M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Ierland

10 dagen  -  zo 21 juni t/m di 30 juni
Nieuw!
Ierland

Reisformule

Datum

10 dagen | zo 21 juni t/m di 30 juni 2020

Prijs per persoon

€ 1986 op basis van 2 p. kamer
€ 398 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Deze rondreis geschiedt grotendeels in volpension, uitgez. middagmaal dag 1, 7, 9 en 10.

Inbegrepen
  • Ferry Calais - Dover (heen & terug)
  • Ferry Holyhead - Dublin Port (heen & terug)
  • 6 lichte lunches
  • Topbezoeken aan: Glendalough Visitor Centre, The Jameson Experience, Muckross House, Cliffs of Moher, Kylemore Abbey.
Niet inbegrepen

Middagmalen dag 1, 7, 9 en 10 / Tafeldranken.

Hotels ***(*)

Tijdens deze rondreis verblijven we in kwalitatieve 3- en 4-sterrenhotels.

Munt

Op de heen- en terugreis rijden we door Engeland en Wales en hebben we Ponden nodig. De munt in Ierland is de Euro. 

Met bezoek aan de Culturele Hoofdstad van Europa: Galway!

Ierland, traditioneel het groene smaragden eiland genaamd, verwent de bezoeker met zijn prachtig natuurschoon, zijn imposante kloosterruïnes, zijn Keltische tradities, zijn boeiende geschiedenis, zijn hartelijke bevolking en zijn gezellige pubs. In dit land vol charme, mysterie en contrasten, hebben we een aantal hoogtepunten uitgekozen: de hippe hoofdstad Dublin met zijn statige monumenten en zijn schitterende Victoriaanse huizen; de afwisselende landschappen van Killarney met de Ring of Kerry en de Ring of Dingle; het troosteloze Burren gebied en het verlaten Connemara met de indrukwekkende Kylemore Abbey.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Calais - Dover - Caernarfon.

Vertrek om 5u. We rijden meteen door naar Calais waar we de ferry nemen naar Dover. Via Birmingham - Manchester - Liverpool naar Caernarfon. Avondmaal en overnachting in het Celtic Royal Hotel in Caernarfon, op wandelafstand van de oude versterkte stad en zijn imposant kasteel van de prinsen van Wales.

Dag 2: Caernarfon - Dublin.

Na het ontbijt rijden we naar Holyhead waar we de ferry nemen naar Dublin Port. Eenmaal aangekomen gaan we lunchen in de oudste pub (in 1998 vierde hij zijn 800-jarig bestaan!) van Dublin: The Brazen Head. 

Daarna geleide wandeling in deze hoofdstad. De rivier The Liffey deelt de stad in 2 delen: ten noorden vind je de grote warenhuizen en openbare gebouwen en ten zuiden de oude monumenten en overblijfselen van de middeleeuwse stad. We focussen ons op het zuidelijk deel en ontdekken het kloppend hart van de stad o.a. Temple Bar, Christ Church Cathedral, Dublin Castle en Trinity College met zijn ‘Book of Kells’ (geen binnenbezoek) ... Avondmaal en overnachting in Dublin.

Dag 3: Wicklow Mountains - Glendalough - Kilkenny.

Deze voormiddag zoeken we de rust op van één van de mooiste natuurgebieden van Ierland: de Wicklow Mountains. Daarna rijden we richting Glendalough. Deze 6de eeuwse kloosterruïne met zijn typische ‘Round tower’ was de plaats waar één van de grote Ierse heiligen Sint Kevin als kluizenaar leefde.

Na onze lunch rijden we naar Kilkenny, een charmant stadje met middeleeuwse allures door zijn castle, de Saint-Canice Cathedral met zijn round tower, zijn kleine straatjes... Hier zetelde in de 14de eeuw zelfs het Ierse parlement. We maken er een verkennende wandeling. Avondmaal en overnachting in Kilkenny.

Dag 4: Kilkenny - Midleton Jameson Distillery - Glengariff - Killarney.

