M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Dwars door de Gaumestreek

2 dagen  -  za 16 oktober t/m zo 17 oktober
Dwars door de Gaumestreek

Datum

2 dagen | za 16 t/m zo 17 oktober 2021

Prijs per persoon

€ 314 op basis van 2 p. kamer
€ 45 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste middagmaal t/m het avondmaal dag 2.

Inbegrepen

Alle inkomgelden, lokale gidsen en degustaties.

Niet inbegrepen

Tafeldranken

Hotel ****

Van der Valk Luxembourg-Arlon is een recent hotel en biedt een luxeverblijf. De kamers bieden alle comfort zoals TV, koffie/theefaciliteiten, haardroger, telefoon, airco en minibar. De badkamer is uitgerust met een inloopdouche. Naast 2 restaurants, is er een gezellige bar en een Vakantiegevoel dicht bij huis. buitenterras!

Vakantiegevoel dicht bij huis!

Ten zuiden van de Belgische Ardennen ontdekken we een heel apart stukje van de provincie Luxemburg: de Gaumestreek, ook Belgisch-Lotharingen genoemd. Een oase van rust, met schilderachtige dorpjes, die vaak een beetje Provençaals aandoen. Voeg daarbij nog wat cultuur en een lekkere keuken, trappistenbier, kaas en Torgny wijn … en u beleeft een aangenaam weekendje weg!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Torgny - Montmédy - Avioth - Aarlen.

Vertrek om 6u. Via Brussel en Namen (koffiepauze) naar Torgny, het meest zuidelijk gelegen dorp van België. Torgny ligt in een prachtige natuur en ademt een zuiderse sfeer met zijn schilderachtige huizen met lichtoranje dakpannen en lavendelblauwe, rode of amandelgroene luiken, die de lichtgele stenen gevels opvrolijken. Dat Torgny niet voor niets het mooiste dorp van Wallonië genoemd wordt, ontdekt u zelf tijdens een gezellige wandeling. Men doet hier zelfs aan wijnbouw en dus kan een bezoek aan een wijnboer met proeverij niet ontbreken! Lunch.

In de namiddag rijden we naar het Franse Montmédy waar we een wandeling maken langs de wallen van de indrukwekkende citadel, versterkt door Keizer Karel (16de eeuw) en herbouwd door Vauban. In Avioth, tevens op Frans grondgebied, bezoeken we de imposante gotische basiliek met stenen kantwerk, prachtig meubilair en de “Recevresse”, een uniek monument voor pelgrimoffers. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Aarlen.

Dag 2: Aarlen - Virton - Orval - Tielt.

Na het ontbijt bezoeken we Aarlen. O.l.v. stadsgidsen maken we een wandeling in de oude stadskern langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden zoals de St-Maartenskerk, de St-Donatus kerk, de romeinse toren Jupiter … Afsluitend proeven we een specialiteit van Aarlen, de ‘Maitrank’. Dan rijden we terug naar de Gaumestreek en genieten van een streeklunch in Virton.

Bezoek aan Musée de Gaume met regionale folklore, streekambachten, de oude metaalnijverheid, … alles gereconstrueerd in originele interieurs en werkplaatsen. In Orval brengen we een bezoek aan de ruïnes van de abdij en het biermuseum. Orval is één van de opmerkelijkste cisterciënzerabdijen van België, nog bewoond door monniken die het bekende Orvalbier brouwen! Ontdek naast de geheimen van het brouwen ook de geschiedenis van de abdij, de staalindustrie en geloofskunsten, audiovisuele montage over het klooster + het leven van de monniken, het apotheekmuseum en de tuin met geneeskrachtige planten. Vooraleer de terugreis aan te vatten nuttigen we in ‘L’Ange Gardien’ een avondmaal met Orval specialiteiten (o.m. kaas) met ofwel een Orval biertje, frisdrank, wijn of koffie. Via Florenville - Chiny - Namen en Brussel terug naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 22u.