadpunt voor e-bikes aanwezig. 

Herbekijk hier onze online voorstelling over deze fietsvakantie.

Fietsen langs de ‘gekste’ grens van Europa.

De Vennbahn-fietsroute bevindt zich in het grensgebied van Duitsland, België en het Groothertogdom Luxemburg. Het pad volgt het traject van een voormalige spoorlijn. Je fietst er te midden de groene natuur, over oude bruggen, viaducten en doorheen tunneltjes. We
maken zijsprongetjes op de Vennquerradweg, de Eifel-Ardennenradweg en de Kyllradweg. De Vennbahn werd meerdere malen internationaal gelauwerd en is dan ook een must op je fietslijst.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Büllingen - Bleialf (ca. 45 km fietsen).

Vertrek uit Tielt om 6u. Onderweg vrije koffiepauze waarna we ons naar het hotel in Büllingen begeven. Hier starten we de eerste etappe. Via Bütgenbach fietsen we naar Waimes waar het vrij middagmaal voorzien wordt. Verder op de Vennbahn gaat het voortdurend lichtjes bergaf tot Sankt-Vith.

Na de pauze volgen we de Eifel-Ardennenradweg doorheen een bebost gebied. Het gaat zacht bergop tot in het Duitse Bleialf. De bekoorlijke omgeving en de schitterende panorama’s doen je de extra inspanning al snel vergeten. Met de autocar terug naar Büllingen. Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Vennquerradweg - Kyllradweg (ca. 60 km fietsen).

Ontbijtbuffet. De Vennquerradweg (Ravel 45A) passeert kortbij de deur van ons hotel en dus kunnen we onmiddellijk beginnen fietsen. Via Honsfeld steeds lichtjes op en af tot aan de grens met Duitsland. Vanaf de Kronenburger See gaat de Ravel naadloos over in de Kyllradweg, één van de mooiste fietsroutes in het Eifelgebergte. In het luchtkuuroord Stadtkyll houden we halt voor een vrij middagmaal.

’s Namiddags trekken we steeds dieper het Kylltal in. Hoewel we stroomafwaarts en dus in dalende lijn rijden, staan er enkele korte hellingen op het menu, maar de natuurpracht van de Vulkaaneifel maakt alles goed. In Gerolstein fietsen we door het kuurpark en proeven van het water van de Helenenbron. Daarna fietsen we nog verder tot Densborn. Per autocar naar Büllingen. Avondmaal en overnachting.

Dag 3 : Büllingen - Roetgen - Monschau - Tielt (ca. 45 km fietsen).

Ontbijtbuffet. Vandaag vangen we het tweede deel van de Vennbahn aan. We vertrekken aan het hotel en fietsen nog een tijdje doorheen de Oostkantons. Het gaat voortdurend zachtjes op en af. Oude stationnetjes, overwegen en hier en daar een verloren wagon zijn stille getuigen van het vroegere treinverkeer. De eindstreep ligt in Roetgen. Na het vrije middagmaal en het inladen van de fietsen rijden we naar Monschau, de parel van de Eifel. Vrije tijd om het stadje, gekenmerkt door haar vakwerkhuizen en de zomerse sfeer, te ontdekken. Daarna huiswaarts. Aankomst in Tielt omstreeks 20u na ongetwijfeld een deugddoende fietsvakantie!

Moeilijkheidsgraad 2

Niettegenstaande we in een heuvellandschap fietsen is een groot deel van het parcours voor zowat elke geoefende fietser makkelijk haalbaar. De gemiddelde hellingsgraad is ca. 2% met enkele uitschieters naar een hoger percentage. Een goede toerfiets met de nodige versnellingen, racefiets of e-bike zullen je helpen deze hoogteverschillen te overwinnen. Volledig geasfalteerde wegen. Sportieve fietsers kunnen op dag 2 vanuit Gerolstein per fiets terug naar het hotel (ca. 50 km).