M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Jura

Reisformule

Datum

5 dagen | ma 10 juni t/m vr 14 juni 2019

Prijs per persoon

€ 796 op basis van 2 p. kamer
€ 110 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 5.

Inbegrepen

Heel veel inbegrepen: bezoeken en inkomgelden t.w.v. €70 + tafeldranken.

Hotel ***

Le Bois Dormant is een rustig gelegen 3-sterrenhotel en is een Logis De France met 3 schoorsteentjes, wat borg staat voor een onberispelijke service en een lekkere keuken. Alle kamers hebben zicht op het bos en hebben een badkamer (met haardroger en bad), televisie, minibar, telefoon, … Vergeet zeker uw zwemgerief niet want het hotel is uitgerust met een zwembad, jacuzzi, hamman en sauna.

Verblijf in een uitstekend 3-sterrenhotel met lekkere keuken.

De Jura ligt in oostelijk Frankrijk, tegen de Zwitserse grens. De grootste troef van deze intrigerende streek is zijn natuurschoon. Het Juramassief is een middelhoog gebergte dat niet hoger stijgt dan 1.700 m. Uitgestrekte vlakten met veel bloemen, frisse bergweiden en rustige valleien en bossen, worden afgewisseld door spectaculaire kloven met watervallen en machtige rotspartijen. Maar deze streek heeft nog heel wat meer te bieden: we proeven er lekkere streekproducten en ontdekken er enkele pareltjes van dorpen.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Langres - Champagnole.

Vertrek om 6u. Via Reims (ontbijtstop) naar Langres. Middagmaal. Daarna ontdekken we per toeristisch treintje de versterkingen van de oude stad en belangrijkste bezienswaardigheden. Doorreis naar ons hotel.

Dag 2: Poligny - Arbois - Salins-les-Bains - Vallei van de Lison.

Deze voormiddag bezoek aan Maison du Comté in Poligny. Hier leren we alles over hun specialiteit: de Comté-kaas. Rondleiding in het museum en uiteraard degustatie van deze heerlijke kaas! Daarna verder naar het huis van Louis Pasteur, die volledig bewaard is gebleven in zijn originele staat. Middagmaal.

In de namiddag naar Salin-les-Bains, deze zoutmijnen zijn waardevolle getuigen uit het verleden! Ondergrondse galerijen en een waterpompsysteem, overblijfselen van de zoutexploitatie, geven een idee van hoe het brakke water omhoog gepompt werd. Terugreis via de pittoreske Vallei van de Lison.

Dag 3: Cirque de Baume - Baume-les-Messieurs - Cascade du Hérisson.

Na ons ontbijt rijden we richting Cirque de Baume, waar we een uniek zicht bekomen. Ook brengen we een bezoek aan Baume-les-Messieurs, één van de mooiste dorpen uit de Jura, met de abdij, de kerk met Vlaams retabel uit de 16de eeuw. Middagmaal.

Daarna naar Lons-le-Saunier met kort bezoek aan Place de la Liberté, Rue du Commerce met arcades en op huisnummer 24 het geboortehuis van Rouget de Lisle (tekstschrijver Marseillaise) (geen binnenbezoek). Tot slot korte stop aan de watervallen van de Hérisson.

Dag 4: Distillerie Guy - Sauts du Doubs - Kasteel van Joux.

In de voormiddag bezoek aan een distillerie van absint. Familie ‘Guy’ vervaardigt reeds meer dan 100 jaar dit geelgroen drankje en kreeg het label ‘levend erfgoed’. Bezoek én degustatie. Daarna naar Villers-le-Lac, waar we inschepen voor een schitterende boottocht tussen de hoge kalkrotsen naar de Saut du Doubs, een 27 m hoge waterval. Middagmaal aan boord. We sluiten deze dag af met een geleid bezoek aan het Kasteel van Joux.

Dag 5: Champagnole - Charles de Gaulle Mémorial - Tielt.

Na het ontbijt rijden we naar het Charles de Gaulle Mémorial. Dit museum is gewijd aan het leven en het werk van Generaal de Gaulle. Na het vrij bezoek aansluitend middagmaal. Terugreis via Reims naar Tielt. Thuiskomst omstreeks 21u30.