M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

De boer op in de Achterhoek

4 dagen  -  ma 16 augustus t/m do 19 augustus
Agroreis
De boer op in de Achterhoek

Reisformule

Datum

4 dagen | ma 16 t/m do 19 augustus 2021 

Prijs per persoon

€ 556 op basis van 2 p. kamer
€ 32 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Plaatselijke gidsen, inkomgelden, verrassingstocht, degustaties

Niet inbegrepen

Tafeldranken

Hotel ***

De huisslogan van hotel Hof van Gelre is “wij maken het verschil”. En of ze dat daar doen! De inzet van het voltallige personeel zorgt voor een ongekende dienstverlening en persoonlijke toets. Kamers met alle comfort. Dagelijks driegangenmaaltijd en ontbijtbuffet. Het hotel beschikt over binnenzwembad. Wi-Fi-ontvangst op de kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes.

Voor al wie interesse heeft in veeteelt, akker- en wijnbouw… en graag streekspecialiteiten proeft!

De ‘Achterhoek’ is alles behalve een streek die wat achterop gebleven is. Geen enkele streek in Nederland kent zoveel kastelen en weelderige landgoederen als de Achterhoek, van oudsher een écht landbouwgebied. De monumentale boerderijen liggen verspreid in het typische coulissenlandschap en jaarrond worden er de mooiste streekproducten met vakmanschap en passie verbouwd, geteeld en bereid. Ontdek en proef samen met ons het gastvrije Achterland!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Erve Kots & kaasboerderij Weenink - Lochem.

Vertrek om 7u. We rijden naar het dorpje Lievelde. Bij aankomst worden we ontvangen in de gezellige herberg Erve Kots waar ook het middagmaal voorzien is. Het bijhorende openluchtmuseum geeft je een beeld van hoe de boer vroeger werkte en leefde. Een plaatselijke gids zorgt er voor de nodige uitleg en anekdotes. In de kaasboerderij Weenink ontdekken we het proces van het kaasmaken. Rondleiding langs de melkrobot, gevolgd door degustatie van huisgemaakte kazen.

Dag 2: Varkenshouderij Kelholt en Distilleerderij de Bronckhorst.

‘s Voormiddags bezoek aan de varkenshouderij Kelholt in Lochem. Dit bedrijf verzorgt en kweekt zijn dieren op geheel biologische wijze. Tijdens het bezoek vertellen de eigenaars met veel passie over hun werkwijze. Middagmaal. ’s Namiddags rijden we naar Zelhem voor een bezoek aan distilleerderij de Bronckhorst. Hier gelooft men in circulaire en duurzame landbouw: alle ingrediënten van hun producten komen van Achterhoekse bodem of worden zelf gekweekt. Meester-distillateur Erik vertelt je graag z’n verhaal en laat je uiteraard proeven van o.a. whisky, gin, eau-de-vie … 

Dag 3: Wijnhoeve Kunneman en Ootmarsum.

Wist je dat de Achterhoek dé wijnstreek van Nederland is? Verspreid over de streek vind je zo’n 20 wijngaarden en wij bezoeken die van de familie Zieverinck in Geesteren. Ook hier ligt de nadruk op zoveel mogelijk natuurlijke teelt met o.a. onkruidbestrijding zonder chemicaliën, gebruik van insecten, … om zo tot verrassende smaken te komen. Uitleg door de eigenaars gevolgd door proeverij en aankoopmogelijkheid. Na het spelen van een partijtje wijngaardgolf schuiven we aan voor een warm/koud buffet.

’s Namiddags gaan we verpozen in Ootmarsum. Dit sprookjesachtige plaatsje is bekend als hét kunststadje van Oost-Holland omwille van de talrijke galerijtjes, souvenirwinkeltjes en glasateliers.

Dag 4: IJshoeve Dommerholt - Tielt.

In de ijshoeve Dommerholt krijg je een voorstelling over de ontwikkeling van het bedrijf en vanuit de skybox heb je zicht op de stallen en de voederinstallatie voor het vee. We proeven er van een huisgemaakt ijsje om daarna een verrassingstochtje rondom Borculo te maken.

‘s Middags wacht je nog een heus boeren- en ijsbuffet alvorens de terugrit naar Tielt aan te vangen. Thuiskomst ca. 20u30.