M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Groen Spanje

Reeds voorbij
opnieuw in 2020!
Groen Spanje

Reisformule

Datum

8 dagen | zo 1 september t/m zo 8 september 2019

Prijs per persoon

€ 1.024 op basis van 2 p. kamer
€ 140 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste tot en met het laatste middagmaal, uitgezonderd middagmaal dag 5.

Inbegrepen

Alle uitstappen, alle vermelde inkomgelden en wijn bij de maaltijden in Spanje.

Niet inbegrepen

Middagmaal dag 5, facultatief kabelbaan naar Mirador del Cable.

Hotel ****

We verblijven in Hotel Milagros Golf **** in Mogro, een gezellig badplaatsje op 20 km ten oosten van de hoofdstad Santander. Het hotel is prachtig gelegen bij het strand van Usil. 75 mooie kamers in traditionele stijl met alle modern comfort. Ontbijt in buffetvorm, middagmaal en avondmaal 3-gangenmenu’s met bediening. Wijn bij de maaltijden in Spanje inbegrepen. Verder is er ook een bar met groot terras, gratis Wi-Fi, gratis zone spa met een overdekt zwembad, jacuzzi, Turks bad.

Tussen bergen en zee! Een echt paradijs voor wie houdt van buitengewoon natuurschoon en een paar uitzonderlijke, culturele bezienswaardigheden.

‘Espana Verde’ of het ‘Groene Spanje’, dat we vooral terugvinden in de regio Cantabrië en in Spaans Baskenland, is zonder twijfel één van de mooiste streken van Spanje. Deze aangename streek vol afwisseling, heeft alles te bieden om een reis tot een onvergetelijke belevenis te maken: een gevarieerde kustlijn met vele leuke stranden en pittoreske badplaatsen, in het achterland het majestueuze hooggebergte van de Picos de Europa met toppen boven de 2.500 m, een aaneenschakeling van prachtige  landschappen en een aantal uitzonderlijke bezienswaardigheden zoals o.a. het veelgeprezen en verrassend oude dorpje Santillana del Mar, de riante badstad Santander en de unieke grotten El Soplao. En nog een surplus: tijdens een dagexcursie bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheid van Spaans Baskenland: Bilbao, de nieuwe ster van Noord-Spanje met o.m. het vermaarde Guggenheim museum, een museum van wereldformaat. Op de terugweg bezoeken we een ander hoogtepunt van Baskenland: San Sebastian.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Castets.

Vertrek om 5u. Via Rijsel - Parijs naar de omgeving van Tours voor het middagmaal. Daarna via Poitiers - Bordeaux naar Castets voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Castets - Biarritz - Hotel Milagros Golf in Mogro.

Na het ontbijt naar Biarritz. Dit kleine vissersdorpje groeide uit tot een mondaine badplaats nadat Napoleon III en keizerin Eugenie er een riant zomerpaleis bouwden (het huidig Hotel du Palais). We maken het u gemakkelijk en bezoeken Biarritz met een toeristisch treintje dat ons langs de belangrijkste bezienswaardigheden brengt, zoals o.a. de oude haven, de vissershaven, de Casino, Hotel du Palais en de bekende Rocher de la Vierge, waar een beetje vrije tijd is. De Rocher de la Vierge is een rotspunt met bovenop het witte standbeeld van de maagd Maria met kind. Je komt bij de rots via een smalle ijzeren brug die door Gustaf Eiffel in 1887 werd gebouwd. Fantastisch uitzicht over de kust. Middagmaal en daarna door het Baskenland naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Santillana del Mar - Santander.

In de voormiddag bezoek aan het verrassend stadje Santillana del Mar, dat algemeen aanzien wordt als het mooiste middeleeuwse stadje van Noord-Spanje. In dit openluchtmuseum word je even terug in de tijd gekatapulteerd. De vele adellijke woningen, voorzien van hun wapenschilden en versierd met bloemen, getuigen van de welvaart van vroeger. Het hele dorp is trouwens geklasseerd monument.

