M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Hessen-Thüringen

5 dagen  -  zo 11 augustus t/m do 15 augustus
Nieuw verblijfshotel!
Hessen-Thüringen

Reisformule

Datum

5 dagen | zo 11 augustus t/m do 15 augustus 2019

Prijs per persoon

€ 748 op basis van 2 p. kamer
€ 86 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal, uitgezonderd middagmaal dag 3.

Inbegrepen

Alle vermelde inkomgelden en bezoeken.

Niet inbegrepen

Tafeldranken en middagmaal dag 3.

Hotel ****

Göbels Hotel Rodenberg is een prima 4-sterrenhotel, gelegen op een heuvel buiten Rothenburg-an-der-Fulda, met weids uitzicht over de stad en de rivier. Ruime kamers met alle modern comfort. Zowel ’s morgens als ’s avonds buffetformule met ruime keuze. Vrije toegang tot het wellnesscentrum met zwembad, sauna, bubbelbad en fitness. Heerlijk terras met zicht op Rothenburg.

‘Op zoek naar de goudschat van de Nazi’s.’

In het midden van Duitsland ligt nog een onbekend stukje dat tijdens onze verkenningsreis een échte openbaring werd: Hessen en Thüringen, té lang verborgen door de aanwezigheid van het ‘Ijzeren gordijn’ worden nu volop ontdekt door het toerisme. Terecht, want dit Duitse middelgebergte bezit een grote verscheidenheid van opmerkelijke bezienswaardigheden en attracties. We vinden er een paar uitzonderlijk mooie vakwerkstadjes zoals Rotenburg an der Fulda, Fritzlar en Melsungen. Ook Erfurt, de hoofdstad van Thüringen,
met zijn mooi bewaarde middeleeuwse ‘Altstadt’ én het concentratiekamp Buchenwald staan op het programma. Formidabel is een bezoek aan de zoutberg Merkers, met in de namiddag een opmerkelijke kennismaking met het ‘IJzeren gordijn’ in het herinneringsmuseum ‘Point Alpha’. Een bezoek aan de barokstad Fulda vervolledigt deze prachtreis. Een korte topreis, zowel door de vele interessante bezienswaardigheden als door de kwaliteit van het hotel.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Rotenburg an der Fulda.

Vertrek om 6u. Via Antwerpen - Venlo (koffiehalte) en door het Ruhrgebied naar de buurt van Warburg voor het middagmaal. Daarna rijden we via Kassel, langs Melsungen naar Rotenburg an der Fulda, onze verblijfplaats voor 4 nachten. Rotenburg is een gezellig oud vakwerkstadje, schilderachtig gelegen aan het riviertje de Fulda in het Hessische middelgebergte. Na de kamerverdeling rest nog de tijd voor een geleide wandeling in dit fotogenieke stadje.

Dag 2: Fritzlar - Edersee - Melsungen.

We starten met een bezoek aan het oude vakwerkstadje Fritzlar. Dit middeleeuws plaatsje bezit een prachtige Domkerk en een zeer schilderachtige marktplaats met talrijke mooie vakwerkhuizen uit de 15de - 16de eeuw. Daarna naar Waldeck voor het middagmaal.

Na het middagmaal maken we een boottocht van een uur op de Edersee, een enorm stuwmeer en we sluiten af met een wandeling en wat vrije tijd in het gezellige middeleeuwse Melsungen.

Dag 3: Erfurt - Buchenwald.

In de voormiddag brengen we een geleid bezoek aan de unieke oude stad Erfurt, dat in zijn geheel als Unescowerelderfgoed werd verklaard. Erfurt is de hoofdstad van de deelstaat Thüringen en kende relatief weinig oorlogsvernielingen, zodanig dat de stad nu kan pronken met een zeer mooi middeleeuws centrum. Een geleide wandeling brengt ons via leuke steegjes en aantrekkelijke pleinen langs enkele hoogtepunten zoals de Alte Markt, de unieke Dom en de schilderachtige Krämerbrucke, een opmerkelijke brug, langs beide zijden met huizen bebouwd.

Na het vrij middagmaal rijden we naar het nabijgelegen Buchenwald voor een bezoek aan het voormalig beruchte concentratiekamp. Meer dan 230.000 gedeporteerden, en meer dan 50.000 mensen gedood door de naziterreur. Een meer dan beklijvende ervaring.

Dag 4: Bergwerk Merkers - Point Alpha.

Vandaag gaat het naar het nabijgelegen Thüringen voor twee belangrijke toeristische attracties. In de voormiddag staat één der hoofdattracties van onze 5-daagse op het programma: in de omgeving van Bad Salzungen bezoeken we Bergwerk Merkers, een fantastische zoutmijn, waar we 800 m diep met auto’s een boeiende rit maken met als hoogtepunten de Grote Bunker (zaal van 250 m op 22 m, waar tot 50.000 ton zout kon gestapeld worden), de Kristalgrot, een waar meesterwerk der natuur, en de ‘Goldraum’ waar op het einde van de Tweede Wereldoorlog, het geld, goud en de kunstschatten van de Nazi’s verborgen waren. Het bezoek wordt afgesloten met een frisse dronk in de diepste bar ter wereld! Een fantastische ‘Erlebnis’!

Na het middagmaal volgt een opmerkelijk bezoek aan ‘Point Alpha’, de meest vooruitgeschoven post van de Navo, waar de Amerikaanse militairen de vijand nauwgezet in het oog hielden. Eén der heetste plekken van de Koude Oorlog. De originele grensbewakingsgebouwen én een tentoonstelling zijn levendige getuigenissen van de grens tussen vrijheid en onvrijheid.

Dag 5: Fulda - Tielt.

Op de terugweg bezoeken we nog één van de mooiste steden van Duitsland: Fulda, een echte openbaring met zijn pronkerige Dom, slotpark, stadskasteel en stemmige kleine Sint-Michaëlskerk uit de Karolingische tijd. Na het middagmaal in Alsfeld vatten we de terugreis aan: via Keulen - Luik (halte) terug naar Tielt.

Meibloem-troef

Verblijf in een prachtig 4-sterrenhotel, uitgerust met gratis wellnesscentrum.