M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Culinair genieten aan de Nürburgring

Meerdere afreisdata beschikbaar
Culinair weekend 2020
Culinair genieten aan de Nürburgring

Afreisdata voor deze reis

2 dagen | zaterdag 7 november t/m zondag 8 november 2020 [VOLZET]
2 dagen | zaterdag 14 november t/m zondag 15 november 2020

Prijs per persoon

€ 346 op basis van 2 p. kamer
€ 20 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal.

Inbegrepen
  • 2 middagmalen incl. drank
  • 1 verzorgd avondmaal (4-gangen met aangepaste wijnen en water)
  • Inkomgeld van de vermelde bezoeken: Dom Aken, Lava-Dome in Mendig, backstage Tour op de Nürburgring.

Hotel ****

Dorint am Nürburgring Hocheifel is een uitstekend 4-sterrenhotel gelegen aan het befaamde autocircuit de Nürburgring. Stijlvolle kamers met alle moderne comfort en gratis Wi-Fi. Verder beschikt het hotel over een heel sfeervolle bar aangekleed met race-elementen.

Onze klanten blijven de formule waarderen: een culinaire all-in formule, gekoppeld aan een aantrekkelijk toeristisch programma. Ook dit jaar kunnen we opnieuw een mooi programma presenteren: op zaterdag brengen we bezoek aan Aken met zijn wondermooie Dom en in de namiddag gaan we ondergronds tijdens een rondleiding in Lava-Dome. Op zondag schakelen we een versnelling hoger met een backstage bezoek aan de Nürburgring. Onze uitvalsbasis is het uitstekende 4-sterrenhotel Dorint am Nürburgring Hocheifel, een luxehotel gelegen vlak aan de Nürburgring. Hier worden we culinair verwend! Een niet te missen weekend!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Aken - Lava-Dome - Nürburgring.

Vertrek om 7u uit Tielt. We rijden naar de voormalige hoofdstad van het rijk van Karel de Grote: Aken. We bezoeken er de Dom. De unieke bouwstijl en de prachtige binnenversiering van de Dom, waar ook de troon van Karel de Grote prijkt, zal ieders bewondering wegdragen. Onze gids vertelt meer over dit uniek stuk Unesco-werelderfgoed. Middagmaal ter plaatse. In de namiddag rijden we verder naar het plaatsje Mendig in de Vulkaaneifel. Hier bezoeken we Lava-Dome, een prachtig museum over de Vulkaaneifel en vulkanisme. Tijdens de rondleiding krijgen we koptelefoons opgezet met uitleg in het Nederlands. Vervolgens gaat de tocht ondergronds verder. De Lavakeller is de absolute highlight! Diep onder de grond, 32 meter onder het aardoppervlak, bevindt zich een stelsel van gangen en ruimtes in het lavagesteente van dit vulkanische gebied. Daarna doorreis naar ons verblijfshotel aan de Nürburgring. Verzorgd 4-gangenavondmaal met aangepaste wijnen en water.

Dag 2: Backstage Nürburgring - Monschau - Tielt.

Na het ontbijtbuffet wandelen we naar de Nürburgring, het meest bekende autocircuit van Duitsland. We brengen er een boeiend bezoek achter de schermen: we verkennen de pitstop, de start- en finishtoren, het mediacentrum waar ongeveer 500 journalisten commentaar geven over de Formule I, het VIP gedeelte waar we vanaf het terras kunnen genieten van een panorama over de hele Nürburgring … Dit alles o.l.v. ervaren gidsen die tussendoor boeiende anekdotes vertellen. Speciaal “race-menu” in ons verblijfshotel. In de namiddag doorreis naar Monschau. We vertoeven een klein uurtje in dit gezellig vakwerkstadje. Daarna keren we huiswaarts, aankomst in Tielt om 20u30.