M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Groen Spanje

8 dagen  -  zo 29 augustus t/m zo 5 september
Groen Spanje

Reisformule

Datum

8 dagen | zo 29 augustus t/m zo 5 september 2021

Prijs per persoon

€ 1160 op basis van 2 p. kamer
€ 218 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Inbegrepen

Alle uitstappen, alle vermelde inkomgelden en wijn bij de maaltijden in Spanje.

Niet inbegrepen

Facultatief: de kabelbaan naar Mirador del Cable (richtprijs € 18 p.p.).

Hotels ***(*)

We verblijven in het 4-sterrenhotel Hotel Olimpo in Isla, prachtig gelegen vlak aan de zee. Het hotel beschikt over comfortabele kamers met alle moderne comfort. Elke kamer beschikt overigens over een balkon/terras. Gratis Wi-Fi. Zwemliefhebbers nemen best hun zwemkledij mee want er is een mooi buitenzwembad. ’s Morgens rijkelijk ontbijtbuffet en ‘s avonds een verzorgd 3-gangen diner. Wijn bij de maaltijden in Spanje zijn overigens inbegrepen. Op de heen- en terugreis verblijven we in goede 3-sterrenhotels.

Tussen bergen en zee! Een echt paradijs voor wie houdt van buitengewoon natuurschoon en een paar uitzonderlijke, culturele bezienswaardigheden.

Espana Verde’ of het Groene Spanje, dat we vooral terugvinden in de regio Cantabrië en in Spaans Baskenland, is zonder twijfel één van de mooiste streken van Spanje. Deze aangename streek vol afwisseling, heeft alles te bieden om een reis tot een onvergetelijke belevenis te maken: een gevarieerde kustlijn met pittoreske badplaatsen, in het achterland het majestueuze hooggebergte van de Picos de Europa met toppen boven de 2.500 m, een aaneenschakeling van prachtige landschappen en een aantal uitzonderlijke bezienswaardigheden zoals o.a. het veelgeprezen en verrassend oude dorpje Santillana del Mar en de riante badstad Santander. En nog een surplus: tijdens een dagexcursie bezoeken we de belangrijkste troef van Spaans  Baskenland: Bilbao, de nieuwe ster van Noord-Spanje met o.m. het vermaarde Guggenheim museum. Op de terugweg bezoeken we een ander hoogtepunt van Baskenland: San Sebastian.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Castets.

Vertrek in Tielt om 5u. Via Rijsel - Parijs naar Châtellerault voor het middagmaal. Daarna via Poitiers - Bordeaux naar Castets voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Castets - Biarritz - Isla.

Na het ontbijt naar Biarritz. Dit kleine vissersdorpje groeide uit tot een mondaine badplaats nadat Napoleon III en keizerin Eugenie er een riant zomerpaleis bouwden (het huidig Hôtel du Palais). We maken het u gemakkelijk en bezoeken Biarritz met een toeristisch treintje dat ons langs de belangrijkste bezienswaardigheden brengt, zoals o.a. de oude haven, de vissershaven, de Casino, Hôtel du Palais en de bekende Rocher de la Vierge. De Rocher de la Vierge is een rotspunt met bovenop het witte standbeeld van de maagd Maria met kind. Je komt bij de rots via een smalle ijzeren brug die door Gustave Eiffel in 1887 werd gebouwd. Middagmaal in Saint-Jean-de-Luz en daarna door het Baskenland naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Comillas - Santillana del Mar.

Deze voormiddag gaat het naar het schilderachtige kustplaatsje Comillas, bekend door El Capricho van Gaudí. Dit huis is een architectonische ‘mengelmoes’ van bouwstijlen zoals middeleeuwse, Catalaanse, Moorse en fantasie-elementen. We gaan dan ook dit amusant voorbeeld van deze excentrieke architect bezoeken.

Verder naar Santillana del Mar voor het middagmaal. Dit verrassend stadje wordt algemeen aanzien als het mooiste middeleeuwse stadje van Noord-Spanje. In dit openluchtmuseum word je even terug in de tijd gekatapulteerd. De vele adellijke woningen, voorzien van hun wapenschilden en versierd met bloemen, getuigen van de welvaart van vroeger. Het hele dorp is trouwens geklasseerd monument.

