M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Groen Spanje

8 dagen  -  zo 13 september t/m zo 20 september
Groen Spanje

Reisformule

Datum

8 dagen | zo 13 september t/m zo 20 september 2020

Prijs per persoon

€ 1056 op basis van 2 p. kamer
€ 150 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste tot en met het laatste middagmaal, uitgezonderd middagmaal dag 5.

Inbegrepen

Alle uitstappen, alle vermelde inkomgelden en wijn bij de maaltijden in Spanje.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 5, facultatief kabelbaan naar Mirador del Cable.

Hotel ****

We verblijven in Hotel Milagros Golf **** in Mogro, een gezellig badplaatsje op 20 km ten westen van de hoofdstad Santander. Het hotel is prachtig gelegen bij het strand van Usil. 75 mooie kamers in traditionele stijl met alle modern comfort. Ontbijt in buffetvorm, middagmaal en avondmaal 3-gangenmenu’s met bediening. Wijn bij de maaltijden in Spanje inbegrepen. Verder is er ook een bar met groot terras, gratis Wi-Fi, gratis zone spa met een overdekt zwembad, jacuzzi, Turks bad.

Tussen bergen en zee! Een echt paradijs voor wie houdt van buitengewoon natuurschoon en een paar uitzonderlijke, culturele bezienswaardigheden.

Espana Verde’ of het Groene Spanje, dat we vooral terugvinden in de regio Cantabrië en in Spaans Baskenland, is zonder twijfel één van de mooiste streken van Spanje. Deze aangename streek vol afwisseling, heeft alles te bieden om een reis tot een onvergetelijke belevenis te maken: een gevarieerde kustlijn met pittoreske badplaatsen, in het achterland het majestueuze hooggebergte van de Picos de Europa met toppen boven de 2.500 m, een aaneenschakeling van prachtige landschappen en een aantal uitzonderlijke bezienswaardigheden zoals o.a. het veelgeprezen en verrassend oude dorpje Santillana del Mar, de riante badstad Santander en de unieke grotten van El Soplao. En nog een surplus: tijdens een dagexcursie bezoeken we de belangrijkste troef van Spaans  Baskenland: Bilbao, de nieuwe ster van Noord-Spanje met o.m. het vermaarde Guggenheim museum. Op de terugweg bezoeken we een ander hoogtepunt van Baskenland: San Sebastian.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Castets.

Vertrek om 5u. Via Rijsel - Parijs naar Châtellerault voor het middagmaal. Daarna via Poitiers - Bordeaux naar Castets voor avondmaal en overnachting. 

Dag 2: Castets - Biarritz - Hotel Milagros Golf in Mogro.

Na het ontbijt naar Biarritz. Dit kleine vissersdorpje groeide uit tot een mondaine badplaats nadat Napoleon III en keizerin Eugenie er een riant zomerpaleis bouwden (het huidig Hotel du Palais). We maken het u gemakkelijk en bezoeken Biarritz met een toeristisch treintje dat ons langs de belangrijkste bezienswaardigheden brengt, zoals o.a. de oude haven, de vissershaven, de Casino, Hotel du Palais en de bekende Rocher de la Vierge. De Rocher de la Vierge is een rotspunt met bovenop het witte standbeeld van de maagd Maria met kind. Je komt bij de rots via een smalle ijzeren brug die door Gustaf Eiffel in 1887 werd gebouwd. Middagmaal in Saint-Jean-de-Luz en daarna door het Baskenland naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Santillana del Mar - Santander.

In de voormiddag bezoek aan het verrassend stadje Santillana del Mar, dat algemeen aanzien wordt als het mooiste middeleeuwse stadje van Noord-Spanje. In dit openluchtmuseum word je even terug in de tijd gekatapulteerd. De vele adellijke woningen, voorzien van hun wapenschilden en versierd met bloemen, getuigen van de welvaart van vroeger. Het hele dorp is trouwens geklasseerd monument. Middagmaal in het hotel.

In de namiddag maken we een uitstap naar Santander, hoofdstad van Cantabrië en residentie van de Spaanse aristocratie. Deze badstad zal u zeker bekoren met zijn prachtige boulevards, de fameuze kathedraal, speciaal omdat zich hier twee kerken boven elkaar bevinden, de vissershaven, het bekende strand Sardinero en het park van Magdalena met het koninklijk paleis van  Magdalena (bezoek met toeristisch treintje).

Dag 4: Bezoek aan Bilbao met Guggenheim Museum.

In de voormiddag naar de hoofdstad van Biskaje. Je bent er aan het juiste adres voor een portie eeuwenoude sfeer en moderne cultuur. In de schilderachtige oude stad, die zich uitstrekt langs zeven parallelle straten, (vandaar de naam van de oude wijk: Siete Calles), bezoeken we de kathedraal en de Mercado de la Ribera, de enorme overdekte markt aan de oever van de Ria de Bilbao. In deze oude sfeervolle stad met smalle straatjes, kleine winkeltjes, leuke pleintjes en eeuwenoude gebouwen ligt om iedere hoek een verrassing!

