M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Devon

6 dagen  -  zo 30 mei t/m vr 4 juni
Nieuw!
Devon

Reisformule

Datum

6 dagen | zondag 30 mei t/m vrijdag 4 juni 2021

Prijs per persoon

€ 855 op basis van 2 p. kamer
€ 210 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. avondmaal, overnachting en ontbijt + 1x full afternoon tea als lunch dag 5.

Inbegrepen

Alle vermelde bezoeken en uitstappen. Een typische full afternoon tea op dag 5.

Niet inbegrepen

5 lunches, tafeldranken bij alle maaltijden en facultatieve bezoeken.

Hotel ****

Ons verblijfshotel is Mercure Exeter Southgate, gelegen in het hartje van de stad Exeter op wandelafstand van diverse bezienswaardigheden. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort : douche/bad en toilet, haardroger, kluisje, telefoon, airco, radio, koelkast, en koffie/thee faciliteiten. Er is een lift en een gezellige bar. Het hotel beschikt over een verwarmd zwembad, een bubbelbad, een sauna en een fitness.

Munt

Britse Pond (£)

Reisdocumenten

Een geldig identiteitskaart volstaat.

Ontdekking van de 'English Riviera'.

Golvende weiden, zandstranden en ruig heideland maken van het graafschap Devon één van de meest aantrekkelijke Britse vakantiebestemmingen. Tijdens deze 6-daagse kozen we voor pittoreske dorpen, routes door een mooie natuur, historische steden, tuinen en afwisselingsvolle interessante bezoeken. Er is Plymouth, havenstad waaruit beroemde zeevaarders (v.b. Captain James Cook) het ruime sop kozen, onze middeleeuwse verblijfstad Exeter met zijn schitterende kathedraal en Torquay waar we in de voetsporen van Agatha Christie treden. We ontdekken ook de noordkust van Devon  met het pittoreske kustdorp Clovelly en bezoeken o.m. Powderham Castle, Rosemoor Garden, grotten, een gevangenis museum en nog veel meer. Ontdek het allemaal tijdens deze reis!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Marlborough - Avebury - Castle Combe - Exeter.

Vertrek om 5u30. Via de snelwegen rijden we naar Calais voor overtocht met de shuttle naar Folkestone. Eénmaal op Britse bodem rijden we naar het gezellige historische marktstadje Marlborough voor vrij middagmaal.

Na de middag houden we even halt aan de mysterieuze stone circle van Avebury. Een wandelingetje in Castle Combe, nog gelegen in de Cotswolds en uitgeroepen tot het mooiste dorp van Engeland, mag hier niet ontbreken. Via Cheddar rijden we verder naar ons verblijfshotel in Exeter voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: The ‘English Rivièra’.

Na het ontbijtbuffet zijn we klaar voor een uitstap naar de English Rivièra. Neem de kustlijn van de Côte d’Azur, plak daar het landschap van Bretagne op en overgiet alles met een Engelse saus van cottages met strooien daken, rozentuinen en Victoriaanse manors. Et voilà! Je hebt één van de mooiste streken van Europa! Bezoek aan de thuisbasis van de Graven van Devon: Powderham Castle. Het interieur van de ‘bescheiden’ woonst is een bezoek zeker waard. Vrije wandeling op het prachtige domein.

Verdere doorreis naar Torquay, geboortestad van Agatha Christie en belangrijkste badplaats aan de English Rivièra met mild klimaat door de golfstroom. Vrij middagmaal. Dan gaan we op zoek naar de roots van schrijfster Agatha Christie en duiken nog verder het verleden in tijdens een bezoek aan de Kents Cavern. Geleide rondleiding doorheen deze geologische merkwaardigheden van de oudste woonplaats in GB. Nadien voorzien we vrije tijd langsheen de prachtige wandeldijk van Torquay. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Barnstaple - Clovelly - Rosemoor Garden.

Vandaag focussen we ons op het noorden van het graafschap Devon. We starten met een rit doorheen het typische landschap naar Barnstaple en ontdekken tijdens een wandeling de verborgen parels van deze marktstad. Daarna rijden we verder naar het fotogenieke Clovelly, dorpje aan de kust behorend tot de mooiste in Devon. Hier bleef de tijd stil staan. We kuieren langsheen de verkeersvrije kasseistraten en voorzien voldoende tijd voor vrije lunch. Dit unieke dorp met de witte 16de eeuwse cottages werd gebouwd op een hooggelegen heuvel en biedt adembenemende uitzichten op zee en haven.

In de namiddag rijden we naar Rosemoor Garden, één van de mooiste tuinen in Devon en de moeite waard in elk seizoen. Eenjarige planten werden in Victoriaanse stijl verwerkt in motieven. Je vindt er meer dan 4.000 plantensoorten. De 3,2 ha tuin met grote vijver en verschillende tuinkamers alsook 13 ha landbouwgrond schonk Lady Palmer in 1988 aan de Royal Horticulture Society. De mediterrane tuin en de cottage garden zijn bijzonder mooi. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 4: Dartmoor National Park - Buckland Abbey - Plymouth.

We trekken vandaag de prachtige natuur van Dartmoor National Park in. Onze autocar brengt ons tot in Princetown waar we een bijzonder bezoek brengen aan het Dartmoor Prison Heritage Center. Daarna trekken we naar Buckland Abbey, ooit een machtige cisterciënzerabdij maar na de opheffing van de kloosters, de thuis van o.a. Sir Francis Drake. Vrij middagmaal op de kaaien van de Royal William Yard in Plymouth. Vanaf deze haven vertrok The Mayflower, een Engels zeilschip, in 1620 met de eerste Engelse Puriteinen (de Pilgrim Fathers) naar Amerika.

In de namiddag kan u genieten van vrije tijd aan de haven of u kan kiezen voor een facultatief bezoek aan Devonport Naval Heritage Center of het kleinere Mayflower museum of het National Marine Aquarium. We eindigen deze dag in het historische hart van de stad met keuze tussen geleide wandeling met uw reisleider of vrije tijd voor terrasje of shopping. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: Exeter.

Vandaag verkennen we onze verblijfstad Exeter. Er valt heel wat te bekijken: alleen al Exeter Cathedral, zetel van de Anglicaanse bisschop van Exeter, is de moeite waard. We wandelen langs het traject van de middeleeuwse stadsomwalling, kuieren door het historische havenkwartier en brengen een bezoek aan Tuckers Hall, gildhuis van de voormalige lakennijverheid. Als lunch zorgen we voor een typische full afternoon tea. Wie durft, kan ook mee op verkenning in de ondergrondse gangen van de stad (facultatief). Uiteraard voorzien we ook de nodige vrije tijd voor shopping en verkenning op eigen houtje. Avondmaal en overnachting.

Dag 6: Exeter - Stourhead - Tielt.

Vandaag keren we terug naar huis maar zetten eerst nog koers naar Stourhead. Hier brengen we een bezoek aan het landhuis en de daarbij horende tuinen. Deze schitterende landschapstuin is het mooist in het voorjaar, de verschillende bomen hebben hun frisse blaadjes en er zijn rododendrons, camelia’s en magnolia’s. Het landgoed heeft een meer en een prachtige tuin met follies zoals een kruis, een grot, een tempel … De tuin behoorde ooit tot de familie Hoare maar is al geruime tijd in handen van The National Trust. Vrije lunch ter plaatse. Via Stonehenge terug naar de autosnelwegen richting Folkestone voor Shuttle overtocht naar Calais. Thuiskomst in Tielt is voorzien ca. 22u.