We verlaten ons hotel in Kilkenny en rijden naar Jamesons Distillery. Hier worden we ondergedompeld in de wereld van de whisky. We krijgen hier ook de grootste distilleerkolf ter wereld te zien. Uiteraard gaan we ook proeven. Lunch.

Door het adembenemende landschap van Glengariff en het schitterend panoramisch zicht van op Ladies View bereiken we het toeristische stadje Killarney, waar we de 2 komende nachten verblijven.

Dag 5: Killarney - Ring of Kerry - Muckross House - Killarney.

De bekende toeristische rondrit op het schiereiland Iveragh zit vol verwondering: de route slingert zich langs steile kusten, prehistorische sites, prachtige vergezichten, lieve kuststadjes zoals Waterville en Sneem. Lunch onderweg. In de late  namiddag bezoeken we één van de mooiste landhuizen van Ierland: Muckross House. Dit landhuis is gelegen in een prachtige Engelse tuin en omgeven met bloemperken. We brengen een bezoek aan de stijlvolle bemeubelde kamers met zelfs oude Vlaamse wandtapijten. Avondmaal en overnachting.

Dag 6: Dingle - Limerick - Galway.

Vandaag staat het schiereiland Dingle op het programma, een juweeltje van ongerepte schoonheid langs de Wild Atlantic Way! Overal in het groene landschap liggen talrijke monumenten verscholen en de zichten op Dingle Bay zijn adembenemend. Na onze lunch in het havenstadje Dingle trekken we naar Adare met zijn pittoreske met riet bedekte huisjes. Daarna naar Galway, waar we de komende 3 nachten verblijven in een hotel, prachtig gelegen aan de Galway Bay op enkele kilometers van het stadscentrum.

Dag 7: The Burren - Cliffs of Moher - Galway.

Vandaag ontdekken we een aantal prachtige natuurspektakels. ‘The Burren’ is een desolaat grijs kalksteenplateau waar tussen de gevaarlijke diepe spleten zeldzame bloemen en planten groeien. Hier houden we een stop bij de fotogenieke dolmen van  Poulnabrone. We vervolgen onze route naar de Cliffs of Moher. De adembenemende klippen van 10 km lengte en zo’n 120 à 200 meter hoogte zijn duizelingwekkend.

Na de vrije lunch rijden we terug naar Galway, de Europese culturele hoofdstad 2020. Een levendig universiteitsstadje met een rijke historie, tal van pubs en vele ‘stories’… Avondmaal en overnachting.

Dag 8: Connemara - Galway.

Vandaag schieten alle superlatieven tekort om de schoonheid van dit schitterende landschap van de Connemara te beschrijven! Door de vallei van de Twelve Pins en langs ontelbare meertjes bereiken we het neogotisch landhuis Kylemore Abbey waar tot 2010 een katholiek meisjespensionaat gevestigd was. Op vandaag woont er nog steeds een kleine Benedictinessen communiteit. We brengen er een bezoek aan dit prachtige domein vol historiek en tragiek en zijn ommuurde tuin. Lunch ter plaatse. Langs de fjord Killary Harbour en de Doo Lough Pass keren we terug naar het hotel in Galway voor avondmaal en overnachting.

Dag 9: Galway - Dublin - Caernarfon.

We laten Galway achter ons en rijden opnieuw naar het bruisende Dublin. Vrije lunch in Dublin. In de namiddag nemen we in Dublin Port de ferry naar Holyhead. Avondmaal en overnachting in The Celtic Royal Hotel in Caernarfon.

Dag 10: Caernarfon - Tielt.

We verlaten Noord-Wales en via de Motorway maken we onze heenreis in omgekeerde richting dwars door Birmingham naar de Orbitor rond Londen richting Dover. Lunch in één van de vele snelwegrestaurants. In Dover nemen we de ferry naar Calais en rijden huiswaarts naar Tielt. 

Meibloem-troef

Verblijf in prachtige hotels. We besteden extra aandacht aan de Europese Hoofdstad 2020: Galway.