Dag 4: Bezoek aan Bilbao met Guggenheim Museum.

In de voormiddag naar de hoofdstad van Biskaje. Je bent er aan het juiste adres voor een portie eeuwenoude sfeer en moderne cultuur. In de schilderachtige oude stad, die zich uitstrekt langs zeven parallelle straten, (vandaar de naam van de oude wijk: Siete Calles), bezoeken we de kathedraal en de Mercado de la Ribera, de enorme overdekte markt aan de oever van de Ria de Bilbao. In deze oude sfeervolle stad met smalle straatjes, winkeltjes, leuke pleintjes en eeuwenoude gebouwen ligt om iedere hoek een verrassing!

Na het middagmaal staat een bezoek aan het Guggenheim museum op het programma. Voor vele toeristen is dit fantastische museum de hoofdreden voor een bezoek aan Bilbao. Het is één van de meest eigenaardige en elegante gebouwen die u ooit zult zien en binnenin vind je een prachtcollectie van uitgelezen stukken van Europese moderne kunst. En een paar honderd meter verder bevindt zich een andere parel van Bilbao: de Zubizuri-brug van Santiago Calatrava, de wereldberoemde architect van het nieuwe TGV-station van Luik.

Dag 5: de bergwereld van Picos de Europa.

Deze dag staat volledig in het teken van de grandioze bergwereld van de Picos de Europa, een ruig berggebied dat nog grotendeels onaangetast gebleven is. Een aparte wereld gekenmerkt door uitzonderlijke schoonheid met nauwe kloven, sublieme vergezichten, een unieke fauna en flora en de meest typische bergdorpjes.

Na het ontbijt via San Vincente door de indrukwekkende 19 km lange kloof Desfiladero Hermida, uitgesleten door het snelstromend riviertje de Deva. In de loop van de voormiddag brengen we nog een opmerkelijk bezoek aan het klooster van Santo Toribio de Liebana, met een uitzonderlijk relikwie: een stukje van het kruis van Christus. We nemen het middagmaal in het bergdorpje Potes en daarna gaat het naar de cirque van Fuente Dé, waar je gelegenheid krijgt de fantastische kabelbaan te nemen naar de Mirador del Cable met één der meest adembenemende uitzichten op de vele toppen met hoogtes tot 2.600 m. (facultatief).

Dag 6: Vrije voormiddag - Santander.

In de voormiddag genieten we van wat vrije tijd en verkennen we onze verblijfplaats. Middagmaal in het hotel.

In de namiddag  maken we een uitstap naar Santander, hoofdstad van Cantabrië en residentie van de Spaanse aristocratie. Deze badstad zal u zeker bekoren met zijn prachtige boulevards, de fameuze kathedraal, speciaal omdat zich hier twee kerken boven elkaar bevinden, de vissershaven, het bekende strand El Sardinero en het park van Magdalena met het koninklijk paleis van Magdalena (bezoek met toeristisch treintje).

Dag 7 : San Sebastian - Bordeaux.

Aanvang terugreis en in de voormiddag bezoek aan San Sebastian. Deze stad is prachtig gelegen aan een schelpvormige baai en  wordt aanzien als de meest elegante en mondainste badplaats van Spanje. We maken er een panoramische rondrit tot op de Monte Igueldo, waar we kunnen genieten van een schitterend panorama en verkennen daarna de haven, het beroemde strand La Concha, de oude stad en vooral ook de prachtige Plaza de Constitution. We sluiten af met een speciaal middagmaal in een  ‘sidreria’, waar we verwend worden met een typische maaltijd, rijkelijk vergezeld van cider en wijn. Daarna via Bayonne naar  Bordeaux voor avondmaal en overnachting.

Dag 8: Bordeaux - Tielt.

Na het ontbijt via Poitiers naar de omgeving van Tours voor het middagmaal. Daarna via Parijs terug naar Tielt.

Meibloem-troef

De wijn bij de maaltijden in Spanje is inbegrepen!