M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Lente aan de Côte d'Azur 2022

8 dagen  -  za 23 april t/m za 30 april
uitgesteld 2022
Lente aan de Côte d'Azur 2022

Datum

8 dagen | za 23 april t/m za 30 april 2022

Prijs per persoon

(prijzen 2022 nog niet gekend)

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal, uitgezonderd middagmaal dag 4.

Inbegrepen

Alle uitstappen en alle vermelde inkomgelden.

Niet inbegrepen

De tafeldranken, middagmaal dag 4 en facultatief bezoek aan de kapel van de Pénitents Blancs.

Hotel ****

Welkom in 4-sterrenhotel la Marina, ideaal gelegen aan de jachthaven van Saint-Raphaël. Hier vindt u alles om u tevreden te stellen. Een hotel met 97 mooie kamers, voorzien van alle modern comfort, zoals airco, tv, haardroger, gratis Wi-Fi, minibar. Verder is er ook een fitnesszaal, sauna, een bar en gezellige terrassen. ’s Morgens een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds zorgt de chef voor smaakvolle Provençaalse gerechten.

Een prachtige voorjaarsreis!

Tussen de Provence en Italië ligt de Côte d’Azur of de Azurenkust. Een streek met vele wereldberoemde badplaatsen, subtropische bloemenpracht, in het achterland een schitterende natuur en gezegend met een zonnig klimaat. De belangrijkste blikvangers van deze reis zijn Cannes, Nice, Monaco, maar ook kleinere plaatsjes zoals Saint-Paul-de-Vence, Saint-Tropez en Èze zullen u bekoren. En in het achterland is de Grand Canyon du Verdon op de terugreis een topattractie. De Azurenkust in de lente betekent nog geen overvolle wegen en drukte, maar wel zalig genieten van de schoonheid van die schitterende kuststreek.

Reisprogramma 

Dag 1: Tielt - Orange.

Vertrek om 5u. Via Reims (koffiehalte) naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Daarna rijden we langs Beaune - Lyon naar Orange voor avondmaal en overnachting.

Dag 2: Orange - Saint-Raphaël.

Na het ontbijtbuffet rijden we via Aix-en-Provence naar Saint-Raphaël, waar we tegen de middag aankomen. Middagmaal in het hotel en in de namiddag verkenning van onze verblijfplaats.

Dag 3: Cannes - Saint-Paul-de-Vence.

Na het ontbijt naar de mondaine badplaats Cannes. We verkennen de mooiste plekjes van Cannes, zoals de Boulevard de la Croisette, de mooiste jachten, zijn festivalpaleis, maar ook de smalle middeleeuwse straatjes van de oude stad Suquet en de oude haven. Daarna vrije tijd voor een wandeling op de beroemde Boulevard de la Croisette met zijn indrukwekkende hotels. Middagmaal om 13u in een restaurant in de haven.

In de namiddag bezoeken we Saint-Paul-de-Vence. Dit wereldberoemde kunstenaarsstadje is een pareltje met zijn middeleeuwse straatjes en vele kunstgalerijen en andere winkeltjes. Tip: u kunt er de kapel van de Pénitents Blancs bezoeken. Deze kapel is prachtig gerestaureerd en werd versierd door de Belgische kunstenaar Foulon (facultatief).

Dag 4: Saint-Tropez - Bormes-les-Mimosas.

In de voormiddag naar het nabijgelegen Saint-Tropez, het wereldberoemde oude vissersplaatsje dat sinds de jaren 50, door de mythe Brigitte Bardot en de films van ‘de Gendarmes de Saint-Tropez’, het trefpunt geworden is van kunstenaars en de ‘beau monde’ die pronken met luxueuze jachten en Ferrari’s. Bezoek aan de Citadelle en vrij middagmaal.

Daarna via de prachtige kustweg (Corniche des Maures) met zijn rode rotsen naar Bormes-les-Mimosas, voor een wandeling in het hooggelegen schilderachtige, oude stadje. Bormes-les-Mimosas zal u bekoren met zijn bloemrijke steegjes en pleintjes en zijn winkeltjes met artisanale producten.

Dag 5: Nice.

Vandaag rijden we naar het chique Nice. In de voormiddag wandelen we door “le Vieux Nice” met zijn kleurrijke en gezellige straatjes en flaneren op de dagelijkse bloemenmarkt op de Cours Saleya. Na het middagmaal voorzien we voldoende vrije tijd op de ‘Promenade des Anglais’. Deze wereldberoemde promenade biedt mooie uitzichten op de zee langs de ene kant en op de legendarische hotels, zoals bijvoorbeeld het Hotel Negresco aan de andere kant.

Dag 6: Monaco - Èze.

Via de autoroute ‘La Provençale’ rijden we naar Monaco. We wandelen door de mooie exotische ‘Jardins St.Martin’ naar het prinselijk paleis voor een bezoek. Aansluitend om 11u55 de aflossing van de wacht. Ook bezoek aan de kathedraal met het graf van Prins Rainier III en Grace Kelly.

Na het middagmaal via de Corniche Moyenne naar het arendsnestdorpje Èze. Het fotogenieke Èze is één van de mooiste dorpjes van de Azurenkust. Het troont 427 meter boven de zee en het uitzicht is er adembenemend. Deze streek is ook bekend om zijn parfumindustrie. Vandaar dat we deze dag afsluiten met een bezoek aan de firma Fragonard, waar we te weten komen hoe men uit miljoenen bloemen parfum bekomt.

Dag 7: Gorges du Verdon.

Begin van onze terugreis, maar er wacht ons een schitterende, toeristische dag met de Gorges du Verdon. Na het ontbijtbuffet via Draguignan naar Compssur-Artuby en naar de ‘Corniche Sublime’. Via fantastische uitzichten op loodrechte bergwanden en diepe afgronden (af en toe houden we halt voor een fotostop) bereiken we Aiguines voor het middagmaal.

Vervolgens langs de Lac de Sainte Croix naar Moustiers-Sainte-Marie, een schilderachtig stadje dat bekend staat om zijn faience. Daarna naar Loriol voor het avondmaal en overnachting.

Dag 8: Loriol - Tielt.

Na een hartig ontbijt via Lyon - Beaune naar Nuits-Saint-Georges voor het middagmaal. Verder via Troyes naar Reims voor een laatste stop en dan terug naar Tielt.

Meibloem-troef

Verblijf in een 4-sterrenhotel, prachtig gelegen aan de jachthaven van Saint-Raphaël.