M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Culinair genieten in Picardië & Oise

Meerdere afreisdata beschikbaar
Volzet
Culinair genieten in Picardië & Oise

Afreisdata voor deze reis

2 dagen | zaterdag 2 november t/m zondag 3 november 2019 [VOLZET]
2 dagen | zaterdag 9 november t/m zondag 10 november 2019 [VOLZET]

Prijs per persoon

€ 332 op basis van een 2 p. kamer
€ 50 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste avondmaal.

Inbegrepen
  • 2 middagmalen incl. drank
  • 1 verzorgd avondmaal (aperitief, 4-gangen + koffie, aangepaste wijn en water)
  • Inkomgeld van de vermelde bezoeken

Hotel ****

Hotel Dolce**** in Chantilly is een luxueus hotel, gelegen in een groene omgeving. Stijlvolle kamers met alle modern comfort en gratis Wi-Fi. Verder beschikt het hotel ook over een binnenzwembad, een bar en uiteraard een gezellig restaurant voor een verzorgd avondmaal en rijkelijk ontbijtbuffet.

Onze klanten blijven de formule waarderen: een culinaire all-in formule, gekoppeld aan een aantrekkelijk toeristisch programma. Op het programma een paar hoogtepunten uit Picardië en de Oise: Auvers-sur-Oise, het stadje van het impressionisme en Van Gogh; het kasteel van Chantilly met zijn “Musée du Cheval” en het middeleeuwse stadje Senlis. We kozen voor het hotel Dolce**** in Chantilly, een luxehotel midden in het groen. ’s Morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een lekker 4-gangenmenu, voorafgegaan door een aperitief en vergezeld van aangepaste wijnen, water en koffie. Een niet te missen weekend!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Auvers-sur-Oise - Chantilly.

Vertrek om 8u uit Tielt. Via Rijsel - Assevillers (koffiestop) naar Auvers-sur-Oise voor een verzorgd middagmaal. Auvers-sur-Oise is een schilderachtig dorpje, bekend omdat een aantal impressionistische schilders er kwamen werken, maar vooral omdat Vincent Van Gogh er de laatste maanden van zijn leven doorbracht. In het kasteel van Auvers kunnen we genieten van een uitzonderlijke kijk op het impressionisme in het nieuwe spektakelparcours “Vision impressioniste” waar met verbluffende klank- en geluidseffecten op grote schermen de opkomst en evolutie van het impressionisme wordt weergegeven.

Daarna maken we een Van Goghwandeling, waar we door middel van geïllustreerde borden kennis maken met de bekendste plaatsen die Van Gogh schilderde. Daarna naar Hotel Dolce in Chantilly voor een lekker avondmaal en overnachting.

Dag 2: Senlis - kasteel en stallen van Chantilly.

Na het ontbijt-buffet vertrekken we naar het charmante stadje Senlis voor een wandeling. Je waant je in lang vervlogen tijden, met middeleeuws geplaveide straatjes, een gotische kathedraal,… Om 11u naar het kasteel van Chantilly. Midden een grandioos park van Le Nôtre (tuinarchitect Lodewijk XIV), ligt één der mooiste kastelen van Frankrijk. Het kasteel bestaat uit 2 delen. Le Petit Château, gebouwd in de 17de eeuw en bewoond door de prinsen van Condé, die behoorden tot de hoogste Franse adel. Verder valt ook de “Galerie van de Veldslagen “ op, waar de Grand Condé zijn veldslagen liet schilderen. In het “Grand Château” vind je de rijkste schilderijenverzameling na het Louvre.

Om 13u middagmaal in het restaurant van het kasteel en aansluitend een nieuw hoogtepunt: een bezoek aan de “Grote Stallen” met daarin het Musée du Cheval. Deze werden in 1735 in prachtige Lodewijk XV-stijl opgetrokken en zijn ongetwijfeld de mooiste paardenstallen van Europa! Deze majestueuze Grote Stallen waren voorzien voor 240 paarden, 400 honden en leefruimte voor 100 stalknechten, meuteleiders, veeartsen … Om 16u via Assevillers (korte halte) terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 20u30.