M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Costa Brava & Rosas

10 dagen  -  za 25 september t/m ma 4 oktober
Costa Brava & Rosas

Reisformule

Datum

10 dagen | za 25 september t/m ma 4 oktober 2021

Prijs per persoon

€ 1184 op basis van 2 p. kamer
€ 230 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal, uitgezonderd dag 6 in Barcelona.

Inbegrepen

Alle uitstappen, alle inkomgelden, wijn bij de maaltijden in Rosas.

Niet inbegrepen

Tafeldranken tijdens de heen- en terugreis, het middagmaal dag 6.

Hotel ***

Hotel Prestige Coral Platje *** is één van de beste hotels van Rosas. Prachtig gelegen langs de zee en op wandelafstand van het centrum, te bereiken via de zeeboulevard. We reserveerden kamers met zicht op zee. Alle kamers zijn voorzien van badkamer, haardroger, telefoon, TV, frigo, airco. Alle maaltijden zijn op basis van buffet, wijnen inbegrepen. Verder is er gratis Wi-Fi, een zwembad, een terras, een tuin en een bar.

Mooie najaarsreis met bezoeken aan Empúries - Cadaques - Figueras (Dali) - Barcelona - Collioure - vulkanen van Garrotxa.

Rosas is een oud vissersplaatsje dat na 1950 uitgegroeid is tot een moderne badplaats. Het ligt op minder dan 40 km van de Franse grens en is één van de meest favoriete bestemmingen aan de Costa Brava. Rosas bekoort met een heerlijk klimaat, een fantastisch strand, gezellige winkelstraatjes, pittoreske landschappen en vooral ook vele mogelijkheden tot boeiende uitstappen naar o.a. Empúries, Figueras, Cadaques, Barcelona, het Franse Collioure en ook schitterende landschappen zoals de vulkanen van Garrotxa. Een zonnige vakantie met een ideale ligging voor een aantal boeiende uitstappen en de nodige vrije tijd voor ontspanning in het sympathieke Rosas.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Orange.

Vertrek om 5u. Via Rijsel - Reims (koffiehalte) naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Daarna over Mâcon, Lyon naar Orange voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Orange - Rosas.

Na het ontbijt gaat het verder door de Languedoc richting Spaanse grens, die we bereiken bij Le Perthus. Verder tot Rosas waar we aankomen omstreeks 13u.

Na het middagmaal en check-in van de kamers heeft u een vrije namiddag om onze pittoreske verblijfplaats te verkennen: het strand, de haven, de gezellige winkelstraatjes, de monumentale citadel nog gebouwd door ‘onze’ Karel V. Voor het avondmaal wordt een ‘apéritif de bienvenue’ aangeboden.

Dag 3: Ruïnes van Empúries - Cadaques - Sant Pere de Rodes.

Vandaag bezoeken we een archeologisch hoogtepunt van de Costa Brava: de ruïnes van Empúries. Al in de 6de eeuw voor Christus werd hier door de Grieken een kolonie gesticht, Emporion. We zien er de resten van een tempel, zuilengang, agora, … Een interessant bezoek! Terug naar het hotel voor het middagmaal.

In de namiddag naar Cadaques, dat bekend staat als één van de mooiste dorpjes van de Costa Brava. In het verleden was Cadaques een vissers- en wijndorpje, maar in de 20ste eeuw werd het ontdekt door kunstenaars zoals Picasso en vooral Dalí en in hun spoor kwamen de toeristen. In de charmante steegjes van het witte dorp is het heerlijk flaneren tussen de kunstgalerijtjes en andere winkeltjes, en vanop de hoger gelegen kerk Santa Maria krijg je een adembenemend zicht op de baai van Cadaques. Prachtige rit naar Sant Pere de Rodes. Daarna terug naar ons hotel.

Dag 4: Vulkaangebied van La Garrotxa - Besalú.

