M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Italiaanse Riviera

9 dagen  -  zo 30 augustus t/m ma 7 september
uitgesteld 2021
Italiaanse Riviera

Reisformule

Datum

9 dagen | zo 30 augustus t/m ma 7 september 2020

Prijs per persoon

€ 1344 op basis van 2 p. kamer
€ 187 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd dag 3.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden. Tafeldranken bij middagmalen in Italië zijn inbegrepen. 

Niet inbegrepen

De tafeldranken (uitgezonderd tafeldranken middagmalen Italië).

Hotel ***(*)

We verblijven in Arenzano, een klein maar gezellig badplaatsje in de buurt van Genua. Grand Hotel Arenzano****, is een prachtig hotel gelegen langs de zeepromenade, gezellige kamers met alle comfort zoals airco, LCD televisie, minibar, wc en badkamer met haardroger. Gratis Wi-Fi. Het hotel beschikt ook over een mooi buitenzwembad. ‘s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s avonds verzorgde 3-gangenmenu’s.

Opnieuw op het programma na het succes van vorig jaar!

Het succes van deze reis hoeft ons niet te verbazen, want naast het heerlijke klimaat, de weelderige plantengroei, het bergachtig achterland met zijn pittoreske dorpjes, biedt dit deel van Ligurië een paar wereldberoemde bezienswaardigheden, terecht geklasseerd als Unescowerelderfgoed: Genua, Rapallo/Portofino en de Cinque Terre, zijn schitterende hoogtepunten van de Italiaanse Riviera en maken deze reis tot een onvergetelijke ervaring. Uitstappen naar het bekende San Remo en naar Albenga vervolledigen deze mooie reis. Heenreis via Zwitserland en terugreis via de bergwereld van Aosta en de Mont-Blanc.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Obernai - Piotta.

Vertrek om 5u30 en via Brussel naar Wanlin voor een koffiestop. Daarna via Luxemburg en Straatsburg naar het bloemrijke Elzasserstadje Obernai voor het middagmaal. Vervolgens via Colmar naar Bazel en langs het mooie Vierwoudstedenmeer door de Gotthardtunnel naar Piotta voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Piotta - Arenzano.

Na het ontbijtbuffet via Milaan naar Arenzano, waar we tegen de middag aankomen. Na het middagmaal kamerverdeling en vrije tijd. Misschien een beetje genieten van de accommodatie van het hotel (zwembad) en/of verkenning van onze verblijfplaats met o.m. een prachtig park dichtbij het hotel.

Dag 3: San Remo.

Dagexcursie naar het beroemde San Remo. In de voormiddag is het op dinsdag leuk om te flaneren op de wekelijkse markt. Voor en na het vrij middagmaal verkennen we verder de prachtige Corso Impératrice, zijn casino, de Russisch Orthodoxe kerk en vooral de schilderachtige oude stad ‘La Pigna’.

Dag 4: Een fantastisch drieluik: de mondaine stadjes Rapallo, Portofino en Santa Margherita.

We rijden eerst naar het elegante Rapallo, verrukkelijk gelegen aan de baai naast het schiereiland van Portofino. Wandeling langs de statige hotels in art nouveau stijl en langs de mooie palmenpromenade langs de zee. Na het middagmaal nemen we de boot naar het beroemde Portofino. Dit haventje met zijn rijen kleurrijke huizen rondom een piazetta, is wellicht het meest fotogenieke plaatsje van de Italiaanse Riviera. De smalle pastelkleurige huizen rond het haventje vormen samen met de groene heuvels en de azuurblauwe lucht een fascinerend geheel. Anderhalf uur vrije tijd om te genieten van Portofino. Daarna nemen we opnieuw de ferry naar Santa Margherita, met een halte van ¾ uur in dit oude vissersdorp dat uitgegroeid is tot een vermaarde charmante badplaats. Terug naar Rapallo en vandaar een uurtje rijden naar het hotel. 

Dag 5: Albenga - Finalborgo.

In de voormiddag wandelen we door de oude stad Albenga, met een doolhof van middeleeuwse steegjes rond de kathedraal. Naast de kathedraal staat het prachtige baptisterium (doopkapel) uit de 5de eeuw met een schitterende vroegchristelijke mozaïek. Bezoek aan een opmerkelijk stukje oude kunst! Het oude centrum én de doopkapel maken van Albenga een stadje dat niet mag gemist worden.

Na het middagmaal naar het nabijgelegen Finale Ligure, een aangename badplaats met een mooie promenade vol palmbomen. Maar het is vooral Finalborgo dat het meest de moeite waard is. Dit ommuurde dorp is een echt pareltje. Finalborgo behoort tot het selecte groepje van mooiste historische dorpen met een prachtige barokkerk, een gerestaureerd kasteel, kunstgalerijen en winkeltjes met ambachtelijke producten.

Dag 6: Unesco Werelderfgoed Cinque Terre: fabelachtig mooi!

