M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Kroatië

10 dagen  -  za 12 september t/m ma 21 september
Kroatië

Reisformule

Datum

10 dagen | za 12 september t/m ma 21 september 2020

Prijs per persoon

€ 1428 op basis van 2 p. kamer
€ 213 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension (uitgezonderd in Trogir (dag 4) en Dubrovnik (dag 6)).

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle inkomgelden.

Niet inbegrepen

De tafeldranken en middagmalen dag 4 en dag 6.

Hotels ***

We logeren tijdens deze reis in goede *** hotels. Alle kamers zijn uitgerust met bad/stortbad, WC, telefoon en TV, bar, in Sibenik ook zwembad. ‘s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet en de andere maaltijden bestaan uit drie gangen.

Munt

Kroatische Kuna (HRK)

Ontdek één van de aantrekkelijkste streken van Europa.

De prachtige natuur en het weergaloos cultureel erfgoed zijn de troeven die van de Dalmatische kust één van de aantrekkelijkste streken van Europa maken. Kroatië is een land van superlatieven en heeft alles te bieden om u een onvergetelijke reis te bezorgen: schitterend natuurschoon zijn de meren van Plitvice en de Dalmatische kust met zijn honderden prachtige eilandjes; een zeer rijk cultureel erfgoed met Unescotoppers zoals Dubrovnik en Split. Maar ook kleinere schilderachtige plaatsjes zoals Trogir zullen u bekoren! Voeg daarbij nog een aantrekkelijke terugreis met bezoeken aan Zadar, Opatija, logement in zeer goede hotels, lekkere maaltijden… en u begrijpt: dit wordt genieten van een onvergetelijke reis!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Rohrdorf.

Vertrek om 5u. Via Luik naar de omgeving van Aken voor een koffiestop. Verder langs de Duitse autostrades langs Frankfurt naar Weibersbrunn voor het middagmaal. Verder over Würzburg naar Rohrdorf voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Rohrdorf - Zagreb.

Na het ontbijtbuffet via de Tauerntunnel, doorheen Karinthië naar het mooie Bled voor het middagmaal. Daarna naar Zagreb voor een geleid bezoek van een tweetal uur aan deze prachtige hoofdstad van Kroatië. Avondmaal en overnachting in Zagreb.

Dag 3: Zagreb - Meren van Plitvice - Sibenik.

Na het ontbijt doorreis naar Plitvice, één der spectaculairste natuurwonderen van Europa en Unescowerelderfgoed! 16 wondermooie meren liggen trapsgewijs boven elkaar, met elkaar verbonden door 92 watervallen. De uitzonderlijke schoonheid van de meren met hun contrasterende kleuren, de hoge bergen en de gezonde berglucht vormen een ideaal decor voor een adembenemende wandeling door het park. In de late namiddag via de nieuwe autostrade naar Sibenik, gelegen aan de monding van de rivier Krka. Geleid bezoek aan deze pittoreske stad en aan de machtige kathedraal van Sint-Jacobus die wegens zijn grote kunsthistorische waarde sinds 2001 ook op de Unescowereldlijst is opgenomen. We blijven 2 nachten in Sibenik. 

Dag 4: Sibenik - Trogir - Split - Sibenik.

Na het ontbijtbuffet wacht ons een heel bijzondere dag met nog twee plaatsen die opgenomen zijn in de lijst van  Unesco Werelderfgoed: Trogir en Split. Trogir is een goed bewaarde middeleeuwse stad en zal u charmeren met zijn prachtige gebouwen uit de Venetiaanse tijd en met zijn gezellige palmenpromenade langs de luxueuze jachthaven. Na het vrij middagmaal gaat het naar Split, de tweede grootste stad van het land, en een belangrijke havenstad. Wandelen in Split is een tocht door 2.000 jaar geschiedenis. De Romeinse keizer Diocletianus verbleef lange tijd in Split. Zijn toenmalig paleis is al 17 eeuwen lang in gebruik als woonwijk en religieus centrum. O.l.v. de plaatselijke gids bezoeken we de fantastische kathedraal en het paleis van keizer Diocletianus.

Dag 5: Sibenik - Makarska - Dubrovnik.

