M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Corsica

Prijs per persoon

€ 1.518 op basis van 2 p. kamer
€ 270 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd in Bonifacio (dag 4) en in Porto (dag 7).

Inbegrepen
  • Alle uitstappen, alle inkomgelden
  • boottocht(je) in Bonifacio en in de Calanques van Piana
  • toeristische treintjes in Bonifacio en Corte
  • wijn bij de middagmalen in Corsica.
Niet inbegrepen

Middagmaal dag 4 en dag 7.

Hotels ***

We logeren in zeer goede driesterrenhotels, voorzien van alle modern comfort. Ontbijtbuffet en ’s avonds verzorgde 3-gangenmenus. Tijdens de overtochten met de boot beschikt u over een tweepersoonsbuitenkajuit met stortbad en toilet.

Fascinerende reis naar een prachtig stuk natuur! Wegens het aanhoudend succes, opnieuw 2 afreizen!

De vorige Corsicareizen waren een schitterend succes! De deelnemers waren unaniem: dit is één van de mooiste reizen die we ooit maakten. Corsica wordt ook wel eens “Île de beauté” genoemd en terecht. Ongetwijfeld is dit wondermooie eiland één van de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen die men per autocar kan aandoen. Het zonovergoten Corsica biedt zijn gasten een verrukkelijk klimaat, een bijna altijd blauwe lucht, een weelderige flora, de meest schilderachtige bergdorpjes, typische steden, kleurrijke haventjes en vooral veel indrukwekkend natuurschoon.

Corsica, dat als een berg uit de Middellandse Zee rijst, is een aaneenschakeling van uitdagende bergen, grillige rotsen van rode graniet, dichte bossen en een prachtige kust. Daarenboven hebben de Corsicanen een lekkere keuken met Franse en Italiaanse specialiteiten en lekkere wijnen! Ontdek met de Meibloem dit zalige eiland! Het wordt één van uw mooiste reizen!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Orange.

Vertrek om 5u. Via Rijsel - Reims (koffiehalte) naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Daarna gaat het langs Lyon naar Orange voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Les Baux - Marseille.

Na het ontbijtbuffet verkennen we eerst kort Orange, een oude Romeinse stad. Vervolgens naar Les Baux voor een uitgebreid bezoek, één van de mooiste plaatsjes van de Provence. In dit historische dorp zijn heel wat winkeltjes gevestigd en kunnen diverse musea bezocht worden. Aansluitend brengen we nog een bezoek aan een klein, maar schitterend museum La Petite Provence, met een uitzonderlijke verzameling van Santons, die het dagelijks leven in de dorpjes van de Provence uitbeelden. Middagmaal.

Daarna gaat het naar Marseille, waar we omstreeks 17u30 inchecken (afvaart 19u) met de ferry van Corsica Linea naar Bastia. Avondmaal en overnachting aan boord in buitenkajuiten met toilet en stortbad.

Dag 3: Bastia - Murato - Saint-Florent - Porto-Vecchio.

Ontbijtbuffet aan boord. Omstreeks 7u komen we aan in Bastia, de 2de stad van Corsica. We maken kennis met de bergen van Corsica op weg naar het kerkje van Murato. Korte halte bij dit unieke Romaanse kerkje uit de 13de eeuw en daarna naar de  gezellige badplaats Saint-Florent. Een uurtje vrije tijd en vervolgens via het wijngebied van Patriminio en over de Col de Teghime naar Bastia. We maken hier een wandeling door de stad tot aan de pittoreske oude haven en de Genuese citadel. Na het  middagmaal langs de oostkust van Corsica naar Porto-Vecchio voor 3 overnachtingen in Hotel Golfe***.

Dag 4: Bonifacio.

We vertrekken om 9u15 naar Bonifacio, de meest zuidelijk gelegen stad van Corsica. Bonifacio, de ‘parel van Corsica’ is volgens velen het mooiste plekje van Corsica. Dat heeft uiteraard te maken met zijn ligging, hoog op de adembenemende kalkstenen kliffen, die soms 80 m boven de zee uitsteken. We starten met een boottochtje van 1 uur tussen de rotsen en naar de Blauwe Grot. Meteen hebben we vanop de rondvaartboot een prachtzicht op de bovenstad. Aansluitend nemen we het toeristentreintje naar de hoger gelegen citadelstad met oude kerken, mooie pleintjes en straatjes, onvergetelijke panorama’s en vele winkeltjes ... Vrij middagmaal.

In de late namiddag keren we terug naar Porto-Vecchio voor ofwel een verkenning van dit schilderachtig stadje ofwel een paar  uurtjes vrije tijd.

Dag 5: Porto-Vecchio - Sartène - Bavella Massief.