We rijden naar La Spezia waar de uitstap naar de Cinque Terre begint. De Cinque Terre omvat 5 kleine kleurrijke dorpjes, die zich vastklampen aan de rotsen, en samen één van de mooiste stukjes van Italië vormen. De Cinque Terre waren lange tijd zeer geïsoleerd (alleen via muilezelpaden en over zee) en ze traden pas uit hun isolement na de aanleg van de spoorweg aan het begin van de 20ste eeuw. In de schaduw van de bergen beplant met olijfbomen en wijngaarden, deels aangelegd in terrasvorm, liggen de dorpen Manarola, Monterosso, Vernazza, Corniglia en Riomaggiore. We verkennen 3 van deze wonderbaarlijke dorpjes met de trein en de boot.

We starten in Manarola, dan met de trein naar Monterosso, waar we na een wandeling middagmalen. Per ferry naar Riomaggiore voor een bezoek. Tot slot terug naar La Spezia en vandaar naar ons hotel.

Dag 7: Genua, le Superba (de trotse).

Genua, de hoofdstad van Ligurië en de grootste haven van Italië, is een fascinerende stad. In 1992, n.a.v. de 500ste verjaardag van de ontdekking van Amerika door Christoffel Colombus, kreeg de stad een ingrijpende opknapbeurt. De renovatie van Porto Antico werd geleid door de beroemde architect Renzo Piano, die de oude haven tot een bezienswaardigheid maakte. Hij liet niet alleen de oude pakhuizen opknappen, maar hij ontwierp ook een aantal opmerkelijke nieuwigheden zoals bv. een groots aquarium en een tropische serre in een globe. We starten onze wandeling op Piazza de Ferrari waar tal van interessante gebouwen staan. De Gesù is een bezoek waard voor de twee schilderijen van onze eigenste P. P. Rubens en een bezoekje aan de Cattedrale di San Lorenzo is eveneens een must. We exploreren de oude middeleeuwse binnenstad, de oudste van Europa, en kuierend door het labyrint van middeleeuwse steegjes ontdekken we meerdere interessante kerken, palazzi en pleintjes.

Na de lunch is er voor de geïnteresseerden de mogelijkheid mee te wandelen tot Via Garibaldi, in de Gouden Eeuw de mooiste straat van Europa. We bewonderen er de schitterende palazzi van de rijke Genuese families. De prachtig gedecoreerde atriums en binnenhoven getuigen nog steeds van het rijke verleden van deze stad. Wie een rustiger middag wil, kan zich verliezen in de autovrije steegjes en genieten van de winkeltjes.

Dag 8: Veranzano - Aosta - Mont Blanc - Cluses.

Na het ontbijt gaat het naar de mooie Aostavallei, omringd door de hoogste Alpentoppen. Centraal ligt het stadje Aosta, ook wel  eens het Rome van het Noorden genoemd, omwille van zijn vele monumenten uit de Romeinse tijd. Wandeling door dit unieke stadje en middagmaal. Daarna via het Alpenplaatsje Courmayeur, Mont-Blanc tunnel en Chamonix naar ons overnachtingshotel in Cluses.

Dag 9: Cluses - Tielt.

Doorheen de Jura naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Daarna via Reims terug naar Tielt.

Hoe gebeurt het autocarvervoer? (update 12.06)

 • We zorgen voor een volledig ontsmette en verluchte autocar. 
 • Bij het opstappen kan je je handen ontsmetten met desinfecterende gel.
 • Iedereen stapt op aan de tweede instapdeur. Bij het afstappen worden beide deuren gebruikt. Voorste helft 1° deur; achterste helft 2° deur.
 • Tijdens de autocarrit is het dragen van een mondmasker verplicht.
 • De eerste rij na de chauffeur en de gids mogen niet ingenomen worden.
 • De zitplaatsen op de autocar worden tijdelijk ook voor de daguitstappen toegewezen volgens datum van inschrijving. Het aantal deelnemers wordt beperkt, opdat iedereen verspreid kan plaatsnemen in de autocar. Mensen die behoren tot eenzelfde sociale bubbel kunnen samenzitten.
 • Het toilet en de koelkast in de autocar blijven verplicht gesloten.  
 • Tussen de zetels werden bewust geen tussenwanden geplaatst, omdat het net op gladde oppervlakken in kunststof is dat het virus langer overleeft en het ook geen afbreuk doet aan de verplichting van het dragen van een mondmasker.
 • Klanten die zich ziek voelen, vragen we om thuis te blijven!
 • We bewaren alle passagiersgegevens tot 4 weken na datum dit in functie van ‘contact tracing’. Alle persoonlijke gegevens worden veilig bijgehouden volgens de GDPR-regels.
 • Hopelijk gebeurt het niet maar mocht er een heropflakkering van het virus zijn, dan behoudt De Meibloem zich het recht om de uitstap te annuleren. U wordt dan als klant 100% terugbetaald.