M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Devon 2021

6 dagen  -  zo 30 mei t/m vr 4 juni
Devon 2021

Reisformule

Datum

6 dagen | zondag 30 mei t/m vrijdag 4 juni 2021

Verblijfsformule

Halfpension, d.i. avondmaal, overnachting en ontbijt + 1x full afternoon tea dag 5.

Inbegrepen

Alle vermelde bezoeken en uitstappen en een typische full afternoon tea als lunch op dag 5.

Niet inbegrepen

5 Lunches en tafeldranken bij alle maaltijden, facultatieve bezoeken.

Hotel ****

Ons verblijfshotel is Mercure Exeter Southgate, gelegen in het hartje van de stad Exeter op wandelafstand van diverse bezienswaardigheden. De goed geïsoleerde kamers zijn voorzien van alle moderne comfort : douche/bad en toilet, haardroger, toiletartikelen, kluisje, telefoon, airco, wekker/wekdienst, radio, koelkast, bureau, strijkvoorzieningen, koffie/thee faciliteiten,... Er is een lift en een gezellige bar. Zwemliefhebbers nemen best hun zwemgerief mee want het hotel beschikt over een verwarmd zwembad en een bubbelbad, een sauna en een fitness.

Munt

Pond Sterling (£)

Ontdekking van de 'English Riviera'.

Golvende weiden, zandstranden en ruig heideland maken van het graafschap Devon één van de meest aantrekkelijke Britse vakantiebestemmingen. Tijdens deze 6-daagse kozen we voor pittoreske dorpen, routes door een mooie natuur, historische steden, tuinen en afwisselingsvolle interessante bezoeken. Er is Plymouth, havenstad waaruit beroemde zeevaarders (v.b. Captain James Cook) het ruime sop kozen, onze middeleeuwse verblijfstad Exeter met zijn schitterende kathedraal en Torquay waar we in de voetsporen van Agatha Christa treden. We ontdekken ook de noordkust van Devon  met het pittoreske kustdorp Clovelly en bezoeken o.m. Powderham Castle, Rosemoor Garden, grotten, een gevangenis museum en nog veel meer. Ontdek het allemaal tijdens deze reis!

 

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Marlborough - Avebury - Castle Combe - Cheddar - Exeter.

Vertrek om 5u30. Via de autosnelwegen rijden we naar Calais voor overtocht met de shuttle naar Folkestone. Eénmaal op Britse bodem rijden we naar het gezellige historische marktstadje Marlborough voor vrij middagmaal.

Na de middag houden we even halt aan de mysterieuze magische stone circle van Avebury. Een wandelingetje in Castle Combe, nog gelegen in de Cotswolds en uitgeroepen tot het mooiste dorp van Engeland, mag hier natuurlijk niet ontbreken. Verdere doorreis naar Cheddar, niet alleen gekend voor zijn cheddar kaas maar ook voor de Cheddar Gorge, een uniek stukje geologie. We volgen de route doorheen de Cheddar Gorge en proeven onderweg ook Cheddar kaas. Verdere doorreis naar Exeter naar ons verblijfshotel Mercure Southgate **** voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: de “English Rivièra”.

Na het ontbijtbuffet zijn we klaar voor een uitstap naar de English Rivièra. Neem de kustlijn van de Côte d’Azur, plak daar het landschap van Bretagne op en overgiet alles met een Engelse saus van cottages met strooien daken, rozentuinen en Victoriaanse manors. Et voilà! Je hebt één van de mooiste streken van Europa! Bezoek aan de thuisbasis van de Graven van Devon : Powderham Castle. Het interieur van de ‘bescheiden’ woonst is een bezoek zeker waard. Vrije wandeling op het prachtige domein met hertenpark. Verdere doorreis naar Torquay, geboortestad van Agatha Christie en belangrijkste toeristische badplaats aan de English Rivièra met mild klimaat door de golfstroom.

Vrij middagmaal, keuze uit vele snacks en eetgelegenheden aan de dijk. We gaan er ook op zoek naar de roots van schrijfster Agatha Christie maar duiken nog verder het verleden in tijdens een bezoek aan de Kents Cavern. Geleide rondleiding doorheen  deze geologische merkwaardigheden van de oudste woonplaats in GB. Nadien voorzien we vrije tijd om even op adem te komen langsheen de prachtige wandeldijk van Torquay. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Barnstaple - Clovelly - Rosemoor Garden.