We vertrekken om 9u15 en maken in de voormiddag kennis met Sartène, één van de boeiendste kleine Corsicaanse stadjes. ‘De meest Corsicaanse van alle Corsicaanse steden’, met haar granieten vestingmuur, haar authentieke smalle straatjes, een leuk marktpleintje en zijn boeiende traditie, de procession de Catenacciu (de processie van de boeteling), waarvan de attributen tentoongesteld zijn in het kerkje.

Na het middagmaal worden we opnieuw ondergedompeld in de grandioze Corsicaanse natuur: we maken de populaire uitstap in de bergen naar het Bavella massief, ook wel de Corsicaanse Dolomieten genoemd. Via het woud en het stuwmeer van Ospedale en via Zonza bereiken we de Col de Bavella. Op een hoogte van 1.250 m nemen we tijd voor een onvergetelijk panorama op de beroemde ‘Aiguilles de Bavella’. Via een schitterende weg terug naar Porto-Vecchio.

Dag 6: Porto-Vecchio - Ile Rousse - vrije namiddag.

Vandaag verlaten we Porto Vecchio. Via de mooie kustweg rijden we langs een schilderachtige weg met een korte halte aan een middeleeuwse Genuese brug, langs Corte naar Ile-Rousse voor 3 overnachtingen in Hotel La Pietra. Dit verzorgde hotel met mooie kamers met zicht op de vuurtoren of de zee en een voortreffelijk restaurant, ligt op 500 m van het gezellige centrum. Middagmaal in het hotel en kamerverdeling.

Vrije namiddag in Ile-Rousse. Ons hotel ligt ideaal om te genieten van een vrije halve dag: aan de vuurtoren (mooie wandeling met schitterend panorama) en de haven en op 500 m van de gezellige oude stad met zijn strandpromenade en zijn vele winkels en terrassen.

Dag 7: Scala di Santa Regina - Col de Vergio - Porto - Ile-Rousse.

Een vroeg ontbijt en een dag vol grandioos natuurschoon! Via een spectaculaire bergroute door de woeste Scala di Santa Regina. 17 km genieten van een indrukwekkende kloof! Halte in het bergdorpje Calacuccia voor een koffie/toilet. Verder via het prachtige bos van Aitone naar de Col de Vergio. Tegen de middag komen we aan in het wondermooie haventje Porto. Vrij middagmaal.

Nieuw en inbegrepen:  boottocht in de Calanques van Piana. Deze boottocht laat u toe binnen te dringen tussen de Calanques van Piana en schitterende foto’s te nemen van dit natuurwonder, geklasseerd als Unescowerelderfgoed. (Onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden). In de late namiddag terug naar Ile-Rousse langs een andere mooie weg.

Dag 8: Calvi - de Balagna met St. Antonio.

Na het ontbijt vertrek naar Calvi, de hoofdstad van de Balagna, het ‘Saint-Tropez’ van het eiland met een indrukwekkende citadel, een mooie promenade, een jachthaven en gezellige winkelstraten.

Na het middagmaal in Calvi, maken we een uitstap naar de vruchtbare Balagna, ook wel ‘de tuin van Corsica’ genoemd omwille van de vele olijfboomgaarden. We komen voorbij talrijke bergdorpjes, zoals Calenzana, een sfeervol stadje te midden de olijf- en amandelgaarden. Uiteindelijk bereiken we het ‘arendsnest’ St. Antonio, één der eigenaardigste dorpjes van Corsica. Via Pigna en het dominicanenklooster van Corbara naar onze verblijfplaats Ile-Rousse.

Dag 9: Corte - Ajaccio.

Na het ontbijt naar Corte, de oude hoofdstad van Corsica. Deze stad ligt tussen de hoogste bergen van Corsica o.a. aan de Monte Rotondo op een hoogte van 2.625 m. Met een toeristisch treintje bereiken we het hooggelegen centrum, met zijn gezellige pleintjes en steegjes en zijn uitzichttoren waar je kunt genieten van een fantastisch panorama op de citadel en de omringende bergen. Middagmaal. Daarna naar de hoofdstad Ajaccio voor inscheping naar Marseille.

Dag 10: Marseille - Tielt.

Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst voorzien in Marseille omstreeks 7u. Via de autosnelweg richting Orange naar Macon voor het middagmaal. In de namiddag via Dijon - Reims - Rijsel naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 22u.

P.S. Tijdens de reis in september gebeuren de ferryaankomsten omgekeerd. Op dag 2 vaart de ferry van Marseille naar Ajaccio en op dag 9 van Bastia naar Marseille. Het programma blijft nagenoeg gelijk. Alleen op de betrokken dagen zijn er lichte wijzigingen.

Meibloem-troef

Wijn bij de middagmalen in Corsica inbegrepen. Verzorgde diners op de ferry met wijn inbegrepen.