Na het ontbijt naar Makarska voor een bezoek aan deze badstad en dan verder naar Dubrovnik voor 2 overnachtingen. 

Dag 6: Dubrovnik ‘parel van de Adriatische Zee’.

Vandaag bezoeken we Dubrovnik, de meest beroemde stad van Kroatië. Deze middeleeuwse stad geniet van een prachtige ligging op een uitstulping aan de Adriatische Zee. We starten met een sightseeing tour rond de stad wat de gelegenheid geeft om uw fotoalbum te verrijken met prachtfoto’s. Daarna verkennen we het oude historische centrum: een uniek openluchtmuseum met een enorme rijkdom aan uitzonderlijke monumenten, o.a. het klooster der Franciscanen met zijn apotheek uit de 14de eeuw, maar ook de Sint-Blasiuskerk, het Paleis van de Rector, de fontein van Onofrio en de kathedraal zitten in het stadsbezoek verwerkt. Vrij middagmaal. Vrije tijd om lekker rond te kuieren in de Stradun, de gezellige winkelstraat van de oude stad.

Dag 7: Dubrovnik - Zadar.

We verlaten de regio Dubrovnik en rijden langs de prachtige kustweg naar Zadar. In de namiddag bezoek aan Zadar, de magnifieke vroegere hoofdstad van Dalmatië. Schilderachtige steegjes en prachtige historische gebouwen zoals de Anasthasiakathedraal, het Romeins Forum, de immense rondbouw van St. Donaas … Daarna naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 8 : Zadar - Opatija.

In de loop van de voormiddag bereiken we de mondaine badplaats Opatija. Deze parel van de Kvarner Riviera wordt gekenmerkt door tal van imposante, pastelkleurige villa’s en hotels die nog de Habsburger grandeur uitstralen. Vrije tijd in deze aangename badstad: flaneren langs de kustpromenade, tijd voor een terrasje … Avondmaal en overnachting in Opatija.

Dag 9: Opatija - Adelsried.

Na het ontbijtbuffet via Bled en de bergwereld van Karinthië naar het pittoreske stadje Gmünd voor het middagmaal. Daarna via Salzburg en München naar ons hotel in Adelsried voor avondmaal en overnachting.

Dag 10: Adelsried - Tielt.

Via Ulm - Stuttgart - Karlsruhe naar Hinterweidenthal voor het middagmaal. Daarna via Luxemburg - Wanlin (halte) - Brussel terug naar Tielt.

Hoe gebeurt het autocarvervoer? (update 12.06)

 • We zorgen voor een volledig ontsmette en verluchte autocar. 
 • Bij het opstappen kan je je handen ontsmetten met desinfecterende gel.
 • Iedereen stapt op aan de tweede instapdeur. Bij het afstappen worden beide deuren gebruikt. Voorste helft 1° deur; achterste helft 2° deur.
 • Tijdens de autocarrit is het dragen van een mondmasker verplicht.
 • De eerste rij na de chauffeur en de gids mogen niet ingenomen worden.
 • De zitplaatsen op de autocar worden tijdelijk ook voor de daguitstappen toegewezen volgens datum van inschrijving. Het aantal deelnemers wordt beperkt, opdat iedereen verspreid kan plaatsnemen in de autocar. Mensen die behoren tot eenzelfde sociale bubbel kunnen samenzitten.
 • Het toilet en de koelkast in de autocar blijven verplicht gesloten.  
 • Tussen de zetels werden bewust geen tussenwanden geplaatst, omdat het net op gladde oppervlakken in kunststof is dat het virus langer overleeft en het ook geen afbreuk doet aan de verplichting van het dragen van een mondmasker.
 • Klanten die zich ziek voelen, vragen we om thuis te blijven!
 • We bewaren alle passagiersgegevens tot 4 weken na datum dit in functie van ‘contact tracing’. Alle persoonlijke gegevens worden veilig bijgehouden volgens de GDPR-regels.
 • Hopelijk gebeurt het niet maar mocht er een heropflakkering van het virus zijn, dan behoudt De Meibloem zich het recht om de uitstap te annuleren. U wordt dan als klant 100% terugbetaald.