M: info@demeibloem.be
T: +32 (0)51-40 18 23

Lyon & omgeving

5 dagen  -  vr 12 oktober t/m di 16 oktober
Vernieuwd!
Lyon & omgeving

Reisformule

Datum

5 dagen | vr 12 oktober t/m di 16 oktober 2018

Prijs per persoon

€ 836 op basis van 2 p. kamer
€ 128 toeslag 1 p. kamer

Verblijfsformule

Volpension vanaf het eerste t/m laatste middagmaal, incl. de tafeldranken.

Inbegrepen

Volgende bezoeken: Mémorial Charles de Gaulle, Gallo-Romeins Museum, boottocht op de Saône, tram in Croix Rousse, demonstratie zijdebewerking, bezoek Musée des Confluences, bezoek apotheek Châtillon-sur-Chalaronne en bezoek Museum van Schone Kunsten in Dijon.

Hotel

We verblijven in Hotel Axotel Lyon Perrache, een 3-sterrenhotel gelegen in het centrum van Lyon. Alle comfortabele kamers zijn voorzien van toilet, douche/bad, gratis wifi, … ’s Avonds lekkere 3-gangerdiners en ’s morgens een rijkelijk ontbijtbuffet.

Lyon is een bruisende stad met een geschiedenis van 2.000 jaar oud!

Gedurende deze 5-daagse ontdekken we verschillende wijken zoals Vieux Lyon, La Croix Rousse, … en bezoeken we ook het gloednieuwe ‘Musée des Confluences’. Deze architecturale parel biedt een breed gamma aan bezoekobjecten die iedereen zal aanspreken. We maken ook enkele interessante excursies naar het nabijgelegen Romanèche-Thorins, Châtillon-sur-Chalaronne en 
Pérouges. Op de heenreis bezoeken we het boeiende Mémorial Charles de Gaulle waar we alles leren over één van de grootste staatsmannen van Frankrijk en op de terugreis bezoek aan Dijon!

Reisprogramma

Dag 1: Tielt - Mémorial Charles de Gaulle - Lyon.

Vertrek om 5u. Via Reims (koffiehalte) naar Mémorial Charles de Gaulle in Colombey-des-deux-Églises. Dit museum is gewijd aan het leven en het werk van Generaal de Gaulle, een plek waar de geschiedenis van de 20ste eeuw centraal staat. Middagmaal ter plaatse. Daarna via Dijon naar Lyon. Check-in, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Fourvière - Vieux Lyon - boottocht.

Op de site van Fourvière brengen we een bezoek aan de basiliek, tijdgenoot van de Sacré Coeur in Parijs, maar overdadiger versierd. Van hieruit hebben we overigens een schitterend zicht op Lyon. Daarna bezoek aan het Gallo-Romeins Museum en het archeologisch park. Middagmaal. Verder naar ‘Vieux Lyon’, deze oude wijk uit de 15de - 16de eeuw behoort tot Unescowerelderfgoed. We bezoeken de kathedraal St. Jean met een opmerkelijk astronomisch uurwerk en ontdekken de traboules, ook passages of doorsteken genoemd, die meerdere straten met elkaar verbinden, soms door de huizen heen … Verder naar de wijk La Presqu’île. Ook deze wijk bezit een rijk historisch patrimonium. We ontdekken La Place Bellecour, het grootste voetgangersplein van Europa. Verder ook Place des Terreaux waar het stadhuis en het Museum van Schone Kunsten liggen en Hôtel Dieu, een ziekenhuis uit de 12de eeuw dat tot op vandaag nog altijd operationeel is (geen binnenbezoek). Tot slot maken we een boottocht op de Saône. Wat vrije tijd besluit deze dag. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: La Croix Rousse - Musée des Confluences.

Na het ontbijt gaan we naar de heuvel van Croix Rousse of ‘Colline qui travaille’. Ook deze wijk behoort tot het Unescowerelderfgoed. De wijk dateert uit de 19de eeuw en werd overwegend bewoond door de zijdewevers, die hun nieuwe grote weefgetrouwen (Jacquard) niet kwijt konden in de beperkte ruimtes van het Vieux-Lyon. Zo’n 30.000 ‘canuts’ waren hier aan de slag … We wonen een demonstratie bij van de zijdewevers. Middagmaal. In de namiddag bezoeken we het in 2014 geopende Musée des Confluences, gelegen aan de samenvloeiing van de Rhône en Saône. Het museum huisvest verschillende verdiepingen die vertellen over wetenschap en maatschappij. Vrij bezoek. Nadien genieten we van wat vrije tijd in deze prachtige stad. Avondmaal en overnachting.

Dag 4: Hameau du Vin - Châtillon-sur-Chalaronne - Pérouges.

In de voormiddag rijden we naar Romanèche-Thorins, waar we ‘Le Hameau du Vin’ bezoeken. Op deze unieke plaats leren we alle geheimen over de wijnbouw en de verschillende wijnen. Uiteraard is hier ook een degustatie aan verbonden. Middagmaal ter plaatse. In de namiddag rijden we naar het charmante middeleeuwse stadje Châtillon-sur-Chalaronne dat schittert dankzij zijn mooi bouwkundig erfgoed. Getuige daarvan de pittoreske huizen met vakwerk, de oude, houten markthal uit de 17de eeuw, ... Blikvanger is het voormalige hospitaal met zijn apotheek uit 1814, voorzien van een verzameling van 120 potjes in faience uit Meillonnas. Tot slot gaan we naar Pérouges. Dit pareltje van middeleeuwse architectuur, beschermd door een omwalling, prijkt boven op een heuvel en bestaat uit een wirwar van kronkelende straatjes met oude huizen. Pérouges is zo pittoresk dat het als decor werd gebruikt voor historische films, zoals de Drie Musketiers. Terugkeer naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: Lyon - Dijon - Tielt.

Na het ontbijt naar Dijon voor een bezoek aan het Museum van Schone Kunsten met de praalgraven van de hertogen Filips de Stoute en Jan zonder Vrees, de eerste twee hertogen van Bourgondië en Vlaanderen. We zien er fijne beeldhouwwerken door Vlamingen vervaardigd. Middagmaal ter plaatse. Daarna via Reims terug naar Tielt.

Troef

Enorm veel bezoeken inbegrepen, alsook de tafeldranken!