M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Hamburg & Kopenhagen

6 dagen  -  zo 4 oktober t/m vr 9 oktober
Hamburg & Kopenhagen

Reisformule

Datum

6 dagen | zo 4 oktober t/m vr 9 oktober 2020

Prijs per persoon

€ 1186 op basis van 2 p. kamer
€ 240 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd middagmalen dag 2 en 4.

Inbegrepen
 • Overtochten ferry Puttgarden - Rodby - Puttgarden
 • Héél veel bezoeken inbegrepen: bezoek aan de toren van de Nachtmichel, Werksführung Airbus, havenrondvaart in Hamburg, bezoek Forest Tower, stadsrondrit Kopenhagen met lokale gids, bezoek St. Marienkirche te Lübeck
 • Middagmalen dag 1- 3 - 5 - 6.
Niet inbegrepen

Middagmalen dag 2 en dag 4 en tafeldranken.

Hotels ***(*)

We verblijven tijdens deze reis in kwalitatieve hotels met alle nodige comfort. De eerste 2 nachten logeren we in Arcotel Rubin, daarna verhuizen we voor 2 nachten naar het bruisende Kophagen. Daar logeren we in Comfort Vesterbro Kopenhagen. Tot slot overnachten we 1 keer in Seminaris Hotel Lüneburg.

Kers op de taart is het zeer interessante bezoek de Airbus-fabriek.

Een niet te missen duo-citytrip! In een eerste luik brengen we een bezoek aan Hamburg. Na Berlijn is Hamburg de grootste stad van Duitsland met 1,7 miljoen inwoners. Deze voormalige Hanzestad is uitgegroeid tot een bruisende metropool die oud en nieuw op een heel originele manier samenbrengt. We verkennen Hamburg zowel te voet als vanop het water. Hoogtepunt is ongetwijfeld het bezoek aan de Airbus-fabriek, waar we ondergedompeld worden in de vliegwereld en zien hoe een vliegtuig gebouwd wordt! In een tweede luik verkennen we de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een lokale gids neemt ons op sleeptouw en toont ons de highlights. Tot slot houden we halt bij de koningin van de Hanzesteden: Lübeck. Een mooie afsluiter van deze 6-daagse.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Hamburg.

Vertrek uit Tielt om 6u. Via Sevenum (vrije ontbijtstop) rijden we naar Osnabrück voor het middagmaal. In de vroege avond komen we aan in Hamburg. Bij aankomst gaan we naar de St. Michaeliskirche. We bestijgen de toren en genieten - met een drankje - van een 360° uitzicht over “Hamburg by night”. Daarna naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Hamburg.

Vandaag staat een bijzonder bezoek op het programma: we bezoeken de Airbus-fabriek. Op deze locatie worden de Airbus vliegtuigen gebouwd. Tijdens een rondleiding van 2,5 uur leren we er alles over. Een indrukwekkend bezoek! Daarna naar het centrum van Hamburg voor het vrij middagmaal.

’s Namiddags verkennen we de stad vanop het water. Hamburg bezit één van de grootste havens van Europa. Tijdens de rondvaart varen we tussen enorme containerschepen, majestueuze oceaanstomers en luxueuze jachten, een onvergetelijke ervaring. Daarna verkennen we de wijk HafenCity & Speicherstadt. De oude pakhuizen van Speicherstadt en de moderne gebouwen van HafenCity zorgen voor een spannend contrast. Speicherstadt werd tussen 1883 en 1927 gebouwd en is het grootste aaneengesloten pakhuizencomplex ter wereld. Sinds 2015 staat de Speicherstadt overigens op de Unesco Werelderfgoedlijst! Daarna verkenning van HafenCity. De opvallendste gebouwen zijn het Unilever-Haus, de luxe woontoren van Marco Pole Tower en de Elbphilharmonie. De ‘Elphi’ opende in januari 2017 haar deuren en is het paradepaardje van architecten Herzog & de Meuron. We gaan er even binnen en nemen de 80 meter hoge, gekromde roltrappen omhoog en genieten vanaf het balkon van het geweldige uitzicht. Wat vrije tijd besluit deze dag. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Hamburg - Kopenhagen.

