M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Duitse Oostzee

7 dagen  -  za 1 juni t/m vr 7 juni
Verrassende bestemming!
Duitse Oostzee

Reisformule

Datum

7 dagen | za 1 juni t/m vr 7 juni 2019

Prijs per persoon

€ 1.038 op basis van 2 p. kamer
€ 132 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle middagmalen, alle bezoeken en vermelde inkomgelden.

Niet inbegrepen

Tafeldranken.

Hotels ***(*)

We overnachten 1x in het 3-sterrenhotel Heide Hotel in Reinstorf, 3x in het 4-sterrenhotel Parkhotel Rügen en 2x in 3-sterrenhotel NH Hotel in Schwerin. Alle hotels beschikken over kamers met alle moderne comfort : bad/douche en wc, telefoon en TV.

Bezoek aan de prachtstad Bremen op de terugreis.

Aan de Duitse Oostzee liggen nog enkele pareltjes van de beroemde Duitse Hanze: Wismar, Schwerin, Stralsund en Lübeck, veelal Unescowerelderfgoed. We ontdekken er de sfeer en de rijkdom van weleer in deze verrassend boeiende steden. Daarnaast bezoeken we ook de eilanden Rügen, Usedom en Hiddensee. Hier kunnen we genieten van de mooie natuur en nostalgische ‘keizerlijke’ badsteden, maar worden we ook geconfronteerd met de Tweede Wereldoorlog. In Peenemünde werden de beruchte V1 en
V2 gebouwd, die zoveel vernieling en dood aanrichtten o.a. ook in Vlaanderen. Deze reis is de geheimtip in Duitsland, een stukje Duitsland dat lange tijd verborgen lag in de DDR en nu meer en meer ontdekt en gewaardeerd wordt omwille van zijn natuur, sfeer, geschiedenis en veelzijdigheid.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Münster - Reinstorf.

Vertrek om 5u30. Via Antwerpen naar de omgeving van Venlo voor een koffiestop. We rijden Duitsland binnen en via het Ruhrgebied gaat het naar Münster voor bezoek en middagmaal. Daarna via Hannover naar Reinstorf voor avondmaal en overnachting in Heide Hotel***.

Dag 2: Wismar - Bad Doberan - Rügen.

Na het ontbijt gaat het naar de oude Hanzestad Wismar, waar de Altstadt uitgeroepen is tot Unescowerelderfgoed. In het goed onderhouden historisch centrum wordt het mooie marktplein omgeven door historische koopmanshuizen. De oude stad wordt verder bepaald door een paar kerkelijke monumenten waarbij de bakstenen Georgenkirche u zal verbazen door zoveel grootsheid. Daarna naar Bad Doberan, voor een treinritje met de stoomtrein Molli, met aansluitend bezoek aan de Munster, wellicht de meest indrukwekkende kerk in baksteengotiek. Daarna naar Rügen voor 3 overnachtingen in Parkhotel Rügen****.

Dag 3: Hiddensee.

Vandaag staat het kleine eilandje Hiddensee (18 km lang en breedte variërend van 300 m tot 3 km) op het programma. Een klein juweeltje dat we bereiken met de veerboot vanuit Schaprode. Overzet van ¾ uur. Hiddensee is volledig autovrij en bij aankomst in Vitte staan de paardenkoetsen op ons te wachten voor een ontspannende koetstocht door het idyllische landschap naar de kleine badplaats Koster. 

Middagmaal ter plaatse. Daarna gelegenheid tot het maken van een mooie wandeling tot aan de vuurtoren. Aansluitend terug naar de ferry voor de terugvaart naar Rügen. Daarna nog genieten van een wandeling in het aantrekkelijke badstadje Binz met zijn mooie historische architectuur uit de keizerstijd.

Dag 4: het eiland Usedom.

Langs de schilderachtige Oostzeekust rijden we eerst naar Peenemünde, waar Werner von Braun de V2 ontwikkelde, het eerste ballistisch wapen dat naar zijn doelwit geleid kon worden. Op 3 oktober 1942 ging hier de eerste V2 raket ter wereld de lucht in. Raketten die de volgende maanden dood en verderf zaaiden in Vlaanderen, Londen … Een zware luchtaanval door de RAF in de nacht van 18 augustus 1943 maakte een einde aan de productie. Het museum bevindt zich in de voormalige energiecentrale van het complex en bevat een tentoonstelling over het onderzoek en de productie van de V2 raket. De industrieel ogende omgeving van Peenemünde is de enige smet op de schitterende natuur van het eiland. De schoonheid van Usedom ligt in zijn landschappelijke variatie, strand, bossen, meren en niet te vergeten zijn charmante keizersbadplaatsen zoals Ahlbek of Heringsdorf.

Dag 5: Stralsund - schiereiland Fischland-Darss-Zingst - Schwerin.

In de voormiddag staat een bezoek aan Stralsund op het programma. Stralsund was één van de eerste leden van de Duitse Hanze en imponeert door een groot aantal historische gebouwen in baksteengotiek. Vooral de Alter Markt met een schitterend Rathaus en de Nikolaikirche zijn indrukwekkend. De oude binnenstad staat trouwens ook op de Unescowerelderfgoedlijst en werd sinds de Duitse hereniging grondig en mooi gerestaureerd.

Na het middagmaal rijden we naar Fischland-Darss-Zingst. Dit schiereiland bestond vroeger uit drie aparte eilanden die door aanslibbing met elkaar en met het vasteland verbonden werden. Eindeloze stranden met kleurrijke strandkorven, mooie duinen en pittoreske dorpjes met schilderachtige huizen. We houden halt in een paar mooie dorpjes, zoals het kunstenaarsdorpje Ahrenshoop en Prerow, dat ooit bekend stond als ‘Mallorca van de DDR’, waarmee men wilde zeggen dat Prerow geliefd was bij de DDR burgers, want het is er prachtig en was niet duur. Daarna naar Schwerin voor 2 overnachtingen in NH Hotel Schwerin.

Dag 6: Schwerin - Lübeck.

In de voormiddag gaat het naar Lübeck, de koningin van de Hanzesteden. Lübeck was in de middeleeuwen de onbetwiste leider van de Hanze, de grootste handelsmacht van zijn tijd. De stad ademt nog altijd de middeleeuwse sfeer en het stadsbeeld wordt nog steeds bepaald door cultuurhistorische bezienswaardigheden, die herinneren aan het roemrijke verleden (Holstentor, de zoutopslagplaatsen, Raadhuis, Marienkirche …). Terecht valt de stad onder Unescowerelderfgoed sinds 1987.

Middagmaal in Lübeck. In de namiddag terug naar Schwerin voor een bezoek aan het sprookjesachtig kasteel en tuin, prachtig gelegen op een eiland in het meer, het pronkstuk van Schwerin. Aansluitend nog een boeiende wandeling in de oude stad. 

Dag 7: Schwerin - Bremen - Tielt.

Gesterkt door een laatste ontbijtbuffet beginnen we de terugreis. Via Hamburg naar Bremen voor bezoek aan de mooie oude stad en middagmaal. Daarna via Munster en het Ruhrgebied naar Venlo voor een laatste stop. Via Antwerpen terug naar Tielt. 

Gebruik van een tourguide systeem bij de culturele rondreizen en de citytrips.

Alleen maar voordelen:

  • eenvoudig in gebruik
  • betere verstaanbaarheid van de gids
  • geen last van omgevingslawaai
  • meer bewegingsvrijheid voor de klant