M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Kerst in het Saarland

2 dagen  -  za 7 december t/m zo 8 december
Volzet
Nieuw!
Kerst in het Saarland

Datum

2 dagen | za 7 t/m zo 8 december 2019

Prijs per persoon

€ 166 in een 2 p. kamer
€ 15 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 3-gangen avondmaal, overnachting en ontbijt.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken

Hotel***

Hotel Roemer is een traditioneel hotel gelegen in het centrum van  Merzig. Het interieur werd er stijlvol vernieuwd en alle kamers zijn voorzien van douche, WC, tv en gratis- Wi-Fi. Verder is er ook een bar, lift en restaurant. Het avondmaal bestaat uit een 3-gangenbuffet met soep, salade, keuze uit 2 hoofdgerechten en keuze van dessert. 's Morgens wacht je een heerlijk ontbijtbuffet.

2-daagse vol kerstsfeer in een magisch decor.

Voor ons traditioneel kerstweekend kozen we dit keer voor een minder bekende, maar daarom niet minder boeiende streek. Het Saarland is de kleinste deelrepubliek van Duitsland en ligt ietwat weggeduwd tussen de Moezel en de Franse grens. We starten met een bezoek aan de historische stad Trier en haar beroemde kerstmarkt om de volgende dag te eindigen in de hoofdstad van Saarland, nl. Saarbrücken. De ganse regio is getooid in een romantische en gezellige kerstoutfit zoals je die alleen in Duitsland kunt vinden. Het wordt zeker en vast een sfeervol weekend in een uniek kader.

Reisprogramma

Dag 1 : Tielt - Trier - Mettlach - Merzig.

Vertrek om 6u30. Met onze autocar rijden we naar Trier, de oudste stad van Duitsland. Onderweg vrije ontbijtstop in een wegrestaurant. In het historische kader van de Marktplatz en op het plein voor de Dom vindt voor de 40ste maal de kerstmarkt plaats. In de ca. 90 kraampjes vind je allerlei kerstartikelen, kaarsen, glaswerk, aardewerk, cadeautjes ... Natuurlijk ontbreekt de warme Glühwein niet en kan je smullen van de aardappelpannenkoeken, braadworsten, diverse zoetigheden en warme thee. De muziekkapel zorgt voor romantische muziek en de nodige ambiance. Vrij middagmaal. In de loop van de namiddag rijden we dan door het pittoreske dal van de Saar naar Mettlach. Hier bezoeken we het Erlebniszentrum Villeroy & Boch. Je kan er de film bekijken en vrij rondwandelen in het bedrijfsmuseum. Ook een bezoek aan het outlet-centrum met porselein, kristal, bestekken en andere leuke geschenkideetjes mag niet ontbreken. Daarna intrek in ons hotel te Merzig. Avondmaal en overnachting.

Dag 2 : Merzig - Saarbrücken - Tielt.

Na een rustig en gezellig ontbijt verlaten we Merzig en rijden verder langs de Saar tot Saarbrücken. De Sankt-Johannermarkt met zijn historische uitstraling en de Bahnhofstrasse, de langste winkelstraat van het Saarland, vormen het perfecte decor voor de Saarbrücker Christkindl-Markt. Dit is zowat de meest traditierijke en grootste kerstmarkt in de regio. Meer dan 80 gedecoreerde kerstkraampjes nodigen je uit om rond te neuzen, te proeven van streekproducten en kerstartikelen te kopen. Deze kerstmarkt wordt geanimeerd door blaaskapellen, kinderspektakel en allerhande optredens. Het middagmaal is vrij en wie gezellig iets wil drinken, kan terecht in de authentieke Almhut. In de late namiddag terugreis naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 20u30.