M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Kastelen & tuinen in de Eure

4 dagen  -  do 2 september t/m zo 5 september
Nieuw!
Kastelen & tuinen in de Eure

Datum

4 dagen | do 2 september t/m zo 5 september 2021

Prijs per persoon

€ 624 op basis van 2 p. kamer
€ 138 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf middagmaal dag 1 t/m middagmaal dag 4.

Inbegrepen

Alle vermelde inkomgelden en bezoeken. Ook de tafeldranken ’s avonds zijn inbegrepen.

Niet inbegrepen

Tafeldranken bij de middagmalen.

Hotel ***

We logeren in Hôtel Le Normandy*** gelegen in het gezellig rivierstadje Vernon. Dit karaktervolle hotel beschikt over verzorgde kamers met alle moderne comfort. Gratis Wi-Fi. ’s Morgens worden we verwend met een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds gaan we gezellig dineren in restaurant l’Avoué.

Het Franse departement van de Eure in Normandië is eerder onbekend, maar heeft zoveel te bieden. De Seine kronkelt zich hier richting Rouen en Le Havre en langs haar oevers vinden we tal van bezienswaardigheden. De regio ligt bezaaid met versterkingen en burchten die getuigen van de strijd tussen de hertogen van Normandië en de Franse koningen om de streek in handen te krijgen. En daarnaast is er ook de rust in een mooie tuin zoals die van Monet in Giverny, of in het kleine Gerberoy, gekozen tot ‘Plus beau village de France’.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Gerberoy - Lyons-la-Forêt - Château-Gaillard.

Vertrek om 6u. Na een ontbijtstop komen we aan in Gerberoy. Tijdens onze wandeling wordt het direct duidelijk waarom het door de Fransen gekozen werd als ‘Mooiste Dorp in Frankrijk’. Ook Lyons-La-Forêt won dit eervolle plakkaat en we vernemen er waarom Franse koningen er zo vaak resideerden. Lunch.

Tijdens een rondleiding in de adembenemende site van Château-Gaillard hoog op de klif boven de Seine zal u erg onder de indruk zijn van het vernuft van Richard Leeuwenhart!

Dag 2: La Roche-Guyon - Giverny - Château-sur-Epte.

Na het ontbijt volgen we opnieuw de loop van de Seine. Het kasteel van La Roche-Guyon was de thuis voor één van de hoogste adellijke families, de la Rochefoucaulds. We wandelen door de tuin aan de Seine en bezoeken het kasteel.

Na de lunch bezoek aan de tuin en het huis van Claude Monet in Giverny. We eindigen in Château-sur-Epte. Vrijwilligers binden er de strijd aan tegen de tijd om ruïnes van een schitterend 1.000 jaar oud mottekasteel te redden van de ondergang.

Dag 3: Maintenon - Dreux - Anet.

Een dag maîtresses en koningen! Wie was Françoise d’Aubigné? Ze had bittere armoede gekend en krijgt opdracht om voor de bastaardkinderen van Louis XIV te zorgen om uiteindelijk met hem te huwen. We bezoeken haar kasteel in Maintenon en wandelen in haar voetsporen.

Na de lunch in Dreux bezoeken we er de ‘Chapelle Royale’, het mausoleum van de Orléans-familie. Tot slot een laatste stop bij die andere beroemde maîtresse: Diane de Poitiers en haar kasteel van Anet. Diane bleef 20 jaar maîtresse van  koning Henri II, maar rond haar dood zijn er tal van mysteries. We zoeken er antwoorden.

Dag 4: Rouen - Arques - Eu - Tielt.

Vandaag naar Rouen. Jeanne d’Arc hielp mee om een einde te maken aan de Honderdjarige Oorlog, en kwam er zelf aan haar einde. We zoeken uit waar dit gebeurde, en ook waar Monet meesterwerken maakte. Een wandeling brengt ons bij nog andere hoogtepunten.

Na de middag wandelen we in Arques rond de oude kasteelruïne hoog boven de wijde omgeving. De laatste stop is in Eu waar Louis-Philippe de allerhoogste gasten ontving. We bezoeken ook de Collégiale kerk met de uitzonderlijk grote crypte. We zien de graven van o.a. een wapenbroeder van Jan Zonder Vrees. Thuiskomst omstreeks 21u30.

Meibloem-troef

Dit hotel ligt op een toplocatie: het stadscentrum ligt op wandelfafstand of u kan flaneren langs de Seine.