Na het middagmaal in het hotel, maken we een uitstap naar Santander, hoofdstad van Cantabrië en residentie van de Spaanse aristocratie. Deze badstad zal u zeker bekoren met zijn prachtige boulevards, de fameuze kathedraal, speciaal omdat zich hier twee kerken boven elkaar bevinden, de vissershaven, het bekende strand Sardinero en het park van Magdalena met het koninklijk paleis van Magdalena (bezoek met toeristisch treintje). 

Dag 4: Bezoek aan Bilbao met Guggenheim Museum.

In de voormiddag naar de hoofdstad van Biskaje. Je bent er aan het juiste adres voor een portie eeuwenoude sfeer en moderne cultuur. In de schilderachtige oude stad, die zich uitstrekt langs zeven parallelle straten, (vandaar de naam van de oude wijk: Siete Calles), bezoeken we de kathedraal en de Mercado de la Ribera, de enorme overdekte markt aan de oever van de Ria de Bilbao. In deze oude sfeervolle stad met smalle straatjes, kleine winkeltjes, leuke pleintjes en eeuwenoude gebouwen ligt om iedere hoek een verrassing!

Na het middagmaal staat een bezoek aan het Guggenheim museum op het programma. Voor vele toeristen is dit fantastische museum de hoofdreden voor een bezoek aan Bilbao. Het is één van de meest eigenaardige en elegante gebouwen die u ooit zult zien en binnenin vind je een prachtcollectie van uitgelezen stukken van Europese moderne kunst. En een paar honderd meter verder bevindt zich een andere parel van Bilbao: de Zubizuri-brug van Santiago Calatrava, de wereldberoemde architect van het nieuwe TGV station van Luik.

Dag 5: Grotten van El Soplao - Vicente de la Barquera - Comillas.

In de voormiddag bezoeken we de mooiste druipsteengrot van Spanje. Geen gewone druipsteengrot, maar de grot is vooral bekend om zijn kristalvormige druipstenen, die iets weg hebben van koraal. Een geologisch wonder! Daarna gaat het naar het vissersplaatsje Vicente de la Barquera voor een vrij middagmaal in één van de vele typische restaurantjes.

Tenslotte houden we nog halt in het schilderachtige kustplaatsje Comillas, dat o.a. bekend is door El Caprichio van Gaudí, een amusant voorbeeld van deze excentrieke architect.

Dag 6: de bergwereld van Picos de Europa.

Deze dag staat volledig in het teken van de grandioze bergwereld van de Picos de Europa, een ruig berggebied dat nog grotendeels onaangetast gebleven is. Een aparte wereld gekenmerkt door uitzonderlijke schoonheid met nauwe kloven, sublieme vergezichten, een unieke fauna en flora en de meest typische bergdorpjes. Na het ontbijt via San Vincente door de indrukwekkende 19 km lange kloof Desfiladero Hermida, uitgesleten door het snelstromend riviertje de Deva. In de loop van de voormiddag brengen we nog een opmerkelijk bezoek aan het klooster van Santo Toribio de Liebana, met een uitzonderlijk relikwie: een stukje van het kruis van Christus.

We nemen het middagmaal in het bergdorpje Potes en daarna gaat het naar de cirque van Fuente Dé, waar je gelegenheid krijgt de fantastische kabelbaan te nemen naar de Mirador del Cable met één der meest adembenemende uitzichten op de vele toppen met hoogtes van 2.600 m. (facultatief).

Dag 7 : San Sebastian - Bordeaux.

Aanvang terugreis en in de voormiddag bezoek aan San Sebastian. Deze stad is prachtig gelegen aan een schelpvormige baai en wordt aanzien als de meest elegante en mondainste badplaats van Spanje. We maken er een panoramische rondrit tot op de Montée Igueldo, waar we kunnen genieten van een schitterend panorama en verkennen daarna de haven, het beroemde strand La Concha, de oude stad en vooral ook de prachtige Plaza de Constitution. We sluiten af met een speciaal middagmaal in een “sidreria”, waar we verwend worden met een typische maaltijd, rijkelijk vergezeld van cider en wijn. Daarna via Bayonne naar Bordeaux voor avondmaal en overnachting.

Dag 8: Bordeaux - Tielt.

Na het ontbijt via Poitiers naar de omgeving van Tours voor het middagmaal. Daarna via Parijs terug naar Tielt.

Meibloem-troef

De wijn bij de maaltijden in Spanje is inbegrepen!