M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Denemarken

Reisformule

Datum

7 dagen | zo 11 augustus t/m za 17 augustus 2019

Prijs per persoon

€ 1.316 op basis van 2 p. kamer
€ 306 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Deze rondreis geschiedt in halfpension, d.i. avondmaal, overnachting, ontbijtbuffet.

Inbegrepen
  • Alle vermelden inkomgelden en bezoeken zoals: ferryboot Himmelbjerget - Silkeborg, Den Gamle By in Aarhus, geboortehuis en museum Hans Christian Andersen en Vikingschipmuseum.
  • Ook de ferry Rodby - Puttgarden is inbegrepen.
Niet inbegrepen

Middagmalen en tafeldranken.

Hotels ***(*)

Gedurende deze rondreis verblijven we in kwalitatieve 3- en 4-sterrenhotels. Alle hebben comfortabele kamers die beschikken over alle moderne comfort zoals bad/douche, WC, telefoon, televisie, … 

Munt

Deense Kroon

Maak kennis met Denemarken, één van de gelukkigste landen ter wereld!

Welkom in het zuidelijkste en meest Europees aandoende land van Scandinavië bestaande uit meer dan 480 eilanden, waarvan ongeveer zo’n 100 bewoond: Denemarken! Dit land is de bakermat van de Vikingen, de Kleine Zeemeermin, LEGO, Deens design en krimi’s. We vinden hier een aangename mix van historische en moderne cultuur. Verken de hoofdstad van Jutland en tevens stad van de glimlach: Aarhus (Culturele Hoofdstad 2017!), geniet van de fantasiewereld van de beroemdste landgenoot en sprookjesschrijver
Hans Christian Andersen, ontdek de invloeden van de onbehouwen Vikingen en bewonder de moderne architectuur in het levendige en gezellige Kopenhagen. Velkommen til Danmark!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Ribe.

Vertrek om 5u30. We rijden via Venlo (ontbijtstop) naar de omgeving van Bremen voor een vrij middagmaal. Verder via Hamburg - Flensburg naar Ribe voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Ribe - Kongernes Jelling - Aarhus.

Deze voormiddag bezoek aan Ribe, oudste stad van Denemarken en zelfs gans Scandinavië! Deze stad heeft prachtige gebouwen, waaronder een middeleeuwse kathedraal met prachtige 16de eeuwse fresco’s. Vanaf de 14de eeuwse toren heeft u een adembenemend uitzicht op het vlakke land en op de Waddenzee.

Na de vrije lunch rijden we naar Kongernes Jelling, een afdeling van het Nationaal Museum. Jelling is de zetel van de Vikingkoningen en hier hoor je alles over de tijd van Harald Blauwtand en Gorm de Oude en bekijken we machtige runenstenen. Een interessant bezoek! Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel in Aarhus voor de komende 2 nachten.

Dag 3: Aarhus - Himmelbjerget - Silkeborg - Aarhus.

Na het ontbijtbuffet bezoek aan de 2de stad van Denemarken: Aarhus. Aarhus staat bekend als de stad met de glimlach en was in 2017 nog Culturele Hoofdstad. We doen een sightseeing per autocar. Zo rijden we langs o.a. het Marselisborg Slot (zomerresidentie van de Koninklijke familie), de Domkirken, het stadhuis, DOKK1 (multifunctionele bibliotheek), ARoS kunstmuseum, … vrije lunch.

In de namiddag excursie naar “Himmelbjerget” in Ry, met zijn 147 m is dit het 2de hoogste punt van Denemarken. We maken er een boottocht van ongeveer 1u15 van Hjejlen op de mooie meren van Himmelbjerget naar het centrum van Silkeborg. Opnieuw per autocar terug naar Aarhus.

Dag 4: Aarhus - Odense.

Na het ontbijtbuffet ontdekken we verder Aarhus met een bezoek aan de oude stad ‘Den Gamle By’. Den Gamle By (letterlijk: Het oude stadje) is een openluchtmuseum in Aarhus. Het is gelegen te midden van de Botanische tuinen van Aarhus en omvat 75 historische gebouwen afkomstig van 20 gemeenten uit het gehele land. Vrije lunch.

In de namiddag doorreis naar Odense. Odense is één van de oudste steden van het land en de naam is afgeleid van de Scandinavische god ‘Odin’, die vereerd werd door de Vikingen. Eenmaal aangekomen doen we een eerste stadsverkenning in het geboortedorp van Hans Christian Andersen.

Dag 5: Odense - Roskilde - Kopenhagen.

In de voormiddag bezoek aan het geboortehuis van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. De beroemdste schrijver van Denemarken werd in 1805 in dit huis geboren. We zien o.a. de studeerkamer van de schrijver met talloze notities en brieven van hem.

Na de vrije lunch rijden we verder naar Roskilde via de imposante Storebaeltsbroen brug, die verbindt sinds 1998 de twee grootste Deense eilanden, Seeland en Funen. Roskilde werd in de 10de eeuw gesticht door de Vikingen en was de eerste hoofdstad van Denemarken. Het is dan ook niet te verwonderen dat we hier het indrukwekkende Vikingschipmuseum terugvinden. In dit museum kunnen we 1.000 jaar oude schepen bewonderen! De Vikingschepen zijn in prima staat en geven een goede indruk hoe de Vikingen hun boten bouwden. Na het bezoek rijden we verder naar de huidige hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen.

Dag 6: Kopenhagen - Maribo.

Na ons ontbijtbuffet sightseeing per autocar in deze prachtige stad. We rijden o.a. langs hét symbool van Denemarken: de geliefde Kleine Zeemeermin, de Koninklijke Residentie Amalienborg Slot waar de Koninklijke familie haar winterresidentie heeft en waar u de ‘Livgarden’ of de Koninklijke wacht ziet, ...

Na de vrije lunch verdere verkenning van Kopenhagen waarbij we o.a. het gezellige Nyhavn bezoeken met zijn kleurrijke koopmanshuizen. Omstreeks 16u doorreis naar ons hotel in Maribo voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: Maribo - Tielt.

Na het ontbijtbuffet keren we opnieuw huiswaarts. Vanaf Rodby nemen we de ferry naar Puttgarden. Via Lübeck - Hamburg - Dortmund (middagmaal onderweg) rijden we opnieuw richting Venlo (vrije avondstop) naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u30.