Na het ontbijt maken we een rit in een koets door de ‘Fageda d’en Jordà’, één van de mooiste beukenbossen van het land, gelegen op een versteende lavastroom van de vulkaan ‘del Croscat’. Middagmaal ter plaatse.

Daarna ontdekken we Besalú, een droom van een plaatsje en zonder twijfel één van de best bewaarde middeleeuwse dorpjes in Spanje. Het historische centrum kom je binnen langs de versterkte brug uit de 12de eeuw en dan ontdek je langs de leuke smalle straatjes en pleintjes de mooiste verzameling gebouwen uit de 12de eeuw: resten van de middeleeuwse stadsmuur, talrijke middeleeuwse huizen, kleine romaanse kerkjes …

Dag 5: Castelló d’Empuries - Empuriabrava - vrije namiddag.

Na het ontbijt rijden we naar Castelló d’Empúries. We bezoeken er de Basilica de Santa Maria en wandelen door het dorpje. Wie wil kan facultatief het Museu d’Historia bezoeken. Daarna rijden we door Empuriabrava, het Venetië van Spanje! Het stadje bevat wel 25 km bevaarbare kanalen op een gebied van 500 ha en is daardoor zelfs de grootste jachthaven van Europa. Terug naar ons hotel voor het middagmaal. Vrije namiddag.

Dag 6: Barcelona.

Vandaag een daguitstap naar Barcelona, de hoofdstad van Catalonië. In de voormiddag rijden we naar de heuvel van Montjuïc met de Olympische installaties van 1992 en een panorama over de stad. Daarna verkennen we de Ramblas met de middeleeuwse wijk Barrio Gottico en de beroemde levensmiddelenmarkt La Boqueria.

Vrij middagmaal en daarna naar het hoogtepunt van Barcelona, de onvergelijkbare Sagrada Familia met rondleiding buiten én binnen.

Dag 7: Côte Vermeille met Collioure - vrije namiddag.

Vandaag verkennen we een prachtig hoekje Frankrijk: de Côte Vermeille, een streek vol kleine vissersplaatsjes en wijngaarden. We bezoeken er het bekende Collioure, even mooi als beroemd en met de erenaam ‘juweeltje van de Côte Vermeille’. De roze koepel met zijn opvallende klokkentoren, het koninklijk paleis en de mooie haven met zijn kleurrijke bootjes hebben niet alleen beroemde schilders aangetrokken, maar tegenwoordig ook vele toeristen die verrukt zijn door dit voormalig Spaans stadje. 

We eindigen deze voormiddag met een bezoek aan een plaatselijk ansjovisbedrijf, de specialiteit van Collioure. Terug naar het hotel voor het middagmaal en vrije namiddag. 

Dag 8: Figueras - Peralada.

In de voormiddag rijden we naar Figueras voor een bezoek aan het Theater-museum van de fantastische schilder Salvador Dali, het meest bezochte museum van Spanje na het Pradomuseum in Madrid.

Middagmaal in het hotel en daarna wacht ons een bezoek aan het museum van het kasteel van Peralada. Het bezoek is waanzinnig interessant. Niet alleen een prachtig museum met o.a. een schitterende bibliotheek, maar ook de meest indrukwekkende collectie van Catalaans keramiek en kristal. De rondleiding eindigt in een wijnmuseum in de kelderverdieping, waar we kunnen genieten van een glas sprankelende cava.

Dag 9: Rosas - Orange.

Onze laatste voormiddag in Rosas, met gelegenheid om te flaneren op de bekende kleurrijke markt achter de citadel. Middagmaal in het hotel en daarna via Perpignan en Narbonne naar Orange voor avondmaal en overnachting. 

Dag 10: Orange - Tielt.

Na het ontbijt via Lyon naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Verder over Reims en Rijsel terug naar Tielt.

Meibloem-troef

Alle kamers in ons verblijfshotel in Rosas hebben zicht op zee. Bij alle maaltijden in Spanje zijn de tafeldranken inbegrepen.