M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Friesland

Reisformule

Datum

4 dagen | do 13 juni t/m zo 16 juni 2019

Prijs per persoon

€ 635 op basis van 2 p. kamer
€ 104 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle inkomgelden, lokale gidsen, boottocht, broodmaaltijd dag 1, 2-gangen lunches volgende dagen, broodjes op de terugreis.

Niet inbegrepen

Tafeldranken.

Hotel ****

Hotel Galamadammen **** ligt aan de Friese meren en beschikt over ruime kamers met TV, gratis wifi, telefoon, bad/douche en toilet. Bij mooi weer kunt u op het terras aan het water genieten van een drankje en de boten die langs varen. U kan ontspannen in sauna, solarium en zwembad. Eén van de best beoordeelde hotels in Friesland!

Deze keer hebben we ook het gezelschap van zanger / songwriter Marc Morgan die zorgt voor een extra muzikale toets! Gezelligheid en ambiance troef!

Wie Friesland hoort, denkt in eerste instantie aan de 11 stedentocht op de schaats, maar deze veelzijdige provincie heeft de bezoeker in elk seizoen wel wat moois te bieden. Wie houdt van rust, water en bootjes, blauwe lucht en witte wolkjes, weidse groene graslanden met bonte koeien en gitzwarte paarden, fietsen en wandelen, …. die moet beslist mee naar Friesland!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Allingawier - Piaam - Bolsward - Koudum.

Vertrek om 6u. Bezoek aan een Friese boerderij in Allingawier. Tijdens de koffiepauze met drabbelkoek leren we over de ûleborden. Genieten van een Friese koffietafel doen we in stolpboerderij Nynke Pleats te Piaam. Bij Sonnema Berenburg in Bolsward komen we alles te weten over deze Friese kruidendrank. Een wandeling in het centrum brengt ons langs de ruïne van de Minnebroederskerk en het stadhuis. De koster van de Martinikerk vertelt ons o.a. over het Hinsz orgel, de bijzondere preekstoel, de herenbanken …

Dag 2: Harlingen - Franeker - Hindeloopen - Stavoren.

Vandaag naar Harlingen waar we flaneren langs de havenpromenade. In Franeker, centrum van de Friese kaatssport, vergapen we ons aan het planetarium gemaakt door wolkammer Eise Eisinga

Middagmaal in Hindeloopen. Bezoek aan het schaatsmuseum met herinneringen aan de 11-stedentocht en korte rondleiding in Hidde Nyland museum met collectie Hindelooper dracht en interieurs. We eindigen met een fotohalte in Stavoren aan de elfsteden visfontijn en brugje met het vrouwtje van Stavoren.

Dag 3: Ypecolsga - Sneek - Wieuwerd - Leeuwarden - Workum.

We starten in Ypecolsga met bezoek aan een typische Friese klokkenstoel. Aan de Waterpoort te Sneek zoeken we naar een man met de hoorn des overvloeds en in het dorpje Wieuwerd nemen we een kijkje in de dorpskerk met grafkelder, waar gemummificeerde lichamen een mysterie blijven. Middagmaal. 

Wandeling in Leeuwarden langs de mooiste plekjes: de Oldehove toren, het Princessehof, ... Laatste halte is Workum. Bezoek aan het museum van Jopie Huysman, lompenverkoper en schilder. Avondmaal in buffetvorm en optreden van de Bolswarder dansgroep in Friese klederdracht!

Dag 4: Koudum - Sloten - Hemrik - Tielt.

Vandaag maken we een boottocht op de Friese meren vanaf het hotel via Woudsend naar Sloten. Middagmaal. Als afsluiter bezoek aan stoeterij ‘Swarte Paert’, waar we kennismaken met het Friese raspaard. Ontvangst met koffie en oranjekoek. Na een mooie dressuur demonstratie terugreis naar Tielt (broodjes onderweg).