M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Lourdes

Reisformule

Datum

4 dagen | donderdag 10 mei t/m zondag 13 mei 2018 (O.H. Hemelvaart)

Prijs per persoon

€ 524 op basis van 2 p. kamer
€ 98 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m het laatste middagmaal.

Niet inbegrepen

De tafeldranken en de facultatieve excursies in Lourdes: € 18 p.p. per excursie.

Hotel ****

We logeren in het viersterrenhotel Miramont gelegen op wandelafstand van de heiligdommen. Alle 92 kamers beschikken over alle modern comfort. Dankzij een attente service en een uitstekende keuken is dit hotel één der beste in Lourdes.

Een prachtige bedevaartsreis.

Onze 4-daagse Lourdesreis is met stijgend succes een echte traditie geworden en erkend als volwaardige bedevaartsreis. En terecht! Iedereen wil één of meerdere keren in zijn leven de onvergetelijke ervaring van dit wereldberoemde bedevaartsoord meemaken. Daarnaast kunt u ook een stukje prachtige natuur ontdekken: de Pyreneeën zijn indrukwekkend mooi.

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Lourdes.

Een vroege start (5u) en via Rijsel - Parijs naar Châtellerault voor het middagmaal. Daarna via Poitiers - Bordeaux en de Landes naar Lourdes.

Dag 2: Lourdes - Gavarnie.

Vrije voormiddag of geleid bezoek aan Lourdes en de heiligdommen. We verkennen de grot, de basilieken, het geboortehuis van Bernadette, het cachot … Na het middagmaal uitstap (facultatief) naar één der hoogtepunten van de Pyreneeën: Gavarnie. Een prachtexcursie! U kunt genieten van een wandeling (te voet of per ezel) tot aan de beroemde Cirque de Gavarnie met zijn eeuwige sneeuw of rustig kuieren midden een geweldig natuurkader tussen de vele winkeltjes met streekproducten. ’s Avonds kunt u deelnemen aan de kaarsjesprocessie.

Dag 3: Lourdes - Col du Tourmalet.

Vrije voormiddag voor verder bezoek aan Lourdes. Na het middagmaal maken we een tweede schitterende excursie (facultatief) naar de bekende Col du Tourmalet, gelegen in de Hautes-Pyrénées. De 2.114 m hoge passage is vooral bekend geworden dankzij de Ronde van Frankrijk. Geen enkele andere berg is sindsdien zo vaak beklommen als de Tourmalet. In de buurt van de top van de beklimming bevindt zich een monument ter nagedachtenis van oud-tourdirecteur Jacques Goddet. (Indien de weersomstandigheden het niet toelaten, zal De Meibloem voorzien in een vervangend programma)

Dag 4: Lourdes - Tielt.

Na een vroeg ontbijt rijden we terug huiswaarts. We bieden u nog een lekker middagmaal aan in de omgeving van Poitiers en daarna via Tours - Parijs terug naar Tielt.