Na het middagmaal staat een bezoek aan het Guggenheim museum op het programma. Voor vele toeristen is dit fantastische museum de hoofdreden voor een bezoek aan Bilbao. Het is één van de meest eigenaardige en elegante gebouwen die u ooit zult zien en binnenin vind je een prachtcollectie van uitgelezen stukken van Europese moderne kunst. En een paar honderd meter verder bevindt zich een andere parel van Bilbao: de Zubizuri-brug van Santiago Calatrava, de wereldberoemde architect van het nieuwe TGV station van Luik.

Dag 5: Grotten van El Soplao - Comillas.

In de voormiddag bezoeken we de mooiste druipsteengrot van Spanje. Geen gewone druipsteengrot, maar de grot is vooral bekend om zijn kristalvormige druipstenen, die iets weg hebben van koraal. Een geologisch wonder! Daarna gaat het naar het  schilderachtige kustplaatsje Comillas voor het vrij middagmaal. Comillas is bekend door El Capricho van Gaudí. We gaan dan ook dit amusant voorbeeld van deze excentrieke architect bezoeken.

Dag 6: de bergwereld van Picos de Europa.

Deze dag staat volledig in het teken van de grandioze bergwereld van de Picos de Europa, een ruig berggebied dat nog grotendeels onaangetast gebleven is. Een aparte wereld gekenmerkt door uitzonderlijke schoonheid met nauwe kloven, sublieme vergezichten, een unieke fauna en flora en de meest typische bergdorpjes. Na het ontbijt via San Vincente door de indrukwekkende 19 km lange kloof Desfiladero Hermida, uitgesleten door het snelstromend riviertje de Deva. In de loop van de voormiddag brengen we nog een opmerkelijk bezoek aan het klooster van Santo Toribio de Liebana, met een uitzonderlijk relikwie: een stukje van het kruis van Christus. We nemen het middagmaal in het bergdorpje Potes en daarna gaat het naar de cirque van Fuente Dé, waar je gelegenheid krijgt de fantastische kabelbaan te nemen naar de Mirador del Cable met één der meest adembenemende uitzichten op de vele toppen met hoogtes tot 2.600 m. (facultatief).

Dag 7 : San Sebastian - Bordeaux.

Aanvang terugreis en in de voormiddag bezoek aan San Sebastian. Deze stad is prachtig gelegen aan een schelpvormige baai en wordt aanzien als de meest elegante en mondainste badplaats van Spanje. We maken er een panoramische rondrit tot op de Montée Igueldo, waar we kunnen genieten van een schitterend panorama en verkennen daarna de haven, het beroemde strand La Concha, de oude stad en vooral ook de prachtige Plaza de Constitution.

We sluiten af met een speciaal middagmaal in een “sidreria”, waar we verwend worden met een typische maaltijd, rijkelijk vergezeld van cider en wijn. Daarna via Bayonne naar Bordeaux voor avondmaal en overnachting.

Dag 8: Bordeaux - Tielt.

Na het ontbijt via Poitiers naar de omgeving van Tours voor het middagmaal. Daarna via Parijs terug naar Tielt.

Hoe gebeurt het autocarvervoer? (update 12.06)

 • We zorgen voor een volledig ontsmette en verluchte autocar. 
 • Bij het opstappen kan je je handen ontsmetten met desinfecterende gel.
 • Iedereen stapt op aan de tweede instapdeur. Bij het afstappen worden beide deuren gebruikt. Voorste helft 1° deur; achterste helft 2° deur.
 • Tijdens de autocarrit is het dragen van een mondmasker verplicht.
 • De eerste rij na de chauffeur en de gids mogen niet ingenomen worden.
 • De zitplaatsen op de autocar worden tijdelijk ook voor de daguitstappen toegewezen volgens datum van inschrijving. Het aantal deelnemers wordt beperkt, opdat iedereen verspreid kan plaatsnemen in de autocar. Mensen die behoren tot eenzelfde sociale bubbel kunnen samenzitten.
 • Het toilet en de koelkast in de autocar blijven verplicht gesloten.  
 • Tussen de zetels werden bewust geen tussenwanden geplaatst, omdat het net op gladde oppervlakken in kunststof is dat het virus langer overleeft en het ook geen afbreuk doet aan de verplichting van het dragen van een mondmasker.
 • Klanten die zich ziek voelen, vragen we om thuis te blijven!
 • We bewaren alle passagiersgegevens tot 4 weken na datum dit in functie van ‘contact tracing’. Alle persoonlijke gegevens worden veilig bijgehouden volgens de GDPR-regels.
 • Hopelijk gebeurt het niet maar mocht er een heropflakkering van het virus zijn, dan behoudt De Meibloem zich het recht om de uitstap te annuleren. U wordt dan als klant 100% terugbetaald.