Ontbijt en check-out. We verlaten deze hippe Duitse stad en rijden naar Puttgarden waar we de ferry nemen. 45 minuten later staan we op Deens grondgebied. Via Lolland, Falster en Seeland rijden we naar een gloednieuwe attractie in Denemarken: The Forest Tower. Hier maken we een gezonde wandeling en gaan tot 45 meter hoog. Van hieruit hebben we een mooi uitzicht over de streek. Lunch ter plaatse.

Daarna verder naar Kopenhagen. Eenmaal aangekomen maken we een verkennende wandeling. Avondmaal en overnachting in ons - heel centraal gelegen - verblijfshotel.

Dag 4: Kopenhagen.

Na het ontbijt starten we met een verkennende rondrit. Onze lokale gids toont de highlights en leukste plekjes in Kopenhagen: de geliefde Kleine Zeemeermin, Slot Amalienborg waar de Koninklijke familie haar winterresidentie heeft en waar u de ‘Livgarden’ of de Koninklijke wacht ziet … Na de vrije lunch verdere verkenning van Kopenhagen o.l.v. onze reisleider waarbij we o.a. het gezellige Nyhavn bezoeken met zijn kleurrijke koopmanshuizen. We voorzien uiteraard ook wat vrije tijd voor eigen verkenning. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 5: Kopenhagen - Lübeck - Lüneburg.

Check-out uit ons hotel en we nemen afscheid van Kopenhagen. Via de overzet Rodby - Puttgarden gaan we terug naar Duitsland. Vooraleer we doorrijden naar ons verblijfshotel in Lüneburg houden we halt in Lübeck, de koningin van de Hanzesteden. Middagmaal ter plaatse.

Lübeck was in de middeleeuwen de onbetwiste leider van de Hanze, de grootste handelsmacht van zijn tijd. De stad ademt nog altijd de middeleeuwse sfeer en het stadsbeeld wordt nog steeds bepaald door cultuurhistorische bezienswaardigheden, die herinneren aan het roemrijke verleden (Holstentor, de zoutopslagplaatsen, Raadhuis, Marienkirche …). Terecht valt de stad onder UNESCO Werelderfgoed sinds 1987. We gaan even binnen in de Marienkirche. Daarna verder naar ons verblijfshotel in Lüneburg voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: Lüneburg - Tielt.

Na ons ontbijt en alvorens we de terugreis aanvatten, kort bezoek aan de 1.000 jaar oude zoutstad Lüneburg. De prachtige koopmanshuizen met karakteristieke gevels getuigen ook nu nog van de grote rijkdom van de Lüneburger zouthandelaren. Daarna vatten we de terugreis aan. Middagmaal in Münster. Daarna via Sevenum (vrije avondstop) terug naar Tielt. Thuiskomst is voorzien om 20u30.

Hoe gebeurt het autocarvervoer? (update 12.06)

 • We zorgen voor een volledig ontsmette en verluchte autocar. 
 • Bij het opstappen kan je je handen ontsmetten met desinfecterende gel.
 • Iedereen stapt op aan de tweede instapdeur. Bij het afstappen worden beide deuren gebruikt. Voorste helft 1° deur; achterste helft 2° deur.
 • Tijdens de autocarrit is het dragen van een mondmasker verplicht.
 • De eerste rij na de chauffeur en de gids mogen niet ingenomen worden.
 • De zitplaatsen op de autocar worden tijdelijk ook voor de daguitstappen toegewezen volgens datum van inschrijving. Het aantal deelnemers wordt beperkt, opdat iedereen verspreid kan plaatsnemen in de autocar. Mensen die behoren tot eenzelfde sociale bubbel kunnen samenzitten.
 • Het toilet en de koelkast in de autocar blijven verplicht gesloten.  
 • Tussen de zetels werden bewust geen tussenwanden geplaatst, omdat het net op gladde oppervlakken in kunststof is dat het virus langer overleeft en het ook geen afbreuk doet aan de verplichting van het dragen van een mondmasker.
 • Klanten die zich ziek voelen, vragen we om thuis te blijven!
 • We bewaren alle passagiersgegevens tot 4 weken na datum dit in functie van ‘contact tracing’. Alle persoonlijke gegevens worden veilig bijgehouden volgens de GDPR-regels.
 • Hopelijk gebeurt het niet maar mocht er een heropflakkering van het virus zijn, dan behoudt De Meibloem zich het recht om de uitstap te annuleren. U wordt dan als klant 100% terugbetaald.