M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Dolomieten

Reisformule

Datum

8 dagen | wo 24 juli t/m wo 31 juli 2019

Prijs per persoon

€ 1.194 op basis van 2 p. kamer
€ 165 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd middagmaal dag 5.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 5 en tafeldranken.

Hotel ****

We verblijven in het 4-sterrenhotel Andreas Hofer, een tophotel gelegen op slechts 5 minuten stappen van het centrum van Brunico. Mooie kamers voorzien van alle modern comfort. Rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds kunt u genieten van een viergangendiner met menukeuze. Verder is er een grote tuin met zwembad en een gratis wellness-afdeling. Bovendien is er eenmaal per week een Tirolerdiner, een galadiner en als de weergoden gunstig zijn wordt ook een grillavond georganiseerd.

Aan de zonzijde van de Alpen, vakantieland bij uitstek.

Maak de gezonde keuze om uw longen te vullen te midden van de indrukwekkende bergwereld van Zuid-Tirol. Tijdens deze reis zal u genieten van de zuurstofrijke berglucht, adembenemende uitzichten, leuke stadjes, het milde klimaat … Weinig regio’s bieden een zo volledige ‘bergzomer belevenis’. Haar overweldigende natuur aangevuld met een portie kunst en cultuur vormen de unieke aantrekkingskracht van deze streek. Bovendien kunt u tijdens het weekend de gezellige Europafeesten meemaken in Brunico, zusterstad van Tielt.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Reutte.

Vertrek om 5u30. Via Brussel - Luik - Trier naar Frauenstein voor het middagmaal. Daarna via Ulm naar Reutte voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Reutte - Brunico - Pragser Wildsee.

Na het ontbijtbuffet rijden we via de Fernpas en Innsbruck over de Brennerpas naar het Pustertal en naar ons hotel, waar we begroet worden met een welkomstaperitief. Na het middagmaal in het hotel maken we een korte uitstap naar de Pragser Wildsee, één van de mooiste meren van de Dolomieten. Gelegenheid tot het maken van een prachtige wandeling rond dit smaragdgroene bergmeer, bootje varen en/of gewoon genieten vanop een terras.

Dag 3: Koninginnerit in de Dolomieten.

Vandaag een grandioze dag in het hooggebergte! Doorheen Val Gardena langs Ortisei, een centrum van de Zuid-Tiroolse houtsnijkunst, naar de Sellapas (2.213 m). Na een korte fotohalte verder naar de beroemde Passo Pordoi, waar ooit Fausto Coppi zijn grootste triomfen vierde. Dit is het hoogste punt van de dag (2.239 m). 

Verder naar Arabba voor het middagmaal. Daarna over de Falzaregopas (2.105 m) en het mondaine Cortina d’Ampezzo naar het Misurinameer waar we even halt houden. Dit meer is het hoogst gelegen meer in de Dolomieten, en bovendien kan je er genieten van een schitterend zicht op de Drei Zinnen (Tre Cime di Lavaredo). Daarna via Dobbiaco terug naar ons hotel.

Dag 4: Neustift - vrije namiddag.

In de voormiddag rijden we naar het stadje Brixen voor een bezoek aan het klooster Neustift, met zijn indrukwekkende mooie barokgebouwen, beroemde fresco’s en mooie baroktuin. Middagmaal in ons hotel en daarna vrije namiddag.

Dag 5: Europafeesten Brunico.

Een vrije dag om “met volle teugen” te genieten van de sfeer en gezelligheid in Brunico tijdens de Europafeesten. Vrij middagmaal. In de namiddag een mooie stoet met folkloristische groepen en allerlei muziekkorpsen. Na de stoet kunt u genieten van optredens op verschillende podia.

Dag 6: Bolzano - Weinstrasse en Kaltersee.

Na een rijkelijk ontbijtbuffet rijden we door het mooie Zuid-Tiroolse landschap naar Bolzano, de hoofdstad van de regio. Bezoek aan het pittoreske centrum met bezienswaardige domkerk, het plein met het monument van de minnezanger Walther von der  Vogelweide, de vele middeleeuwse ‘Lauben’ (overdekte galerijen), het Delle Erbe plein met zijn kleurrijke groenten- en fruitmarkt en uiteraard ook het museum van Ötzi, de wereldberoemde ijsman. Ötzi werd door twee Duitse amateurbergbeklimmers gevonden op 19 september 1991 in de Italiaanse Ötztaler Alpen en is de oudste menselijke mummie in Europa!

Na het middagmaal maken we een prachtige rit door de Zuid-Tiroolse Weinstrasse, de oudste wijnroute van Italië, en brengen we een bezoek met degustatie aan het grootste wijndomein van Zuid-Tirol gelegen aan de Kalterer See.

Dag 7: Sand-in-Taufers - Adelsried.

In de voormiddag rijden we door het Ahrntal naar het mooi gelegen Sand-in-Taufers voor bezoek aan de indrukwekkende ridderburcht ‘Schloss Taufers’. Terug naar het hotel voor het middagmaal. In de namiddag beginnen we de terugreis. Via München - Augsburg naar Adelsried voor avondmaal en overnachting.

Dag 8: Adelsried - Tielt.

Na het ontbijt over de Duitse autostrades via Ulm - naar Frauenstein voor het middagmaal. Daarna via Trier - Luik terug naar Tielt.

Meibloem-troef

Geniet van de sfeervolle Europafeesten in Brunico.