M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Heart of Kent

4 dagen  -  do 15 augustus t/m zo 18 augustus
Succesreis 2018!
Heart of Kent

Reisformule

Datum

4 dagen | do 15 augustus t/m zo 18 augustus 2019

Prijs per persoon

€ 608 op basis van 2 p. kamer
€ 90 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Ontbijtbuffet, 3 lunches, 3 avondmalen met 3 gangen menu incl. koffie/thee en 1 avondmaal aan boord van het schip 4e dag met full afternoon tea buffet.

Inbegrepen

Alle vermelde bezoeken, inkomgelden en lokale gidsen.

Niet inbegrepen

Lunch dag 3 en de tafeldranken.

Hotel ****

We kozen dit keer voor het Ashford International Hotel, centraal gelegen en populair bij groepen. Kamers met bad/douche, airco, TV en gratis Wi-Fi. Het brasserie restaurant maakt gebruik van verse streekproducten. Er is een gezellige bar, een overdekt zwembad en een bubbelbad/sauna/stoombad om te relaxen alsook een fitnesscentrum!

Munt

Pond Sterling (£)

Ontdek prachtige tuinen, kastelen en landhuizen!

Het ideale reisje voor de tuinier en Engeland liefhebber! Een landschap met groene glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes, indrukwekkende kastelen, fraaie tuinen en landhuizen en gezellige pubs. Uit het aanbod “topattracties” maakten we voor u een wel
overwogen keuze, zodat u tijdens deze verrassende reis ook van de British way of life kunt genieten.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Godinton House - Sissinghurst - Tenterden Vineyard.

Vertrek om 6u. In Calais nemen we de Shuttle naar Folkestone. In het Jacobijnse Godinton House wacht ons koffie/tea met een scone. Rondleiding in de sfeervolle woonvertrekken met oorspronkelijk meubilair, kunst, porselein. Wandeling in de mooie Italiaanse tuin met ommuurde tuinkamers. Ploughman’s Lunch, de lunch van de landman (broodmaaltijd). Bezoek aan de beroemde tuin van Sissinghurst, creatie van de schrijfster Vita Sackville-West. Wijnproeverij in de Chapel Down wijngaard. Via het mooie dorpje Tenterden naar ons verblijfshotel.

Dag 2: Faversham - Chilham - Canterbury.

In het hart van het historische marktstadje Faversham ligt Shepherd Neame Brewery, familiebedrijf met bekroonde bieren waar al meer dan 850 jaar bier gebrouwen wordt. Engelse lunch in een dorpspub te Chilham. Dit dorp heeft het meest gefotografeerde
dorpspleintje in Kent met een middeleeuws kerkje en vakwerkhuisjes. In Canterbury, zetel van de Anglicaanse kerk, kan je kiezen tussen vrije tijd voor shopping, facultatief bezoek aan de kathedraal of Canterbury Tales.

Dag 3: Chartwell - Hever Castle & Gardens.

Ons eerste bezoek is aan Chartwell, favoriete woonhuis van Sir Winston Churchill. Het landhuis is ingericht in de jaren ’30/’40, met  vele herinneringen uit zijn militaire en politieke loopbaan. In een smaakvol aangelegde tuin vinden we ook een kleine studio met schilderijen van Winston. Vrije lunch. Bezoek aan Hever Castle, ouderlijk huis van Anna Boleyn, 2e vrouw van Hendrik VIII. Dit romantische kasteel heeft de nodige charme en verfijning: uniek houtsnijwerk, wandtapijten, een levensgrote Hendrik VIII … Een wandeling doorheen de prachtige Italiaanse tuinen is een must!

Dag 4: Leeds Castle - Rye - Tielt.

Leeds Castle met slotgracht, ophaalbrug en muren met kantelen spreekt tot de verbeelding! Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis. Het is gelegen op een eilandje temidden van een meer gevormd door de rivier Len. Het omringende park is van de hand van de gekende tuinarchitect Capability Brown. Lunch in een pub.

We eindigen deze 4-daagse in het voormalige smokkelaarstadje Rye met een gezellige wandeling. Overtocht Dover - Calais met  ferry. Aan boord genieten we van een late full afternoon tea als avondmaal. Thuiskomst ca. 22u45.