M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

De Spessart

5 dagen  -  zo 18 juli t/m do 22 juli
Nieuw!
De Spessart

Reisformule

Datum

5 dagen | zo 18 t/m do 22 juli 2021

Prijs per persoon

€ 716 op basis van 2 p. kamer
€ 80 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle uitstappen en vermelde inkomgelden.

Niet inbegrepen

Tafeldranken

Hotel ***

We vinden ons gezellig familiehotel Jägerhof rustig gelegen aan de rand van het kleine plaatsje Weibersbrunn, middenin de fraaie natuur van de Spessart. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, haardroger en TV. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en beschikt over een lift, een gezellige ‘stube’ en een mooi terras en tuin. In het restaurant vindt u ´s morgens een extra uitgebreid ontbijtbuffet en ´s avonds een lekker en verzorgd 4-gang keuzemenu.

Groene, idyllische en veelzijdige regio in het noorden van de deelstaat Beieren.

De Spessart is een groene streek in het centrum van Duitsland, ongeveer halfweg tussen Frankfurt en Würzburg en in het zuiden begrensd door de Main. De streek behoort tot de grootste samenhangende loofbosgebieden in Europa en heeft ook op vlak van cultuur heel veel te bieden. We vinden er burchten en kastelen zoals het waterslot Mespelbrunn. Bezienswaardig zijn ook de schilderachtige steden Würzburg, Lohr am Main en Miltenberg met hun middeleeuwse stadskernen. De Frankische culinaire specialiteiten mogen tijdens deze reis ook niet ontbreken: in ons verblijfshotel verwent de familie Roth ons met heerlijke gerechten en tijdens onze excursies komen ook de Frankische wijnen ruimschoots aan bod. Kortom, een mooie vakantie dicht bij huis maar toch zo verrassend!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Maria Laach - Seligenstadt - Weibersbrunn.

Vertrek om 7u. Via Brussel - Luik (ontbijtstop) rijden we naar Maria Laach voor het middagmaal. Daarna verder naar Seligenstadt aan de Main. De vele kleurrijke vakwerkhuizen en de basiliek met kloostertuin wenken uitnodigend. Na een  verkennende wandeling en wat vrije tijd rijden we verder naar ons verblijfshotel in Weibersbrunn. Welkomstaperitief, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Würzburg.

Gelegen tussen wijnbergen, direct aan de Main vinden we Würzburg, een levendige en aantrekkelijke universiteitsstad. Hoog boven de stad ligt de vesting Mariënberg, maar het architectonisch hoogtepunt is de residentie van de vorstbisschop die sinds 1981 een plaats heeft op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is hier dat we ons bezoek starten. Een lokale gids maakt ons wegwijs in dit prestigieus barokke gebouw. Middagmaal ter plaatse.

In de namiddag bezoek aan het gerenommeerd landgoed Juliusspital. We leren meer over de Frankische wijncultuur tijdens een rondleiding. We besluiten ons bezoek met een degustatie van 3 wijnen.

Tot slot nemen we vanuit Würzburg de boot naar Veitshöchheim. Tijdens deze 45 minuten durende vaart genieten we niet alleen van de mooie zichten, maar ook van een lekkere koffie met gebak. Na aankomst pikt de autocar ons op en rijden we terug naar ons verblijfshotel.

Dag 3: Waterslot Mespelbrunn - Lohr am Main.

Vandaag staat alles in het teken van de ‘sprookjesachtige Spessart’. In de voormiddag bezoeken we het mooie waterslot Mespelbrunn. Dit romantische kasteel wordt de parel van de Spessart genoemd en werd gebouwd in de 15de eeuw. We bezoeken het overgeblevene en oudste deel. Verder naar ‘Sneeuwwitjesstad’ Lohr am Main voor het middagmaal. In deze betoverende historische stad maken we een wandeling en leren we meer over Sneeuwwitje, het bekende sprookje door de gebroeders Grimm.

Ook een bezoek aan kasteel Lohr met het befaamde Spessartmuseum staat op het programma. Na wat ‘flaneertijd’ terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting. 

Dag 4: Bronnbach - Wertheim am Main - Miltenberg.

Via een mooie route rijden we naar Bronnbach. Dit dorpje ontstond in het Spessartwoud rondom de cisterciënzerabdij die hier in 1153 gesticht werd. Oorspronkelijk was dit niet meer dan een houten optrekje. Vandaag zien we een prachtig bouwwerk in romaanse, gotische en barokke stijl. We eindigen ons bezoek in de vinotheek waar we proeven van een lekker glaasje Frankenwijn.

Daarna via een mooie route langs de Tauber naar Wertheim, gelegen aan de monding van de Tauber in de Main. Middagmaal. Deze mooie stad pronkt met zijn historisch centrum en schilderachtige vakwerkhuizen. Blikvanger is de 12de eeuws burchtruïne die hoog torent boven de stad. Een toeristisch treintje loodst ons langs alle bezienswaardigheden.

We eindigen onze dag in Miltenberg. Dit pittoreske stadje beschikt over één van de mooiste marktpleinen van Duitsland. Na wat vrije tijd keren we terug naar ons verblijfshotel. Deze avond worden we verwend met muziek en dans, ambiance verzekerd!

Dag 5: Aschaffenburg - Idstein - Tielt.

Onze laatste dag in het mooie Spessart. Alvorens we huiswaarts keren, brengen we een bezoek aan Aschaffenburg. We zien er het indrukwekkende renaissanceslot Johannisburg, voormalig paleis van de keurvorsten van Mainz. Via een mooie wandelweg naar het Pompejanum, een prachtige Romeinse villa gebouwd in opdracht van Ludwig I (enkel buitenbezoek). Daarna verlaten we Aschaffenburg en rijden verder naar Idstein voor het middagmaal. Via Bonn en Aachen (vrije avondstop) rijden we terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 20u. 

Meibloem-troef

Troef van deze reis is ons uitstekend verblijfshotel. De familie Roth zorgt ervoor dat u zich hier helemaal thuis voelt en elke avond wordt u culinair verwend door hun uitstekende chefkok.