Vandaag focussen we op het noorden van het graafschap Devon. We starten met een rit doorheen het typische landschap naar Barnstaple, een typische marktstad met enkele verborgen parels. Onze reisleider neemt ons mee op stap doorheen de stad. Daarna rijden we verder naar het fotogenieke Clovelly, dorpje aan de kust behorend tot de mooiste in Devon. Hier bleef de tijd stilstaan. We kuieren langsheen de typische (verkeersvrije) kasseistraten en voorzien voldoende tijd voor vrije lunch. Dit unieke dorp met de witte 16de eeuwse cottages werd gebouwd op een heuvel en biedt adembenemende uitzichten op zee en haven, die vanaf het hoogste punt van het dorp op 122 m diepte ligt. Busparking op het hoogste punt van Clovelly. We gaan te voet de dorpstraat naar beneden. U kan gebruik maken van the special Land Rover service (ca. 2,5£ - facultatief) om terug bergop naar de parking te keren. U kan ook kiezen voor een ezelrit, zoals vroeger de bezoekers naar beneden en naar boven werden vervoerd.

In de namiddag rijden we naar Rosemoor Garden, één van de mooiste tuinen in Devon, de moeite waard in elk seizoen. Eenjarige planten werden in Victoriaanse stijl verwerkt in motieven. Je vindt er meer dan 4.000 plantensoorten. De 3,2 ha tuin met grote vijver en verschillende tuinkamers alsook 13 ha landbouwgrond schonk Lady Palmer in 1988 aan de Royal Horticulture Society. De mediterraanse tuin en de cottage garden zijn bijzonder mooi. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 4: Dartmoor National Park - Buckland Abbey - Plymouth.

We trekken vandaag de prachtige natuur van Dartmoor National Park in. Onze autocar brengt ons tot in Princetown waar we een bijzonder bezoek brengen aan het Dartmoor Prison Heritage Center. Daarna trekken we naar Buckland Abbey, ooit een machtige cisterciënzerabdij maar na de opheffing van de kloosters, de thuis van o.a. Sir Francis Drake. Vrij middagmaal op de kaaien van de Royal William Yard in Plymouth. Vanaf deze haven vertrok The Mayflower, een Engels zeilschip, in 1620 met de eerste Engelse Puriteinen (de Pilgrim Fathers) naar Amerika. In de namiddag kan u genieten van vrije tijd aan de haven of u kan kiezen voor een facultatief bezoek aan Devonport Naval Heritage Center of het kleinere Mayflower museum of het National Marine Aquarium. We eindigen deze dag in het historische hart van de stad met keuze tussen geleide wandeling met uw reisleider of vrije tijd voor terrasje of shopping. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: Exeter.

Laat ontbijtbuffet. Vandaag verkennen we vanaf 10u uw verblijfstad Exeter. Er valt heel wat te bekijken: alleen al Exeter Cathedral, zetel van de Anglicaanse bisschop van Exeter, is de moeite waard. We wandelen langsheen het traject van de middeleeuwse  stadsommuring, kuieren doorheen het historische havenkwartier en brengen een bezoek aan Tuckers Hall (Incorporation of Weavers, Fullers & Shearmen) gildhuis van de voormalige lakennijverheid.

Als lunch zorgen we voor een typische full afternoon tea. Wie durft, kan ook mee op verkenning in de ondergrondse gangen van de stad (facultatief). Het Royal Albert Memorial Museum is gratis te bezoeken voor wie interesse heeft. Uiteraard voorzien we ook de nodige vrije tijd voor shopping en verkenning op eigen houtje. Avondmaal en overnachting.

Dag 6: Exeter - Stourhead - Dover - Calais - Tielt.

Terugreis naar België en dus vroeg ontbijt vanaf 7u. Uitchecken en tijdige afreis 8u. In Stourhead brengen we een bezoek aan het landhuis en de daarbij horende tuinen. Het dorp Stourton hoort bij het landgoed. Deze schitterende landschapstuin is het mooist in het voorjaar, de verschillende bomen hebben hun frisse blaadjes en er zijn rododendrons, camelia’s en magnolia’s. Het landgoed heeft een meer en een prachtige tuin met folly’s zoals een kruis, een grot, een tempel … De tuin behoorde ooit tot de familie Hoare maar is al geruime tijd in handen van The National Trust. Lunch ter plaatse. Via Stonehenge terug naar de autosnelwegen richting Folkestone voor Shuttle overtocht terug naar Calais. Thuiskomst in Tielt is voorzien omstreeks 21u45.