M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Cornwall

Reisformule

Datum

6 dagen | zo 19 mei t/m vr 24 mei 2019

Prijs per persoon

€ 886 op basis van 2 p. kamer (een aantal kamers hebben zeezicht en worden in volgorde van inschrijfdatum toegekend)
€ 50 toeslag 1 p. kamer > singles zijn volzet!

Verblijfsformule

Halfpension met Engels ontbijt en 4-gangen avondmalen in het hotel.

Inbegrepen

Alle uitstappen, inkomgelden en proeverijen zoals vermeld in het programma. Boot St Michael’s Mount dag 3.

Niet inbegrepen

6 middagmalen en tafeldranken.

Hotel ***

Hotel Whipsiderry *** is reeds 40 jaar een familiaal gerund hotel dat door de jaren heen het certificaat van uitmuntendheid verwierf omwille van de prachtige ligging nabij zee, het heerlijke en uitgebreide avondmaal, het smaakvolle ontbijt en de gastvrijheid! De 20 kamers (waarvan gedeelte met zeezicht) hebben badkamer/toilet, TV, haardroger, koffie/thee faciliteiten. Het hotel ligt in een natuurlijke omgeving van rotsen en zandstrand en biedt prachtige vergezichten over zee, Porth Beach & Bay en het achterliggende platteland.

Munt

Pond Sterling (£)

Succesreis van enkele jaren terug, herhaald op vraag van de klant.

Het graafschap Cornwall heeft een ruig en vaak nog ongerept landschap en is rijk aan tal van mooie historische locaties. Het milde zeeklimaat maakt de aanleg van prachtige subtropische tuinen mogelijk en de bloementeelt is naast het toerisme dan ook een belangrijke bron van inkomsten. Het bezoek aan het beroemde Eden Project is één van de vele hoogtepunten op deze reis. Ook voor wie de BBC serie Poldark op de voet volgt is deze reis een echte aanrader!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Stonehenge - Newquay.

Om 05u45 vertrek uit Tielt. Overtocht per shuttle. We doorkruisen de mooie graafschappen Kent, Surrey, Hampshire, Wiltshire en Devon. Het mysterieuze Stonehenge ligt op onze route en dus houden we er even halt. Het bezoekerscentrum opende eind 2013 zijn deuren. De prehistorische site ligt op 1,5 km en er zijn pendelbussen voorzien. Vrij bezoek en vrij middagmaal in het café met snackmogelijkheid (eigen picknick is toegelaten).

De tocht gaat verder langs de noordkant van Dartmoor National Park en door de streek van Bodmin Moor, vroeger berucht gebied van rovers en smokkelaars. Halte aan de smokkelaarsherberg ‘Jamaica Inn’, inspiratie voor schrijfster Daphne du Maurier en haar gelijknamige boek. We bezoeken er het kleine smokkelaarsmuseum. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel Whipsiderry in Newquay, een badplaats gelegen aan de Atlantische noordkust van Cornwall.

Dag 2: Bedruthan - Padstow - Tintagel.

Na het ontbijt starten we met een busrit langs de ruwe kust naar het natuurwonder van de Bedruthan Steps. Vervolgens rijden we naar het toeristische havenstadje Padstow, gelegen in een baai, beschermd tegen de beukende golven van de Atlantische Oceaan. Vrije lunch.

We rijden verder noordwaarts naar het gezellige plaatsje Tintagel waar we een bijzondere kasteelruïne gaan bezoeken met een unieke ligging op uitstekende rotspartijen boven een blauwe zee. Het heeft iets mythisch en het uitzicht is er adembenemend. Volgens de legende zou dit de geboorteplaats zijn van koning Arthur. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 3: St Michael’s Mount - Penzance - Land’s End - St. Ives.

Na het ontbijt rijden we tot St Michael’s Mount, te vergelijken met de Mont Saint-Michel in Bretagne. Op het eiland staan een kasteel en een 15de eeuwse kapel. Of we er naartoe kunnen lopen zal afhangen van het getij, anders gaan we met een bootje. Bezoek aan het kasteel. Vrij middagmaal in het toeristisch populaire Penzance.

Via de kustroute bereiken we Land’s End, het meest westelijke punt van Engeland. Hier staat het ‘First and last Refreshment House in England’ de laatste pub in Engeland! De uitzichten op deze route zijn uniek! Wat vrije tijd in St. Ives, een kunstenaarsen levendig havenstadje eindigt deze dag. Terugrit naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: Eden Project & Cider farm.

Na het ontbijt gelegenheid tot het maken van een rustige wandeling langs de kust (1,5 km) tot Newquay. Deze populaire toeristische badplaats heeft 7 zandstranden (wie niet meegaat op de wandeling, rijdt met de bus tot Newquay en vervoegt daar de groep).

Doorreis naar één van de hoogtepunten van deze reis: Eden Project, een adembenemende botanische tuin in Bodelva. Dit  tuincomplex ligt op 5 km van St. Austell en bestaat o.m. uit 2 bijzondere glazen serres gevormd door meerdere geodetische koepels. Sinds de opening voor het publiek in 2001, noteerde men reeds meer dan 13 miljoen bezoekers. We vinden er meer dan 1 miljoen planten die circa 5.000 soorten vertegenwoordigen; 2 kassencomplexen met nabootsing van diverse klimaten. Vrij middagmaal.

Halfweg de namiddag rijden we door naar Healey’s Cornish Cyder farm voor een typische cream tea met homemade scones, een rondleiding in de ciderfabriek en natuurlijk ook een degustatie. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 5: Truro - Lanhydrock.

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Truro, hoofdstad van Cornwall, die zijn welvaart voornamelijk verwierf als rivierhaven in de 19de eeuw. In Truro werd ook gefilmd voor de gekende BBC series Poldark. We maken een geleide wandeling met lokale gids en bezoeken er de Skinner’s Brewery met een biertje en een Cornish Pastry (streekspecialiteit). Aardig zijn de keienstraatjes met hun kunstnijverheid zaakjes. Doorreis naar Lanhydrock House and Gardens, een schitterend Victoriaans landhuis met een tuin waar het heerlijk vertoeven is. Vrij middagmaal in Lanhydrock. Avondmaal en overnachting.

Dag 6: Exeter - Folkestone - Calais - Tielt.

Na het Engels ont-bijtbuffet wordt de terugreis aangevat. In het graafschap Devon houden we halt in de Romeinse stad Exeter, tevens hoofdplaats van Devon. We lopen even binnen in de schitterende 14de eeuwse Anglicaanse kathedraal. Dan gaat de rit via de autosnelweg terug naar Folkestone voor Shuttle overtocht naar Calais. Onderweg halte in selfservice van wegrestaurant. Thuiskomst in Tielt is voorzien omstreeks 22u15.

*Programma en volgorde reisdagen onder voorbehoud van wijzigingen.