M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Amersfoort, Utrecht & Rotterdam

2 dagen  -  za 23 maart t/m zo 24 maart
Nieuw!
Amersfoort, Utrecht & Rotterdam

Reisformule

Datum

2 dagen | za 23 maart t/m zo 24 maart 2019

Prijs per persoon

€ 220 op basis van 2 p. kamer
€ 46 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. avondmaal incl. tafeldrank, overnachting en ontbijtbuffet.

Inbegrepen

Havenrondvaart in Rotterdam.

Niet inbegrepen

Middagmalen.

Hotel ****

We verblijven in het 4-sterren Inntel Hotels Rotterdam Centre. Dit hotel ligt op een unieke en prominente plek, aan het water, in het centrum van Rotterdam én aan de voet van de Erasmusbrug. De kamers zijn comfortabel ingericht met wc, bad/douche, gratis Wi-Fi …

Ga dit weekend op stap en ontdek enkele heel gezellige Nederlandse steden! Starten doen we in Amersfoort. Voor velen onbekend maar deze stad pronkt met een mooi historisch centrum. Vervolgens naar het levendige Utrecht waar we wandelen langs leuke steegjes, binnenhofjes en grachten. Eindigen doen we in één van de grootste havensteden ter wereld: Rotterdam! Opgelet: neem goede stapschoenen mee want we verkennen deze steden vooral te voet.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Amersfoort - Utrecht - Rotterdam.

Vertrek in Tielt om 6u30. We starten ons weekend bij het grootste monument van Nederland: het Belgenmonument. Een opmerkelijk verhaal in een prachtige omgeving. Even later starten we onze wandeling in Amersfoort, de stad van Piet Mondriaan. Het historisch hart is verbluffend: de Muurhuizen, de O.L.V.-kerk en de Koppelpoort. Een gezellige stad die enkele jaren geleden nog het label haalde van groenste stad van Europa. Vrije lunch.

Na de middag naar Utrecht. De binnenstad nodigt uit om te slenteren langs de grachten. De Oudegracht, het Domplein, de Werven. Maar Utrecht is ook Nijntje, Sint-Maarten en Paus Adrianus VI. We komen ze allemaal tegen tijdens ons bezoek aan deze stad. Utrecht is ook terecht bekend als shoppingstad. In de vooravond rest ons ruim de tijd om te genieten op een terras. Avondmaal en overnachting in Rotterdam.

Dag 2: Rotterdam - Tielt.

Onze dag start aan de Erasmusbrug, de Zwaan. We schepen in voor een rondvaart in de haven van Rotterdam, één van de grootste havens van de wereld. Na 75 jaar stadsvernieuwing heeft de stad meer te bieden dan ooit. Hippe buurten, moderne architectuur, heel veel kunst op straat. Onze vrije lunch doen we op de Kop van Zuid, bij hotel New York.

Na de middag gaan we op zoek naar de Kubuswoningen, het beeld van Pim Fortuyn, de Markthallen en uiteraard Erasmus. Een aangename wandeling waar water en architectuur centraal staan. Voor we Rotterdam verlaten maken we nog een busrit langs enkele iconische plekken: het Centraal Station, de Euromast, de Kunsthal en natuurlijk Feyenoords thuishaven: de Kuip! Vertrek uit Rotterdam om 17u. Thuiskomst omstreeks 20u30.

Tijdens deze citytrip maken we gebruik van onze audio guide systeem! 

Alleen maar voordelen:

  • eenvoudig in gebruik
  • betere verstaanbaarheid van de gids
  • geen last van omgevingslawaai
  • meer bewegingsvrijheid voor de klant