M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Kerstsfeer langs de Ahr & Rijn

2 dagen  -  za 12 december t/m zo 13 december
Nieuw!
Kerstsfeer langs de Ahr & Rijn

Reisformule

Datum

2 dagen | za 12 t/m zo 13 december 2020

Prijs per persoon

€ 162 op basis van 2 p. kamer
€ 18 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. 3 gangen avondmaal in buffetvorm, ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Bezoek aan de wijnkelder en degustatie.

Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Hotel***

We logeren in familiehotel Land Gut Hotel Zur Post in het pittoreske dorpje Altenahr in het Ahrtal met stijlvol restaurant, zwembad en spafaciliteiten. Mooie locatie tussen de wijngaarden. Rustieke wijnkelder, uitgebreid avondmaal met regionale en internationale keuken, lekkere desserts en patisserie. Heerlijk ontbijtbuffet.

2-daagse vol kerstsfeer in een magisch decor.

Voor onze jaarlijkse 2-daagse naar de kerstsfeer en de kerstmarkten in Duitsland, kozen we dit keer voor de prachtige natuur van Eifel en Ahr met gezellige kleine pittoreske stadjes en Bonn, stad aan de Rijn, geboorteplaats van Beethoven en voormalige hoofdstad van West-Duitsland.

Reisprogramma 

Dag 1: Tielt - Ahrweiler - Mayschoss - Altenahr.

Vertrek om 7u. De kerstmarkt op het marktplein in het middeleeuwse stadje Ahrweiler heeft een bijzondere aantrekking. Overal zijn liefdevol versierde straten en steegjes en aan de standjes heerst een innemende kerststemming. Men biedt regionale en kunstige producten aan, zoete en hartige lekkernijen, voor ieder wat wils. Dit schitterend wintersprookje wordt beschouwd als één van de mooiste en gezelligste in deze regio. Vrij bezoek en vrij middagmaal.

In de namiddag bezoeken we de wijnkelders van Winzergenossenschaft Mayschoss aan de Ahr en genieten van een proeverij van deze heerlijke wijn. Bij aankomst in ons verblijfsstadje Altenahr heeft u na het inchecken ook nog de gelegenheid om de sfeer op de lokale kerstmarkt op te snuiven. Avondmaal en overnachting in Hotel zur Post, gekend om zijn lekkere keuken en Deutsche Gemütlichkeit.

Dag 2 : Altenahr - Bad Neuenahr - Bonn - Bad Münstereifel - Tielt.

Na een lekker ontbijtbuffet rijden we via de kuurstad Bad Neuenahr (bij mooi weer halte aan Casino, kuurhotel en -park) naar Bonn. In Bonn genieten we in het historische centrum van een vrij bezoek aan de grote kerstmarkt. Er zijn zowat 180 houten chalets die kunstig handwerk, kerstversieringen van hout en glas, kerststalletjes, waskaarsen, aardewerk, leer en textiel, originele geschenkideetjes en streekproducten aanbieden. Aan de honger en dorst is ook gedacht. Er zijn standjes met typisch Duitse gerechten zoals braadworst, aardappelkoekjes, hete kastanjes, gebrande nootjes, internationale gerechten, diverse zoetigheden en drankjes zoals glühwein. Smaakvolle kerstverlichting op de huizen van de Münsterplatz, Bottlerplatz, Friedensplatz en in de winkelstraten. Onze laatste halte is in het ommuurde Eifelstadje Bad Münstereifel daterend uit de middeleeuwen, waar de gezellige drukte in deze adventstijd zorgt voor een aangename sfeer. Terug in Tielt omstreeks 21u30.